some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Wednesday, July 25, 2007

Νυφικό = Jedi

Έως τώρα ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν οι γυναίκες με τα νυφικά. Πάντα θεωρούσα πως υπάρχουν γυναίκες, που δεν ήταν και τόοοοσο fan της όλης ιστορίας. Πχ. όπως η αδελφή μου που ποτέ της δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία πάνω στο θέμα νυφικό. Πόσο πολύ πλανιόμουν!

Για να καταλάβω την τρέλα που επικρατεί γύρω από το νυφικό έλαβαν χώρα δύο γεγονότα. Το πρώτο γεγονός, είναι η αποκάλυψη της αδελφής μου πριν από μερικούς μήνες πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα φορέσει νυφικό, όπου φυσικά εγώ έπεσα από τα σύννεφα διότι πάντα πίστευα πως ποτέ δεν θα την ένοιαζε κάτι τέτοιο. Το δεύτερο γεγονός, η συζήτηση που είχα με το loukoumaki αποκαλύπτοντας της το σοκ που έπαθα όταν είδα την χαρά της αδελφής μου που θα φορέσει νυφικό.

Για να ξεκαθαρίσω το θέμα, η αδελφή μου είναι παντρεμένη από πέρυσι. Παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της με πολιτικό γάμο και ήξερε-ξέραμε πως θα ακολουθήσει και θρησκευτικός αργότερα. Άρα, δεν έχει να κάνει η τρέλα με το επιτέλους βρήκα κάποιον κτλ κτλ. Είναι το νυφικό που κάνει την διαφορά! Αυτό είναι που δεν μπορούσα να καταλάβω μέχρι να το συζητήσω με το loukoumaki και να μου δώσει τα φώτα της.

¨Για να καταλάβεις πόση σημασία έχει για εμάς το νυφικό, φαντάσου πως έχεις μία μέρα στην ζωή σου που μπορείς να γίνεις Jedi. Όχι απλά να ντυθείς Jedi και να είναι καρναβάλια η να σε κοροϊδεύουν όποιοι σε βλέπουν. Φαντάσου, πως όχι μόνο θα ντυθείς Jedi, αλλά και όλοι θα έρθουν να σε δουν και να σε θαυμάσουν. Να σου πουν πόσο σου πάει η στολή και πόσο μάγκας πρέπει να είσαι! Και όλα αυτά έχεις μόνο μια μέρα, η μερικές ώρες για να το ευχαριστηθείς στην ζωή σου.¨


Αυτό ήταν! Άπλετο φως στα σκοτεινά μυστήρια του γυναικείου ψυχικού κόσμου χύθηκε για μια και μοναδική φορά μπροστά μου. Ναι, είναι αλήθεια πως είμαι από αυτούς που ποτέ τους δεν κατάλαβαν τις γυναίκες. Αλήθεια σας λέω, προσπάθησα μάταια πολλές φορές αλλά… μάταια. Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα όμως, επιτέλους κατάλαβα!

Αυτή την Παρασκευή, θα παραδώσω την αδελφή μου στα σκαλιά της εκκλησίας. Ελπίζω ο master Yoda να εγκρίνει το νυφικό και να της δώσει το καλύτερο φωτόσπαθο που έγινε ποτέ. May the force be with you!

Tuesday, July 10, 2007

Η μετακόμιση. (update 1. 2. +final)

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από εσάς όταν είδαν τις μέρες να περνούν χωρίς να κάνω post και να μην αφήνω πουθενά comment, σκέφτηκαν ¨το κωλόπαιδο είναι σίγουρα διακοπές¨. Λάθος όμως σκεφτήκατε όσοι το σκεφτήκατε, γιατί αυτές τις μέρες, όχι μόνο δεν κάνω διακοπές, αλλά πειραματίζομαι με τις αντοχές μου. Ναι όπως σωστά σκεφτήκατε αυτή τη φορά, από τον τίτλο, μετακομίζω.

Το ωράριο μου είναι 6:30 με 2:30 ασταμάτητα. Δεν έχω χρόνο ούτε για την καθημερινή και μάλιστα πολύ αγαπητή μεσημεριανή μου Siesta. Στην δουλειά, σχεδόν τίποτα δεν πάει όπως ακριβώς θα ήθελα να πάει, άρα και οι προσπάθειες έχουν πολλαπλασιαστεί για να έχω (θα έχω;) τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τις ώρες που αναγκαστικά δεν μπορώ να δουλέψω ασχολούμαι με την μετακόμιση.

