some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Tuesday, October 11, 2005

Last test

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πως μια ελαφριά λόξα με την φωτογραφία την έχω. Μαζί με την λόξα της φωτογραφίας υπάρχει και η λόξα του Photoshop. Αγαπημένα μου θέματα φυσικά είναι να παραποιώ την πραγματικότητα τόσο, όσο θα την κάνει ακόμη ποιο πιστευτή και αληθινή. Γιατί ως γνωστόν, το απίθανο ποιο εύκολα το πιστεύει κανείς από την απλή και μίζερη αλήθεια. Φυσικά κάνω και πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ πιστευτά αλλά είναι ωραία να τα βλέπεις.

Πειράζοντας λοιπόν τις φωτογραφίες μου στο Photoshop, και φτιάχνοντας πράγματα που δεν υπάρχουν, δημιουργήθηκε μια ανάγκη. Η ανάγκη για εκτύπωση. Φυσικά αυτά που κάνω με το Photoshop δεν είναι για να τα βλέπει φωτογράφος σε φωτογραφείο! Νομίζω πως θα με κοιτούσαν περίεργα αν θα τους έφερνα φωτογραφίες με τους φίλους μου δαίμονες η ντυμένους με τις στολές τις Nasa. Οπότε και έπρεπε να αγοράσω εκτυπωτή…

Αφού έκανα και την αγορά του εκτυπωτή, οι πρώτες εκτυπώσεις έγιναν…
Αυτά όλα τον Ιούλιο! Σε 30 μέρες, μερικές φωτογραφίες (ειδικά με πολύ μαύρο) άρχισαν να ξεθωριάζουν!!! Και αυτό παρακαλώ με το επίσημο και καλύτερο διαθέσιμο χαρτί της Canon. Να σημειωθεί πως ο εκτυπωτής δεν είναι κάποιος τυχαίος εκτυπωτής, είναι ο Canon PIXMA ip8500 ο οποίος έχει πάρει βραβείο για τον καλύτερο εκτυπωτή της χρονιάς 2005 σε φωτογραφίες Α4!!!
Δοκίμασα και χαρτί της HP αλλά δεν είμαι και από εκεί ευχαριστημένος γιατί δεν αποδίδει σωστά κάποιες λεπτομέρειες. Το ξεθώριασμα είναι λιγότερο πάντως από αυτό της Canon.

Τώρα αγόρασα χαρτί της Kodak. Οι άνθρωποι της Kodak υποστηρίζουν πως τα χρώματα θα κρατήσουν για 100 χρόνια!!! Η αλήθεια είναι πως μέσα στον φάκελο με τα φωτογραφικά χαρτιά υπήρχαν οδηγίες, σημειώσεις και άλλα πολλά που δεν είδα στα υπόλοιπα πακέτα της Canon και της HP. Δεν με βλέπω να ζω άλλα 100 χρόνια για να δω αν όντως θα κρατήσει τόσο η φωτογραφία, αλλά θα με έκανε χαρούμενο να δω πως κρατάει για 5. Αυτό είναι και το τελευταίο test που κάνω πριν παραδώσω τα όπλα στην θεά τύχη για την διάρκεια των εκτυπώσεων μου.

Αν κάποιος από σας είχε τα ίδια προβλήματα και βρήκε μια λύση ας κάνει τον κόπο να μου πει και μένα τι έκανε.

2 Comments:

  • At 10/12/2005 2:09 PM, Blogger jojo said…

    Τόσο καιρό εκτυπώνω με εκτυπωτή HP deskjet 1220 σε χαρτί φωτογραφικό HP επίσης...

    δεν παρατήρησα κανένα ξεθώριασμα εκτός και αν φταίει η έλλειψη παρατηρητικότητας.

    πάντως αν βρεις τη λύση πες την και σε μας να μαθαίνουμε και τίποτα χρήσιμο...

     
  • At 10/12/2005 7:28 PM, Blogger snikolas said…

    Αν θέλεις να δεις την πραγματική διαφορά ξανατύπωσε μια παλιά φωτογραφία και κάνε μια σύγκριση μεταξύ τους. Αν και τουλάχιστον σε μένα η μεγάλη διαφορά είναι σε φωτογραφίες που έχουν πολύ μαύρο.

     

Post a Comment

<< Home