some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Thursday, June 29, 2006

Swiss tunnel



Όταν κάποιο από τα όνειρα σου το ζουν κάποιοι άλλοι, ίσως και να μην σε πειράζει. Το ζεις μαζί τους μέσα από αυτούς. Όταν το όνειρο γίνονται όνειρα όμως, το πράγμα δυσκολεύει. Έχει αρχίσει η λίστα με τα όνειρα μου να μεγαλώνει. Νοιώθω σαν να βρίσκομαι μέσα σε ελβετικό τούνελ. Δεν ξέρω αν θα προλάβω να δουν το φως της υλοποίησης όλα μου τα όνειρα.

Αν θέλει κάποιος το video ας μου στείλει mail.

Friday, June 23, 2006

Χέσιμο αλά ευρωπαϊκά

Χθες πήγα σε ένα από τα εμπορικά κέντρα της Θεσσαλονίκης για να αγοράσω ένα δώρο που ήθελα. Μπαίνοντας στον κυκλικό κόμβο του εμπορικού κέντρου ξαφνικά πετάχτηκε ένας μηχανόβιος courier παραβιάζοντας το Stop του και όρμησε με φόρα προς το μέρος μου! Έστρίψα το τιμόνι μου, τον απέφυγα, έκανε και αυτός κάτι ζογκλερικά και τελικά ευτυχώς δεν κατέληξε πάνω στο καπό να παριστάνει τον κασκαντέρ.

Η συνέχεια είναι λίγο πάνω κάτω γνωστή! Σταμάτησα το αυτοκίνητο μου τελείως, κατέβασα το παράθυρο μου και ετοιμάστηκα για τα μπινελίκια. Τα μπινελίκια, σε τέτοιες φάσεις, όπου και κανένας δεν έχει πάθει τίποτα, εξυπηρετούν έναν μοναδικό υπέροχο σκοπό! Να ξεδώσεις από το άγχος και το στρες την ημέρας. Ρίχνεις το βρισίδι σου, αν φταις και εσύ σου ρίχνει και ο άλλος από λίγο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος. Ο courier σταμάτησε και αυτός το μηχανάκι όταν είδε πως σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατέβασα το παράθυρο μου. Φαντάζομαι ετοιμάστηκε ψυχολογικά να ακούσει τα άπαντα του Καρυωτάκη.

Ανοίγω το στόμα μου, και αντί για τα άπαντα μου βγαίνει ένα απλό,

- Μα καλά ρε φίλε; Γιατί παραβίασες το Stop σου;
- (κενό)
- Δηλαδή να πέσεις επάνω μου, να σε σκοτώσω, και μετά να σε πληρώνω για άνθρωπο;
- (κενό με ελαφρύ κούνημα της κεφαλής)

Ανεβάζω το παράθυρο μου και συνεχίζω την πορεία μου προς το parking του εμπορικού. Απόρησα τελείως με το χέσιμο αλά Ευρωπαϊκά που έριξα. Να μην τον πω ένα “είσαι μαλάκας”; Ένα “που πας ρε αρχίδι;” Κτλ. κτλ; Περίεργο! Φυσικά φτάνοντας στο parking έχω ξεχάσει την φάση και στο μυαλό μου έχω μόνο τον σκοπό για τον οποίο έχω πάει στο εμπορικό κέντρο.

Αφού ψώνισα το δώρο που ήθελα, βγαίνοντας από την είσοδο του εμπορικού κέντρου, με πλησιάζει ένας τύπος και μου λέει:

- Φιλαράκι συγνώμη!
- (κενό)
- Εσύ δεν είσαι με το αυτοκίνητο;
- (κενό με ελαφρύ καταφατικό κούνημα της κεφαλής)

Χαμογέλασα, χαμογέλασε και η φάση τελείωσε εκεί! Όμορφα πράγματα. Φαντάζομαι πως αν τελικά έριχνα τα μπινελίκια που ρίχνω σε τέτοιες φάσεις, ίσως όχι μόνο συγνώμη να μην μου ζητούσε ο courier, αλλά μπορεί να πέφτανε και μπουνίδια.