Όπως κάθε σωστή μετακόμιση που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η δική μου έχει το γνωστό τρίπτυχο: βάψιμο – ΙΚΕΑ – σάρωμα στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρικές συσκευές. Αυτό είναι κομμάτι δύσκολο, διότι από την τελειομανία μου και την εμμονή μου ¨αγοράζω μόνο το καλύτερο σε σχέση απόδοση τιμή¨ ο βαθμός δυσκολίας σε υποθέσεις που δεν κατέχω, βλέπε πχ. ποια ηλεκτρική σκούπα θα με βγάλει ασπροπρόσωπο, ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας πολύ ψηλά. Άσε που μου την έχουν ¨δώσει¨ οι άπειρες επιλογές! Ψάχνοντας λοιπόν στα διάφορα μαγαζιά ανακάλυψα διαφορές στις τιμές από 39€ μέχρι και 350€!!! Έλεος δηλαδή…

Χθές, επιτέλους τελείωσα με το βάψιμο. Η espressiέρα και το ψυγείο έχουν εγκατασταθεί, το ένα κάλυμμα του καναπέ ακόμη το περιμένω (15 μέρες + από αυτές που μου υποσχέθηκαν στο ΙΚΕΑ) και μένουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα!!!


Ο μόνος λόγος που έχω επιβιώσει μέχρι τώρα είναι γιατί τα σαββατοκύριακα ¨κλείνω¨ όλους τους διακόπτες και περνάω την ώρα μου στην θάλασσα. Το ΣΚ που πέρασε, το πέρασα με καλή παρέα και το όλο εγχείρημα θα επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν.


Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να ρίξω μια ματιά σε όλα αυτά τα blogs που διαβάζω, γιατί το reader μου έχει τρελαθεί και δείχνει καμιά 200αριά posts!!! Μα ρε παιδάκι μου δεν έχετε τον θεό σας, που θα τα διαβάσω όλα αυτά; Δεν με λυπάστε καθόλου;

(update 1.)

11 μέρες μετά και η κατάσταση στο νέο σπίτι δεν έχει αλλάξει και πολύ! Η μεταφορική του IKEA με μισεί θανάσιμα μιας και υποχρεώθηκε να κάνει 2 φορές την ίδια δουλειά και να τα πάρει πίσω στο τέλος γιατί τα ξέσκισαν και τα κατέστρεψαν!

Αγόρασα υπόστρωμα και όχι κρεβάτι για να βάλω ένα στρώμα από πάνω. Το υπόστρωμα δεν έχει καμία ελαστικότητα στις πλευρές του όπως έχει το στρώμα. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαιτερότητας, στην μεταφορική του ΙΚΕΑ ήταν να μου πουν πως αν δεν χωράει από τις σκάλες δεν αναλαμβάνουν να το ανεβάσουν με σκοινιά. Το πρώτο το ανέβασαν αλλά το έσκισαν σε 2 μεριές. Φυσικά και δεν το δέχτηκα και το πήραν πίσω. Το δεύτερο, πήγαν να το ανεβάσουν αλλά αφού είδαν πως έκαναν ζημιά και σε αυτό δεν τόλμησαν να το ανεβάσουν ούτε στον ημιώροφο!

Τα μαχαιροπίρουνα από το zara home αποφάσισα να τα γυρίσω πίσω (αυτά που κατάφερα να αγοράσω) μιας και ήταν αδύνατον (εδώ και 20 μέρες) να μαζέψω αρκετά από αυτά! Όμορφα, αλλά φέρνουν 2 κομμάτια κάθε 6 μήνες! Έλεος…

Το κάλυμμα του καναπέ από το IKEA ακόμη δεν μου έκανε την τιμή να έρθει από την Σουηδία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για βιβλιοθήκες, τραπεζάκι και γενικά ότι έχει σχέση με κουρτίνες κτλ. είναι τόσο μα τόσο βαρετά όλα αυτά… εμένα μου αρέσει να διαλέγω αυτοκίνητα, φωτογραφικές μηχανές, μάσκες και βατραχοπέδιλα, όχι έπιπλα και παπαριές. Που έμπλεξα; Γιατί έμπλεξα; Πως μου ήρθε;

(update 2.)


Το 2ο υπόστρωμα που έφεραν ήταν στις λάθος διαστάσεις! Θα πραγματοποιηθεί απόπειρα ξανά την Δευτέρα!!! Τώρα φαντάζομαι, στην μεταφορική του ΙΚΕΑ έχουν και φωτογραφία μου, όπου θα την έχουν κρεμάσει πίσω από καμιά πόρτα και θα παίζουν βελάκια: ¨Μήτσο είδες; Στο μάτι τον πέτυχα!¨

(+final)

Και ναι… το υπόστρωμα επιτέλους, στις 19:00 περίπου ώρα Ελλάδος, ήρθε στις σωστές διαστάσεις και με λίγη προσοχή ανέβηκε χωρίς να γίνουν ζημιές! Οι μεταφορείς στο ΙΚΕΑ σήμερα κάνουν party και φήμες λένε πως θα κάψουν ομοίωμα μου στο parking του καταστήματος για να το γιορτάσουν. Οι μεταφορείς που κατάφεραν τον άθλο, προήχθησαν σε διευθυντές και πετάνε σήμερα για Σουηδία να παραλάβουν τιμητικές πλακέτες και χρηματικό έπαθλο! Το θρίλερ υπόστρωμα έλαβε τέλος. Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει και με το στρώμα που θα παραλάβω εντός ολίγων ημερών!!!