some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Wednesday, September 21, 2005

Τίτλοι τέλους.


Αν με ρωτούσες κατά τον Ιούνιο Ιούλιο για τα καλοκαιρινά μου σχέδια θα εισέπραττες μια μπουνιά, σίγουρα μια κλωτσιά, μερικές κατάρες και μπόλικο βρίσιμο! Δεν είχα σχέδια, και για ακόμη μια φορά τα πράγματα έδειχναν θολά και αβέβαια. Όμως οι καλοκαιρινές διακοπές ήρθαν και το τοπίο, ως δια μαγείας, καθάρισε από την θολούρα που επικρατούσε. Σιγά, σιγά, σχέδια έπαιρναν σάρκα και οστά. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν τελικά γεμάτο και super! Δυστυχώς για μένα, και φαντάζομαι και για πολύ κόσμο ακόμη, η δύση του καλοκαιριού είναι πραγματικότητα. Έχω πολλές εικόνες μέσα στο μυαλό μου από αυτές τις διακοπές. Για τους τίτλους τέλους ξεχώρισα μια.

Wednesday, September 07, 2005

Ψυχολογικός πόλεμος, η κάτι άλλο;


Εχθές το απόγευμα βρέθηκα στο πανόραμα για δουλειά. Φυσικά όπως κάθε δήμος που θεωρείτε κυριλέ (τρομάρα τους), έτσι και ο δήμος πανοράματος, έχει θεσπίσει το απαράδεκτο μέτρο με τις κάρτες στάθμευσης δίπλα από το πεζοδρόμιο, οπού δεν παρέχει καμία ασφάλεια για τα αυτοκίνητα μας. Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να υποχρεώσουν τον κοσμάκη να πληρώνει σε όλους τους δρόμους. Βρήκα και ‘γω μια θέση χωρίς χρέωση λίγο πιο πάνω. Για να μην παρεμποδίζω την κυκλοφορία, ανέβασα το αυτοκίνητο μου στο πεζοδρόμιο στις δύο ρόδες, όπως άλλωστε έκαναν και άλλοι πολλοί οδηγοί. Όταν τελείωσα με την δουλεία μου, όλα τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα με τις δύο ρόδες επάνω στο πεζοδρόμιο (όλα δηλαδή) είχαν στο παρμπρίζ τους το παραπάνω χαρτί!!! Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος έβαλε το χαρτί. Ο Δήμος πανοράματος για να μας αναγκάσει να παρκάρουμε όλοι σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης και να τα παίρνει; Η κάποιος δυστυχισμένος ανθρωπάκος που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει στην ζωή του. Αν κάποιος από σας ξέρει, η έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ας κάνει τον κόπο να κάνει ένα comment!

Tuesday, September 06, 2005

Mindhunter, inside the FBI’s elite serial crime unit


Διαβάζω ένα εκπληκτικό βιβλίο, με τον τίτλο: “Mindhunter, inside the FBI’s elite serial crime unit” από τους συγγράφεις John Douglas και Mark Olshaker. Στην Ελλάδα το βιβλίο κυκλοφορεί με τον τίτλο “Στο μυαλό των σίριαλ κίλερς”. Από τις εκδόσεις μελάνι. Ο John Douglas, είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε το profiling των κακοποιών στο FBI. Οι ιστορίες που αναγράφονται μέσα στο βιβλίο είναι πέρα για πέρα αληθινές και καταφέρνουν να σου διαλύσουν κάθε αμφιβολία για το ότι κυκλοφορεί πολύ αρρωστημένος κόσμος εκεί έξω. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους επίδοξους serial killers, αλλά και σ’ αυτούς που αρέσκονται σε αναγνώσματα που κάθε άλλο φανταστικά είναι.