Για να βγω από το εμπορικό, ξανά μπαίνω στον κυκλικό κόμβο και αυτή τη φορά παραβιάζει το stop και πάει να πέσει πάνω μου ένα αυτοκίνητο με οδηγό μια γιαγιά! “Δεν είναι δυνατόν” σκέφτομαι, “όλοι σήμερα θέλουν να πέσουν επάνω μου;” Έστριψα το τιμόνι μου, την απέφυγα, η γιαγιά ούτε που κατάλαβε την φάση και συνέχισα χωρίς ευρωπαϊκό μπινελίκι. Τι νόημα θα είχε; Η γιαγιά δεν θα άκουγε αυτά που θα της έλεγα, χαμογέλασα και συνέχισα την πορεία μου.

Monday, June 19, 2006

Shallow waters


Δεν χρειάζεται να πας πολύ βαθιά για να δεις υπέροχα πράγματα κάτω από το νερό. Αρκεί να ξέρεις που και πως να τα ψάξεις. Όσοι επισκέπτονται το blog μου και έχουμε μια επικοινωνία εκτός internet, βλέποντας πως δεν postαρω πια υποβρύχιες φωτογραφίες υπέθεσαν πως σταμάτησα τις υποβρύχιες εξορμήσεις μου και τις υποβρύχιες φωτογραφίες. Όχι παιδιά δεν σταμάτησα, ίσα ίσα που τα giga με τις φωτογραφίες αυξάνουν επικίνδυνα! Το post αυτό είναι special request, και το video αφιερωμένο εξαιρετικά.

Labels:

Tuesday, June 13, 2006

Κάφρος

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ξοδεύει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε έρευνα για να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης σε ένα τροχαίο. Ζώνες, Ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, αερόσακους… Και για να αποτρέψουν το μοιραίο, ένα κάρο ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως ABS, EBD, ESP και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ο κάφρος οδηγός όμως, δεν θα αγνοήσει απλά την σημασία αυτών των συστημάτων, αλλά θα κάνει και ότι περνάει από το χέρι του για να τα παρακάμψει. Πόσο κάφρος μπορεί να είσαι για να κάνεις την καφρίλα να “βάλεις” ζώνη χωρίς ουσιαστικά να έχεις βάλει; Πόσο ηλίθιος; Πόσο ανεύθυνος; Πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ;


Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας το είδα πριν από μερικές μέρες παρκαρισμένο σε δρόμο της Θεσσαλονίκης και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο μαλάκας ο ιδιοκτήτης έχει περάσει την ζώνη πίσω από το κάθισμα και την έχει κουμπώσει! Αυτό φυσικά γιατί δεν θέλει να του σπάει τα παπάρια ο συναγερμός της ζώνης που δεν θα σταματήσει να χτυπάει αν δεν την φορέσει. Τράβηξα την φωτογραφία με το κινητό μου ως απόδειξη της ηλιθιότητας που μας περιβάλει.

Friday, June 09, 2006

Heaven vs Hell


Έστω ότι, ο παράδεισος και η κόλαση είναι υπαρκτά πράγματα, εσείς για ποιους λόγους θα μετακομίζατε;

Tuesday, June 06, 2006

Πειράζει που...

Πειράζει που δεν έχω όρεξη να postάρω;
Πειράζει που το μυαλό μου είναι μόνο στο νερό;
Πειράζει που θέλω να είμαι όλη μέρα έξω;
Πειράζει που θέλω να πάω διακοπές;
Πειράζει που γεμίζω τον σκληρό του pc μου φωτογραφίες;
Πειράζει που γεμίζω το μυαλό μου εικόνες;
Πειράζει που…
















Το κακό με το να είσαι με μια camera στο χέρι είναι πως σε μια υπέροχη φωτογραφία λείπεις πάντα! Ευτυχώς για μένα εδώ κρατάει άλλος την camera. Thanks George.

Labels: