some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Tuesday, September 26, 2006

mahnahmahna



Τις τελευταίες μέρες, πολλά και διάφορα συμβαίνουν στην ζωή μου. Άλλα ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα*. Όπως σε κάθε φυσιολογική ζωή. Το κυριότερο, είναι πως τρέχω like Βέγγος! You know Βέγγος? Yes, you know Βέγγος! Ούτε για κατούρημα δεν προλαβαίνω, αλλά… ένα είναι το βασικό μου κόλλημα (δύο αλλά μόνο για το ένα θα πω) και είναι το να τραγουδάω όλη την ώρα το mahnahmahna του muppet show. Να μην ξεχνάμε πως είμαι συν όλα τα άλλα, και παράφωνος. Mahnahmahna, tou rou rou rou….


*βλέπε εφορεία, καμία σχέση με την ευφορία όπως πληροφορήθηκα :(

Wednesday, September 13, 2006

Μπίρι μπίρι

Την Δευτέρα, για ακόμη μια φορά κατέβηκα για μερικές ώρες στην Αθήνα. Το πρόγραμμα έλεγε όχι άγχος για σήμερα! Χαλαρά, αλλά θεσσαλονικιώτικα, και για ακριβώς αυτό το λόγο έπρεπε να τιμωρηθώ. Ένα ταξίδι στην Αθήνα για μένα συνήθως σημαίνει 2 απολαύσεις (οι άλλες εκμηδενίζονται λόγο άγχους). Η πρώτη απόλαυση είναι το υπέροχο μπισκοτάκι που προσφέρει η Aegean και η δεύτερη το ότι έρχονται αγχωμένοι συνεργάτες να με παραλάβουν από το αεροδρόμιο και να με ξαναφέρουν πίσω αφού τελειώσω με τις δουλειές μου. Με λίγα λόγια, κυριλέ, άνετα και να τρώω το μπισκοτάκι μου!

Αυτή την φορά, δεν έγινε τίποτα από τα 2! Το μπισκοτάκι ξέχασε να μου το δώσει η αεροσυνοδός και κανείς δεν μπορούσε να έρθει να με παραλάβει. Με λίγα λόγια, σκατά! Η μέρα ξεκινούσε ανάποδα. Για το μπισκοτάκι δεν ανησύχησα και πολύ λέγοντας μέσα μου πως θα πάρω ένα στην επιστροφή για Θεσσαλονίκη. Σας το είπα; Δεν σας το είπα. Σκοτώνω για αυτό το μπισκοτάκι της Aegean.

Αποχαιρετιστήκαμε λοιπόν με το ευγενικό, πλην όμως ξεχασιάρικο πλήρωμα του αεροσκάφους και βγήκα προς αναζήτηση ΤΑΧΙ. Η ουρά ευτυχώς, μίκραινε με ταχύτατους ρυθμούς οπότε βρέθηκα αντιμέτωπος με την μιζέρια πολύ πολύ σύντομα. Πάω να μπω στο ΤΑΧΙ και μου λέει ο οδηγός:

- Τις τιμές τις είδες;
- Όχι. Γιατί;
- Είναι fix, που πας;
- Χαλάνδρι.
- 25 ευρώ είναι μαζί με τα διόδια.
- ΟΚ. Για να το λες… όσα και να είναι στα έξοδα θα περάσουν και δεν έχω πρόβλημα.

Ξεκινάμε λοιπόν και μου αρχίζει με τα κλασσικά, Από πού είμαι, με τι ασχολούμαι στην ζωή μου και τι ωραία που είναι στην Θεσσαλονίκη και πόσο όμορφα πέρασε όταν ήταν φαντάρος (μα καλά; Όλοι οι Αθηναίοι 60άρηδες στην Θεσσαλονίκη έκαναν φαντάροι;). Όλα ωραία και καλά, μέχρι που άρχισε το μπίρι μπίρι. Όχι που θα το γλίτωνα...

- Δεν βγαίνουμε παλικάρι μου.
- Παρακαλώ;
- Δεν βγαίνουμε, δεν φτάνουν τα λεφτά. Έχουμε πολλά έξοδα, ξέρεις πόσα θέλω για να κάνω service το αυτοκίνητο; Πολλά. Και στην Θεσσαλονίκη είναι ακριβές οι άδειες για ΤΑΧΙ, δεν είναι να δουλέψει νέος σήμερα στο ΤΑΧΙ. μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι μπίρι….

