some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Sunday, April 30, 2006

Τρέλα και κορδέλα!

Ο σκοπός του καινούργιου blog, δεν ήταν για να προκαλέσει αντιδράσεις ούτε να σοκάρει ούτε να πάρει την τόσο τραγική μορφή που θέλανε να του αποδώσουν μερικοί. Επειδή δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι παρεξηγήσεις, πόσο μάλλον να μπλεχτώ σε επικούς blogoκαβγάδες που συμβαίνουν κατά καιρούς στην blogόσφαιρα, το blog Τρέλα και κορδέλα το κλείνω. Φαντάζομαι, πως όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας γίναμε μάρτυρες μιας τρελής ιστορίας, όλοι γίναμε εμείς οι ίδιοι οι τρελοί αυτής της ιστορίας… Δεν βλέπω τον λόγο να δραματοποιούμε την όλη κατάσταση. Το είδα με πολύ χιούμορ και καλοπροαίρετα το όλο concept. Δυστυχώς, δεν με ξέρετε σαν άνθρωπο και δύσκολα ίσως καταλάβετε πως δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν. Δεν θεωρώ πως έχω κάνει λάθος. Θεωρώ πως το παρεξηγήσατε το πράγμα. Δεν πειράζει όμως…

Friday, April 28, 2006

Blind my mind

Μια ερώτηση μόνο. Γιατί όταν είσαι ξεκάθαρος με τους άλλους αυτοί επιμένουν να σου λένε παπαριές; Η αλήθεια, έμαθα τις προάλλες από κάποιον, είναι αυτή που αντέχει ο καθένας μας! Δεν συμφωνώ. Η αλήθεια είναι μία και δεν διακρίνει αντοχές.

Blind my mind

Bring your head against the wall
So I can see where I will fall
Bring your mind into my head
Find your playing den

All in all it´s just a start
All we had was more than that

All in all I can´t go back
To where we started out

So bring my head up to Mont Blanc
So you will see what you would find
Bring my head against the wall
So you can see where I will go

All in all it´s just your fault
Made me feel respect no more
All in all I can´t go back

Blind my mind inside

Bring my mind inside your head
So you can see where I went then
Bring your head against the wall
So I can see where I will fall

All in all it´s just your fault

Made me feel respect no more
All in all I can´t go back
Blind My mind inside
Blind My mind inside

All your lies
Made me feel respect no more
All your lies

Blind My mind inside
All your lies
Made me feel respect no more

All your lies
Made me feel respect no more

All your lies
Blind My mind inside
All your lies
Made me feel respect no more
All your lies
Blind My mind inside
Blind My mind inside
Blind My mind inside

Wednesday, April 26, 2006

Business or pleasure Mr. Skouras?










Για μερικές ώρες σε μια πόλη που έχει ισάριθμους λόγους να με κρατάει και να με διώχνει. Για μερικές ώρες σε μια πόλη, για μερικές ώρες σε άλλο κόσμο, για μερικές ώρες σε άλλους ρυθμούς…

Tuesday, April 18, 2006

Make a movie. And the Oscar goes to… + i voted

Για ακόμη μια φορά ένας ακόμη μεγάλος διαγωνισμός! Αυτή την φορά πρέπει να κάνετε μια ταινία μικρού μήκους. Τα απαραίτητα εργαλεία είναι διαθέσιμα εδώ και σας έχω ένα παράδειγμα εδώ. Στον blogger που θα κάνει την καλύτερη ταινία και θα βγάλει το περισσότερο γέλιο υπόσχομαι να του στείλω ταχυδρομικά ένα πλήρες σετ στοματικής υγιεινής*!
*Γιατί όχι; Πλάκα δεν έχει;

And the Oscar goes to… Anna

Η αλήθεια είναι πως με κάθε συμμετοχή γέλασα πολύ. Αλλά όσες φορές και να είδα το video της Άννας δεν το ξεπέρασα! Γελάω ακόμη σαν να το βλέπω πρώτη φορά.

Ο δεύτερος νικητής μετά από την ψηφοφορία θρίλερ… είναι ο netkerveros με την δεύτερη συμμετοχή του.


Αφού κάνετε την ταινία αφήστε το link που σας δίνει το site στα comments και εγώ θα το κάνω post. Συμμετοχές όσες θέλετε.

Συμμετοχές:
Giorgie
anna

saf

cinematia

vasvoe: Το σχέδιο: 1 2 3 solo: Το Δελφίνι, Πάνω στο τρένο
(Το σχέδιο, εναλλακτικήαρχή)
Η συνέχεια του παραδείγματος μου από την vas! Ξανθόπουλος!
marilina 1 2
alex

σπιτόγατος 1 2 3
4 5
lemon
elf 1 2
rodia 1 2
netkerveros 1 2

Συμμετοχές μετά την απονομή:

Kelenvor 1 2

Όπως είπα ο διαγωνισμός θα λάβει τέλος Σήμερα. Συμμετοχές που θα θεωρηθούν έγκυρες θα είναι αυτές που θα εμφανιστούν στα comments μέχρι και τις 23:59! Αμέσως μετά θα ανακηρύξω τον νικητή του διαγωνισμού.

Επειδή υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, θα δώσω και δεύτερο ίδιο δώρο στον νικητή που θα ανακηρύξετε εσείς! Από Τετάρτη 00:00 μέχρι και 20:00 έχετε το δικαίωμα να αφήσετε comment με μία ψήφο. Δικαίωμα στην ψήφο έχουν μόνο bloggers. Ανώνυμα comment με ψήφο δεν θα γίνουν δεκτά.

Saturday, April 15, 2006

Κακοφωνίξ

Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν ωραία φωνή και τραγουδάνε. Το θεωρώ πολύ σπουδαίο. Ίσως το θεωρώ σπουδαίο γιατί είναι κάτι που δεν θα καταφέρω ποτέ να κάνω σωστά. Ενώ η φωνή μου είναι normal, είμαι παράφωνος και παράτονος. Ο Κακοφωνίξ ο ίδιος! Δεν μπορώ να τραγουδήσω ούτε μια νότα σωστά. Να φανταστείτε πως παρόλο που μένω σε ιδιόκτητο σπίτι, όταν τραγουδάω οι γείτονες μαζεύουν υπογραφές για να με διώξουν. Νομίζω κάνανε και έρανο μια φορά για να μαζέψουν χρήματα να ενισχύσουν την ηχομόνωση της οικοδομής αλλά ένας παπάρας τους τα έφαγε στο στοίχημα. Μια φόρα καλοκαιράκι θυμάμαι, μου τηλεφώνησε ο του 5ου για να με ρωτήσει, που τα βρήκα, πως τα μετέφερα και γιατί τα σκοτώνω μέσα στο σπίτι μου τα γουρούνια! Α, ξέχασα να πω πως μένω στον πρώτο. Δεν τραγουδάω πια για να μην τους στεναχωρώ.


Αν θα με ακούγατε να τραγουδάω θα ήταν κάπως έτσι!

Την ιδέα για το post μου την έδωσε άθελα του ο giorgie βάζοντας ένα demo στο blog του όπου και τραγουδάει ο ίδιος. Να το κατεβάσετε και να τον ακούσετε γιατί πραγματικά η φωνή του αξίζει. Giorgie τα λεφτά όπως είπαμε…

Tuesday, April 11, 2006

Νέο τσάι με γεύση ταραμά!

Μεσημέρι, η πείνα έχει τσακίσει τα σωθικά μου, η λύση το delivery της γειτονιάς μου. Το menu για σήμερα λέει pizza. Τσακώνω το φυλλάδιο γνωστού καταστήματος της πόλης και προσπαθώ να διαλέξω. Τι να διαλέξω δηλαδή… σκούρα τα πράγματα για τον κ. Σκούρα. Η μία έχει καραμελωμένα κρεμμύδια η άλλη έχει ξύδι… Μα που πάνε και τα βρίσκουνε ρε παιδί μου δεν μπορώ να καταλάβω. Αν και είμαι ανοιχτός συνήθως σε γευστικές καινοτομίες αυτή την φορά δεν είχα όρεξη για πειραματισμούς. Ευτυχώς για μένα η πρώτη pizza του καταλόγου ήταν από τις κλασικές που ξέρουμε όλοι. Τηλεφωνώ και κάνω την παραγγελία μου.

- Ναι καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια παραγγελία…
- Ναι σας ακούω.
- Μια pizza θα ήθελα, την πρώτη του καταλόγου σας με τον αριθμό…
- Ναι..
- Θα ήθελα μόνο αν σας είναι εύκολο να μην βάλετε πιπεριές και να βάλετε ελιές.
- Δεν μπορώ να το κάνω αυτό κύριε. Δεν βάζουμε ελιές στις πίτσες μας!
- Την άλλη φορά τότε γιατί μου βάλατε;
- Εεεεεε….
- Ναι;
- Δεν ξέρω γιατί σας έβαλαν την προηγούμενη φορά ελιές κύριε…
- Μάλιστα.
- Δεν είναι ότι δεν έχουμε ελιές, είναι ότι θα χρειαστεί να τις κόψουμε και είναι κόπος!
- Να σας τον πληρώσω τον κόπο σας, δεν είναι πρόβλημα.
- Θα κάνω μια εξαίρεση αυτή την φορά… αλλά να ξέρετε πως δεν θα το ξανακάνω.
- Μάλιστα… θα το θυμάμαι αυτό…

(όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά παραγγείλω από το συγκεκριμένο κατάστημα)

Δηλαδή, για να καταλάβω, καραμελωμένα κρεμμύδια, ξύδια και μαλακίες ξέρουν να βάζουν αλλά ελιές όχι; Και κάθομαι και σκέφτομαι τώρα όλες αυτές τις παπαριές που καθόμαστε και τρώμε. Όλα είναι διαφορετικά. Στον βωμό του καινούργιου και του καινοτόμου που θα φέρει τον πελάτη έχουμε ξεχάσει τις παλιές κλασικές νόστιμες λιχουδιές; Ακόμη και τα ροφήματα έχουν αλλάξει. Καφέ πας να πιεις και μπερδεύεσαι. Άπειρες γεύσεις, άπειροι συνδυασμοί. Τσάι ας πούμε, ποιος πίνει τσάι με λεμόνι; Κανείς. Όλοι μάθανε τώρα τσάι με γεύση καραμέλα, φραγκοστάφυλο… έχω να προτείνω και ‘γω μερικές γεύσεις αν θέλετε… τσάι με γεύση ταραμά, θα είναι και ροζ να μπαίνεις ποιο εύκολα στο κλίμα. Με γεύση μουστάρδας, γεύση αρακάς… Αν σας αρέσει, μπορούμε να αλλάξουμε και τις γεύσεις από τις τσίχλες. Εδώ να δείτε καινοτομία. Δεν υπάρχουν φορές που πεινάτε και θέλετε να πλακώσετε ένα πίτα γύρο (σουβλάκι για τους φίλους Αθηναίους), αλλά είναι περασμένη η ώρα και ξέρετε πως αν το φάτε θα γεμίσετε λιπαρά και τύψεις τον οργανισμό σας; Ε τώρα βρέθηκε η λύση, θα κάνουμε τσίχλες με καινούργιες γεύσεις φαγητών! Νέα trident με γεύση πίτα γύρο χωρίς κρεμμύδι! Γεύση κοτόπουλο και πατάτες στον φούρνο, κέικ σοκολάτα, φαγκρί στα κάρβουνα, κοκορέτσι, μακαρόνια με κιμά…. Συνδυασμούς; Άπειρους, ακούω προτάσεις…

Sunday, April 09, 2006

Η χελώνα με τα 2 κεφάλια!

Το μουσείο φυσικής ιστορίας στην Γενεύη, φιλοξενεί ένα ξεχωριστό πλάσμα. Φιλοξενεί μια χελώνα με 2 κεφάλια. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι η δεύτερη χελώνα σαν και αυτή στον κόσμο που έχει βρεθεί από τον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη χελώνα περπατάει κάπως περίεργα (μα γιατί άραγε;), τρώει από τα 2 κεφάλια και το ένα δεν θα πάρει ποτέ δίπλωμα οδήγησης λόγο κακής όρασης. Κατά τα άλλα το ζωντανό έχει μια φυσιολογική ζωή που έχει κάθε ζωντανό κλεισμένο μέσα σε ένα κλουβί. Τρώει και κοιμάται δηλαδή. Φυσικά είναι από τα τυχερά που μπορεί να κάνει διάλογο με τον εαυτό του στα φωναχτά χωρίς να το πάρουν για παλαβό! Το video το τράβηξα το καλοκαίρι του 2004 οπότε και δεν σας εγγυώμαι πως αν πάτε θα την βρείτε ακόμη εκεί. Είχα ξεχάσει την ύπαρξη αυτής της χελώνας παντελώς! Την θυμήθηκα σήμερα βλέποντας παλιές φωτογραφίες…

Wednesday, April 05, 2006

Brokeback Mountain 2

Εγώ λέω να πάω cinema σήμερα. Θα έρθει κανείς μαζί μου;

Monday, April 03, 2006

fix you...

Ένα κουβάρι όλα σήμερα, σαν καλώδια μπερδεμένα δίχως άκρες. Χύμα μέσα στο μυαλό μου οι σκέψεις σε ταχύτητες τρελές. Όλες γρι, όλες μαύρες, όλες θολές.

Τίποτα δεν δείχνει να είναι σωστό, τίποτα δεν δείχνει να είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Θέλω να φύγω, θέλω να φύγω χωρίς να πάω πουθενά. Θέλω απλά για λίγο να μην υπάρχω. Για σήμερα μόνο. Ίσως και για αύριο…

coldplay/fix you

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just watch and learn

Lights will guide your home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I..

Tears stream, down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I..

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you.