Ξαφνικά, βλέπει μια Mercedes του 1821, του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και αρχίζει πάλι:

- Να εκεί, την βλέπεις την Mercedes;
- Την βλέπω!
- Τέτοια είχα! Με υποχρέωσαν να την αλλάξω. Ξέρεις πόσα λεφτά έδωσα για την καινούργια; 55.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά, εγώ τα ήθελα για τα γεράματα μου. Σε 3 χρόνια στην σύνταξη θα βγω. Πάνε αυτά τα λεφτά.
- Μάλιστα, και αφού αυτά τα λεφτά τα θέλατε για τα γεράματα σας, γιατί αγοράσατε την Mercedes θηρίο ξανά; Γιατί δεν αγοράσατε κάτι φτηνότερο; Γιατί πάλι Mercedes;
- Εεεεε, αγόρι μου αν μάθεις σε ένα αυτοκίνητο, δεν μπορείς σε άλλο!!!

Φυσικά το μπίρι μπίρι μπίρι δεν σταμάτησε μέχρι να φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας. Φτάνουμε και του ζητάω απόδειξη για να την περάσω στα έξοδα μου.

- Μια απόδειξη παρακαλώ για να την περάσω στα έξοδα μου.
- Ευχαρίστως παλικάρι μου. Μαζί με τα διόδια είναι 28 ευρώ.
- Συγνώμη, εσείς, μου είπατε πως μαζί με τα διόδια η τιμή είναι fix στα 25 ευρώ. τώρα πως έγιναν 28;
- Ε, αν θέλεις τα βάζουμε!!!

Φυσικά και ΔΕΝ του τα έβαλα. Τα μίζερα τα μπίρι μπίρι και τις πουστιές δεν τις γουστάρω καθόλου, πόσο μάλλον από άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει 55.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που θα κρατήσει 3 χρόνια καταφέρνοντας το, αυξάνοντας αυθαίρετα τις ταρίφες. Και όλα αυτά στις 8:30 το πρωί. Έλεος; Χάθηκε να πετύχω το ΤΑΧΙ του Gelial;

Επιστρέφοντας για Θεσσαλονίκη η Aegean αντί για μπισκοτάκι μοίρασε κρουασανάκι, με λίγα λόγια, την πάτησα. Έχει κανείς καμιά άκρη ρε παιδιά για αυτά τα μπισκοτάκια; Πληρώνω όσο όσο!!!

Thursday, September 07, 2006

Σκότωσε το ρε μαλάκα…

Τι κάνεις όταν δεις για πρώτη φορά ένα πλάσμα; Ένα πλάσμα που δεν το έχεις ξαναδεί. Ένα πλάσμα που βλέπεις και ξέρεις πως είναι αδύνατον να σε βλάψει. Τι κάνεις; Το σκοτώνεις για να το δείξεις στους φίλους σου και να κάνεις τον super μάγκα-κυνηγό-ψαρά η ότι διάολο άλλο; Το σκοτώνεις με την ελπίδα πως μπορείς να μπουκώσεις το στόμα σου με αυτό αφού το μαγειρέψεις με κάποιον τρόπο και θα είναι νόστιμο; Η το αφήνεις να συνεχίσει την ζωή του;

Σε όποιον και να έδειξα φωτογραφίες ακολουθούσε πάνω κάτω ο ίδιος απογοητευτικός διάλογος.


- Το σκότωσες ρε μαλάκα;
- Όχι! Γιατί να το σκοτώσω;
- Μπορεί να είναι νόστιμο.
- Τι είναι ξέρεις;
- Όχι…
- Ε, ούτε και ‘γω. Γιατί να το σκοτώσω τότε;
- Ε… γιατί όχι;

Μα καλά, είναι δυνατόν; Για ποιο λόγο να σκοτώσει κανείς ένα πλάσμα που δεν ξέρει τι είναι; Έλεος; Η ζωή δεν έχει καμία αξία;


Ψάχνοντας και ρωτώντας έμαθα πως το πλασματάκι αυτό λέγετε “γλώσσα του Μωυσή” και συνήθως κάνει την εμφάνιση του το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες δεν κατάφερα να συλλέξω. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει ας κάνει ένα comment η ας μου στείλει ένα mail.

Labels: