some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Wednesday, January 04, 2006

Alitalia sucks









Είμαι από τους τυχερούς που ταξιδεύουν από μωρό παιδί. Κάθε χρόνο ένα ταξιδάκι με το αγαπημένο μου μέσο, το αεροπλάνο, θα το κάνω. Αποτέλεσμα αυτής μου της συνήθειας, είναι να γνωρίζω πέντε πράγματα, για μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που υπάρχουν και πραγματοποιούν πτήσεις από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Είναι αλήθεια πως για την Alitalia ποτέ μου δεν άκουσα τα καλύτερα λόγια. Άκουσα για βαλίτσες που έκαναν “φτερά” και για καθυστερήσεις που όποιος ταξίδευε με την Αlitalia τις θεωρούσε δεδομένες! Όταν ήρθε η ώρα λοιπόν να αγοράσω τα εισιτήρια η πράκτορας μου, μου πρότεινε να πετάξω με την Alitalia. Ήμουν αρνητικός κατονομάζοντας της τα όσα είχα ακούσει για την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Η απάντηση της ήταν, πως τα πράγματα είχαν διορθωθεί, πως αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πως ταξιδεύει πολύ συχνά με Alitalia και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Δίνω και ‘γω το ok λοιπόν και αγοράζω τα εισιτήρια μου.

Μία εβδομάδα πριν πετάξω, έκανα ένα check την πτήση μου στο site της Alitalia για να δω μήπως και η ώρα έχει αλλάξει. Surprise… η πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί! Κάνω ένα τηλεφώνημα στην πράκτορα μου και μου απαντάει πως θα με ενημέρωνε για την αλλαγή. Δυστυχώς η Alitalia, ακυρώνει την πτήση μου από Ρώμη για Γενεύη και θα με μεταφέρει στον προορισμό μου 5 ώρες μετά με άλλη πτήση!!! Πως σας φαίνετε να περιμένετε 5 ώρες σε ένα αεροδρόμιο; Πολλές, λίγες; Γιατί που να διαβάσετε και τα παρακάτω. Η πράκτορας μου με καθησύχασε πως στην επιστροφή δεν θα είχα καμία απολύτως καθυστέρηση.

Οι μέρες στην όμορφη Γενεύη κυλούσαν ήρεμα και ωραία, ώσπου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την πράκτορα. Νικόλα, μου λέει, έγινε μια αλλαγή στην πτήση σου. Ακυρώθηκε η πτήση των 19:45 και πετάς από Γενεύη προς Ρώμη στις 11:30, δηλαδή θα πρέπει να περιμένεις 9 ώρες στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να πάρεις το αεροπλάνο που θα σε μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη!!! Η αντίδραση μου νομίζω πως ήταν και η αναμενόμενη: Τα πήρα στο κρανίο. Η απάντηση της πράκτορας μου, δεν ήταν και η αναμενόμενη: Η Alitalia τα κάνει αυτά!!! Ε ρε φιλενάδα, πλάκα μας κάνεις; Όταν εγώ σου είπα πως δεν θέλω να ταξιδέψω με Alitalia γιατί με καθησύχασες πως δεν θα μου συμβεί το παραμικρό; Γιατί μου είπες πως οι μαλακίες της Alitalia ανήκουν στο παρελθόν;

Ποτέ μου δεν είχα ταξιδέψει με Alitalia. Πήρα το ρίσκο αυτή την φορά και πιστέψτε με είναι και η τελευταία. Επίσης η πράκτορας μου δεν θα ξανά πάρει φράγκο από μένα. Όχι τίποτα άλλο αλλά όταν ξέρεις πως η Alitalia κάνει μαλακίες… τότε πρέπει να μάθεις να μην κάνεις εσύ μαλακίες με τους πελάτες σου.

Αν πάλι οι ώρες σας φαίνονται λίγες, τότε προσθέστε 1 ώρα καθυστέρηση στο αεροδρόμιο της Γενεύης, (φανταστείτε να μην έπρεπε να περιμένω στην Ρώμη καθόλου) και άλλη 1 στο αεροδρόμιο της Ρώμης!

Η Alitalia σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας και σας περιμένει σύντομα για το επόμενο ταξίδι!

28 Comments:

  • At 1/04/2006 1:06 PM, Anonymous Anonymous said…

    Νικόλα, μόνο όταν πετάξεις με donbasero και έχει 20 όρθιους η πτήση, και καπνίζουν, και το αεροπλανο δεν εχει μάσκες οξυγόνου, ούτε πορτάκια στα ντουλαπάκια πάνω απο το κεφάλι τον επιβατών, και η αεροσυνοδος, όταν της λες είνια επικυνδινο να πετάξουμε μπορει να πέσουμε, σου απανταει "yes it is most probable" και φτάνεις επιτέλους στο Βενιζέλος, και κάνεις καταγγελία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα καταλάβεις τι θα πει να πετάς.

     
  • At 1/04/2006 1:52 PM, Blogger Unknown said…

    Έτσι έτσι...
    Alitalia μου ήθελες...
    Εμένα μια φορά που μου είπαν ότι θα πάω με alitalia είπα: Τράβα εσύ!

     
  • At 1/04/2006 2:10 PM, Anonymous Anonymous said…

    Εγώ πήγαινα στη Γαλλία 3 χρόνια με A l'Italia και ποτέ δεν έπαιρνα βαλίτσες. Επίσης μια φορά κοιμήθηκα στο Μιλάνο (όλα πληρωμένα βέβαια) και παραλίγο να κάνω Ανάσταση εκεί! Χάλια αυτή η A l'Italia!

     
  • At 1/04/2006 2:11 PM, Blogger Τζιτζίκος said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At 1/04/2006 2:12 PM, Blogger Τζιτζίκος said…

    Always
    Late
    In
    Take Off
    Always
    Late
    In
    L
    Anding

    δεν είναι βγαίνουνε τυχαία οι ακροστιχίδες...

     
  • At 1/04/2006 2:24 PM, Blogger Unknown said…

    Υπάρχει όμως και το

    Two
    Weeks
    After

    :p

     
  • At 1/04/2006 2:29 PM, Blogger Τζιτζίκος said…

    kalooooooo (den to eixa upopsh).

     
  • At 1/04/2006 3:49 PM, Blogger Unknown said…

    Την διαφήμιση βέβαια της Alitalia την ξέρεις έτσι;

    "Πρόγευμα στην Αθήνα, γεύμα στην Ρώμη, αποσκευές στο Κάιρο...."

     
  • At 1/04/2006 4:15 PM, Blogger KV said…

    χα χα χαααααααααααα !!! Sorry για το γέλιο αλλά δεν έχω ταξιδέψει ΠΟΤΕ με Αlitalia χωρίς προβλήματα ! Τι μου θύμησες !!!!
    Ταξίδευα συνέχεια με Αlitalia πολύ παλιά μέσω Milano γιατί ήταν πιο φτηνή ... Οι καθυστερήσεις τους μαραθώνιες και οι δικαιολογίες πιο απίστευτες και από της δικιάς μας. Άσε που το Milano έχει το πιο μικρό, βρώμικο και βαρετό αεροδρόμιο της Ευρώπης ... Αμέτρητες ώρες πλήξης και εκνευρισμού... Τις βαλίτσες δε, τις παραλάμβανα συνήθως λίγο πριν την επιστροφή για να τις ξαναχάσω αμέσως μετά!!! Δεν είχα φορέσει τα ρούχα μου για χρόνια στην Ελλάδα !!! Έχει τύχει να μου φέρουν βαλίτσα ξεκοιλιασμένη (κυριολεκτικά) μετά από 10 μέρες και να μου πουν ότι δεν ήταν δικό τους λάθος πέρασε το φορτηγό από πάνω της !!

    Χαρακτηριστική φράση εκείνης της εποχής, αυτή της αδελφής μου ΠΡΙΝ κάθε ταξίδι : "Με Αlitalia πετάς;;; Τα εσώρουχα στην τσάντα χειρός και πες μου τι να σου σιδερώσω!"

     
  • At 1/04/2006 5:21 PM, Blogger snikolas said…

    Ήμουν πάντα πελάτης της swissair (τώρα swiss) που και που Austrian, Lufthansa, Aegean, μέχρι και με malev έχω πετάξει ποτέ μου δεν συνάντησα τέτοιο πράγμα. Παιδιά αν τα ήξερα όλα αυτά…

     
  • At 1/04/2006 8:41 PM, Blogger Stavros Amanatidis said…

    Gia thn malev eixa kapoies epifila3eis, alla telika einai kalh etairia.. 5-10 lepta ka8usterish to polu kai auto apo oti katalava den einai diko tous la8os.. vevaia, den mporw na vgazw statistika me tis 4 fores pou peta3a me malev, alla lew thn empeiria mou..

    to provlhma me thn malev einai oti sthn boudapesth ginetai panikos ston elegxo kai ekei perimeneis standard ena tetarto or8ios sthn oura.. alla to provlhma einai tou aerodromiou, pou anagkastika pernaei kai sthn malev.

     
  • At 1/05/2006 5:06 PM, Anonymous Anonymous said…

    Έχουμε ταξιδέψει με Alitalia όλοι στην οικογένεια αρκετές φορές, χωρίς πρόβλημα. Εκτός από μια Μπολόνια-Θεσ/νίκη, με 12ωρη στάση στη Ρώμη αλλά ήταν η μοναδική με ενδιάμεσο σταθμό. Με πληρωμένο ξενοδοχείο Hilton παρακαλώ (άδικα έμεινε ξύπνιος όμως, όλη νύχτα, ο αδερφός μου ψάχνοντας την Paris).Όλες οι απευθείας είναι μια χαρά. Είναι σαν να σου λένε "θέλεις να πας απευθείας κάπου έλα, θέλεις να αρχίσεις της βόλτες στα αεροδρόμια της Ιταλίας κάτσε και λίγο να τα γνωρίσεις καλύτερα μιας και είσαι εδώ".

     
  • At 1/06/2006 1:03 PM, Blogger NetKerveros said…

    Πτήση Λουξεμβούργου – Αθήνα μέσο Μιλάνου. Καθυστερεί η πρώτη πτήση 3 ώρες και πρέπει να τρέξω από την μία μεριά του αεροδρομίου Malpensa στην άλλη για να προλάβω. Μπαίνω δευτερόλεπτα πριν κλείσει η πόρτα και αντί να μου πούνε “Welcome” μου λένε “There is no food for you on board”. Για τις βαλίτσες μη ρωτήσετε. Swiss και πάλι Swiss Νικόλα μου.

     
  • At 1/06/2006 1:17 PM, Blogger snikolas said…

    “There is no food for you on board”? Να υποθέσω πως ταξιδεύεις first class; Γιατί ακριβώς αυτό παίχτηκε με κάτι επιβάτες της air France που τους έχωσαν στην πτήση την δική μας. Καθόμουν φάτσα κουρτίνα οπότε και άκουσα την συζήτηση. Η alitalia air france και κάτι άλλες εταιρείες που δεν θυμάμαι έχουν κάνει an alliance. Ήταν και η KLM στο κόλπο αλλά αποχώρισε. Guess why? http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/2544087.stm

     
  • At 1/06/2006 5:17 PM, Blogger NetKerveros said…

    Όχι. Coach. Όχι ότι με ένοιαζε. Έχω πάψει να τρωω φαγητό αεροπλάνου από το 96 που έπαθα τροφική δηλητηρίαση με την Delta. Αλλά η αγένεια τους ήταν απίστευτη. Οι βαλίτσες φυσικά έφτασαν 2 μέρες μετά. (by the way η KLM είναι επίσης TOP μαζί με τη Swiss)

     
  • At 1/06/2006 5:24 PM, Blogger snikolas said…

    Με KLM δεν έχω πετάξει. Έχω ακούσει όμως τα καλύτερα. Έχουν λένε και πολύ όμορφες αεροσυνοδούς!!! :)

     
  • At 1/06/2006 7:45 PM, Blogger NetKerveros said…

    Έλα τώρα ... έχεις παράπονο από τις ελβετίδες αεροσυνοδούς?

     
  • At 1/06/2006 7:55 PM, Blogger snikolas said…

    Όχι όχι… αλλά για ποικιλία!

     
  • At 1/10/2006 11:33 PM, Anonymous Anonymous said…

    Φίλε Νικόλα αυτά που έπαθες δεν είναι τίποτα μπροστά στα δικά μου! Είμαι φοιτήτρια στο Bangor στην Αγγλία και μετά απο τις καταπληκτικές Χριστουγενιάτικες διακοπές έπρεπε να επιστρέψω. Είχα βγάλει εισιτήρια με Alitalia, απο Αθήνα για Μιλάνο, και απο Μιλάνο για Manchester. Τέσσερα άτομα ήμασταν, 4 φίλες και ταξιδεύαμε ολες μαζί με τις ιδιες πτήσεις. Φτάνουμε Μιλάνο κατα τις 7 και η πτήση για Manchester ηταν 8.15. Παμε κατευθείαν για check in και 7.40 βρισκόμασταν έξω απο το Gate γιατι άρχιζε το boarding time. Το gate ηταν κλειστό, δεν είχε ανοίξει ακόμα οπότε περιμέναμε...Γύρω στις 7.50 βγαίνει ανακοίνωση απο τα μεγάφωνα οτι η πτήση για Manchester θα έχει καθυστέρηση 50 λεπτά πράγμα που σήμαινε οτι θα πετάγαμε γύρω στις 8.40-8.45. Μόλις το ακούσαμε ανεβήκαμε πάνω να πάρουμε ενα καφέ. Γνωρίσαμε και εναν άλλο Έλληνα οπότε ήμασταν 5 άτομα. Κατά τις 8.10-8.15 ο Παναγιώτης καπου πήγε και οταν γύρισε μας λέει το εξής: "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΦΥΓΕ!!!" ελα Αλέκο..........
    ΤΙΙΙΙΙΙΙΙ???????????????????
    "Πλάκα μας κάνεις" του λέμε...Δεν πιστεύαμε στα αφτιά μας! Η ώρα ηταν 8.20 και κατεβαίνω με την φιλη μου την Κική κάτω στο Gate και αντι να λέει πτήση για Manchester έλεγε πτήση για Τίρανα!!!!!!!!!! Έφυγε η γη κάτω απο τα πόδια μου, νόμιζα οτι έβλεπα όνειρο και θα ξυπνήσω! Δυστυχώς ομως δεν ήταν όνειρο! Ανεβαίνουμε πάνω, παμε στην γραματεία, ¨είπαμε τι έγινε και δίκιο δεν βρίσκαμε...Ισχυρίστηκαν οτι μας φώναξαν απο τα μεγάφωνα ομως αυτό ειναι ψέμα γιατί είχαμε τον νου μας. Η φίλη μου η Κική τα πηρε στο κρανίο και της λέει: "so, you are implying that we are stupid" Προσέξτε απάντηση της Ιταλίδας: " ε, not all of you!!!!!!!!!!!" Τί not all of you ρε άσχετη? Δηλαδή απο τους 5 οι 4 είμαστε stupid ε? Επειδή όμως είχαν λερωμένη την φωλιά τους, άσχετα αν δεν το παραδέχονταν, μας χάρισαν τα εισητήρια και μας είπαν να ξαναπάμε την επόμενη μέρα και να μπούμε waiting list....Ξενοδοχείο φυσικά δεν δέχτηκαν να πληρώσουν γιατί οπως ισχυρίζονταν το λάθος ήταν δικό μας!!! Τέλος πάντων βρίσκουμε ξενοδοχείο και περιμέναμε τον οδηγό να έρθει να μας μαζέψει απο το αεροδρόμιο....Φτάνουμε με τα πολλά, και με το που κατεβαίνουμε μας λέει ο Ιταλός οδηγός : "mangiare?" "no mangiare" του λέμε εμείς με τα λίγα Ιταλικά που ξέραμε. Πάει ο Παναγιώτης να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου να κατεβάσει τις αποσκευές μας και ο οδηγός δεν τον άφηνε...Με τα πολλά τα κατεβάσαμε και ανεβήκαμε μια σκάλα για να μπούμε στο ξενοδοχείο. Με το που μπήκαμε μας δίνει τα κλειδιά και τη ρωτάμε σε ποιον όροφο να πάμε..."Α, δεν ειναι εδώ τα δωμάτια, είναι αλλού, θα σας παει ο οδηγός!!!!!!!" Μας είχαν φύγει τα χέρια να ανεβάσουμε τις αποσκευές και τα δωμάτια ηταν αλλού....ΕΛΕΟΣ!!!!! Περιμέναμε τον οδηγό να ξαναέρθει και με τα πολλά φτάσαμε στο ξενοδοχείο...Την άλλη μέρα ξαναπήγαμε στο αεροδρόμιο, απο το πρωί. Η πτήση για Μanchester ήταν 2.30 και μας είπαν οτι θα μαθαίναμε αν θα πετάξουμε η οχι κατα τις 2.00 γιατί η πτήση ηταν full. Κάναμε κανονικά check in απο τις 12.00 και απλά περιμέναμε... Ξαναπάμε στις 1.45 και μας ανακοινώνει οτι υπάρχουν 3 θέσεις. Αποφασίσαμε να φύγουμε η Κική, ο Παναγιώτης και εγώ και τα άλλα 2 κορίτσια θα προσπαθούσαν να φύγουν με την βραδινή πτήση...Μπαίνουμε στο αεροπλάνο και επιτέλους θα πηγαίναμε σπίτι μας... Οταν πλησιάζαμε στο Manchester το αεροπλάνο έφερνε σβούρες απο πάνω και πήγε σε κάποια φάση να προσγειωθεί αλλα δεν προσγειώθηκε!!!! Με τα πολλά αφού κατεβήκαμε μας περίμενε πυροσβεστική χωρίς να ξέρουμε γιατί!!!! Πάμε να πάρουμε τις αποσκευές.....Περιμέναμε, περιμέναμε...τίποτα. Σε κάποια φάση βλέπω μια βαλίτσα γνώριμη. "Ρε Κική αυτή δεν είναι η βαλίτσα της Άντζελας?" Ρωτάω τη φίλη μου. Την πιάνουμε, την κατεβάζουμε και όντως ήταν της Άντζελας η οποία ηταν στο Μιλάνο και παρακαλούσε να πετάξει με τη βραδινή πτήση. Περιττό να σας πώ οτι καμία βαλίτσα δεν έφτασε και πήγαμε να συμπληρώσουμε ετήσεις για να τις βρούνε....Ρωτήσαμε και μια κυρία που δούλευε εκεί μήπως ήξερε να μας πει.."Μόλις ήρθαμε απο Μιλάνο" της λέμε "Ήσασταν στο emergency flight" μας λέει, και μας εξηγεί οτι υπήρχε ένδειξη για φωτιά και το αεροπλάνο έκοβε βόλτες πάνω απο το Manchester για να κάψει τα καύσιμα, μη προσγειωθεί και γίνει καμία ανάφλεξη!!!!! Εφτασα στο Bangor 7/1/06 και τώρα πριν σας γράψω είδα στο Internet οτι τελικά βρήκαν τη βαλίτσα μου και θα μου την στείλουν αύριο....

    Αυτά!!!!!! ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΖΩ!!!

    Αν 8έλεις να χάσεις την βαλίτσα σου,

    Αν θέλεις να γελάς σαν σχιζοφρενής,

    Αν θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου 2 μέρες μετά το κανονικό,

    και τέλος αν θέλεις να τιναχτείς κυριολεκτικά στον αέρα, μία είναι η λύση..........................

    ALITALIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
  • At 1/11/2006 12:32 AM, Anonymous Anonymous said…

    υπέροχα! θα την προτιμήσω! :-)

     
  • At 1/11/2006 1:21 AM, Blogger snikolas said…

    Τι λέτε ρε παιδιά; Σοβαρά; Αυτό είναι για να μπεις στα γραφεία της εταιρείας και να τους καθαρίσεις όλους, έναν έναν αργά και βασανιστικά!!! Μα έλεος δηλαδή. Και έχουν ακόμη πελάτες ρε αυτοί οι τύποι;

     
  • At 1/11/2006 3:12 PM, Blogger snikolas said…

    foffico (Εκπληκτικό nickname)Το χρέος μου το έκανα, γι ‘αυτό σας τα ξέρασα όλα. Όποιος θέλει, με τις ευλογίες μου, μπορεί να κάνει ένα forward το link για να μην την πατήσει και άλλος κόσμος.

     
  • At 1/11/2006 3:44 PM, Anonymous Anonymous said…

    protimw na ta dwsw stin A8inoula pou einai kai Ellinida (tin Onassi)

    ερρ, αν εννοείς την Ολυμπιακή, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και θα έχεις την ίδια τύχη... :Ρ Δεν τίθεται δίλημμα ανάμεσα σε Ολυμπιακή και Alitalia. Καθυστερήσεις , χάσιμο αποσκευών, διαρκώς απεργία etc. Βρές άλλες εταιρίες που είναι πιο φτηνές και πιο αξιόπιστες.

     
  • At 1/11/2006 3:55 PM, Blogger snikolas said…

    Νίκο το site που προτείνεις μιλάει για την easy jet. Φέτος η easy jet άφησε στην Ολλανδία και κάπου αλλού, αν θυμάμαι καλά, ξεκρέμαστους τους επιβάτες της (χωρίς ξενοδοχείο και άλλη πτήση) γιατί ακυρώσανε τις προγραμματισμένες πτήσεις!

     
  • At 1/11/2006 6:00 PM, Anonymous Anonymous said…

    οι πελάτες ακύρωσαν τις πτήσεις; Πάντως στο site τους λέει ότι αν έχει καθηστέρηση από 1 έως 5 ώρες και αλλάξεις γνώμη σου δίνουν credits πίσω για να διαλέξεις άλλη πτήση, αν ξεπερνάει τις 5 ώρες σου δίνουν τα χρήματα πίσω αν θες.

     
  • At 1/14/2006 12:52 AM, Blogger Juanita La Quejica said…

    Θυμάμαι τις πρώτες πτήσεις της Easy Jet για Λονδίνο. Όχι ότι τα charterάδικα που κυκλοφορούσαν τότε ήταν καλύτερα... Το αεροπλάνο εσωτερικά "έσταζε" στα κεφάλια μας κατά την απογείωση, έντρομοι αρχίσαμε να φωνάζουμε στην αεροσυνοδό η οποία από μακριά προσπαθούσε να μας καθησυχάσει ότι ήταν μόνο ένα προβληματάκι στο air condition! Αναμονή μονίμως έως και 1 ώρα μέσα στο αεροπλάνο με σκατά εξαερισμό, αεροδρόμιο μακριά από την πόλη, φτηνό αλλά!
    Με την Alitalia πάλι, γνωρίσαμε σε όλο του το μεγαλείο το άσχημο και φτωχό αεροδρόμιο της Ρώμης, σε ενδιάμεσες πτήσεις. Τετάρτη αναχώρηση από Βαρκελώνη μέσω Ρώμης με κατεύθυνση και άφιξη στο Βενιζέλος το βράδυ. Τελικά, άφιξη των επιβατών την επομένη (Πέμπτη) μεσημέρι και οι βαλίτσες αφού έκαναν μια βόλτα μέχρι την Βουλγαρία, κάποια στιγμή το Σάββατο το μεσημέρι έφτασαν και στον τελικό προορισμό τους (στη Ζάκυνθο). Πλάκα πλάκα, η Ολυμπιακή (όταν δεν απεργούν) συνήθως είναι η πιο συμπαθητική στις πτήσεις εξωτερικού. Όσο για την ΚLM τα τελευταία χρόνια... σκοτεινό δράμα. Η Γλασκώβη μονίμως μετατρέπεται σε ταξίδι για την Αυστραλία, με τόσες ώρες καθυστέρηση. Η Iberia συμπαθητική, με μικρές καθυστερήσεις, αλλά αν δεν έχεις κλείσει εισητήρια 2-3 μήνες πριν, σου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι. Τελικά, μήπως το αερόστατο να ήταν μια κάποια λύση;

     
  • At 1/14/2006 1:00 AM, Blogger snikolas said…

    Ήθελα να ‘ξερα τελικά ποια είναι η εταιρεία που αξίζει κανείς να ακουμπήσει τα καλά του τα λεφτά για να ταξιδέψει. Το αερόστατο πάντως Juanita, μετά από αυτά που έπαθα και βλέπω πως πάθατε πάνω κάτω όλοι σας, δεν φαντάζει και τόσο άσχημη ιδέα.

     
  • At 9/12/2008 12:24 PM, Blogger yiannisbot said…

    Kατά Alitalia
    Καταγγελία



    Προς : - ALITALIA. Υπόψιν Κας Καλύβη
    Κοινοποίηση - KLM Υπόψιν Κας Γιαννούλη
    -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
    -ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
    ΕΛΛΑΔΟΣ


    Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2007, έγινε ηλεκτρονική αγορά αεροπορικών εισιτηρίων από τους κύριους Α, Β και Γ, εισιτήρια που αγοράστηκαν από την αεροπορική εταιρία Alitalia και προέβλεπαν πτήση από Θεσσαλονίκη στη Στοκχόλμη με ανταπόκριση στο Μιλάνο. Τα εισιτήρια που αγοράστηκαν ήταν μετ’ επιστροφής.
    Οι ημερομηνίες πτήσεων των εισιτηρίων ήταν: Θεσσαλονίκη- Μιλάνο- Στοκχόλμη στις 19 Ιανουαρίου και Στοκχόλμη- Μιλάνο- Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουνίου. Οι παραπάνω επιβάτες έδωσαν στην εταιρεία τα στοιχεία τους, καθώς επίσης την ηλεκτρονική διεύθυνση και το τηλέφωνό τους, ώστε σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, το προσωπικό της Alitalia να επικοινωνήσει μαζί τους.
    Ενώ κατά την πτήση Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη δεν αντιμετωπίστηκε κανένα πρόβλημα, η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ήταν μία πλήρης αποτυχία, με θύματα τους επιβάτες, αλλά και το προσωπικό του αεροδρομίου της Στοκχόλμης, Κι αυτό λόγω της παντελούς αδιαφορίας, της ανεπάρκειας οργάνωσης και της έλλειψης επαγγελματισμού από μέρους της εταιρείας Alitalia.
    Ενώ η αναφερόμενη εταιρεία σταμάτησε τη συνεργασία με το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2008, επομένως θα ήταν πολύ εύκολο να ειδοποιήσει τους επιβάτες για την ακύρωση του εισιτηρίου τους, δεν το έκανε ενώ στηρίχθηκε στη δικαιολογία ότι όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσε να επικοινωνήσει μέσω των ελληνικών κινητών τηλεφώνων των επιβατών τα οποία φυσικά ήταν απενεργοποιημένα τους πέντε αυτούς μήνες. Καμία προσπάθεια, όμως, δεν έγινε από μέρους της εταιρείας να ειδοποιήσει τους επιβάτες μέσω των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων, οι οποίες ουδέποτε αλλάζουν, μιας και ο χρήστης είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου βρίσκεται.
    Στις 13/06/2008, ο επιβάτης με όνομα Γ έλαβε email από το προσωπικό της εταιρείας, που έλεγε, επακριβώς, τα παρακάτω: ‘’Dear customer, Alitalia informs you that your AZ flight has been cancelled. For further details and in order to change your reservation, please get in contact with Alitalia Call Centers’’. Η αποστολή της συγκεκριμένης ειδοποίησης έγινε μόλις 6 μέρες πριν την προσχεδιασμένη πτήση για Θεσσαλονίκη.
    Οι υπόλοιποι 2 επιβάτες δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση, και λόγω της γνωριμίας τους με τον Γ πληροφορήθηκαν μέσω αυτού για την ακύρωση της πτήσης τους. Αμέσως, έγιναν κινήσεις από μέρους των επιβατών για την επανέκδοση εισιτηρίων επιστροφής τους στην Ελλάδα.
    Αρχικά, και παρά τους κανονισμούς όλων των αεροπορικών εταιρειών, και ειδικότερα τους κανονισμούς της Alitalia, το προσωπικό της εταιρείας πληροφόρησε τους αγχωμένους, από την αναπάντεχη ακύρωση, επιβάτες, πως η νέα πτήση θα περιλάμβανε πολύωρη στάση στο Άμστερνταμ, όπου οι επιβάτες καλούνταν με δικά τους λεφτά, παρά το λάθος της εταιρείας, να πληρώσουν ξενοδοχείο, φαγητό, αλλά και μεταφορά απ το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και το αντίστροφο. Όταν οι επιβάτες εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για την όλη κατάσταση, το προσωπικό της Alitalia τους ανακοίνωσε, πως αν δεν τους αρέσει αυτή η λύση, τότε , εναλλακτικά, θα μπορούσε να τους αποζημιώσει με 50 ευρώ, ώστε να γυρίσουν μόνοι τους.
    Εδώ, πρέπει να αναφερθεί, όχι μόνο ότι το συνολικό κόστος του εισιτηρίου που πλήρωσαν οι παραπάνω ήταν 213,40 ευρώ, αλλά και να τονιστεί το θράσος των υπαλλήλων της εταιρείας να προτείνουν μία τέτοια μηδαμινή αποζημίωση εισιτηρίου, πέντε μόλις μέρες πριν την προβλεπόμενη αναχώρησή τους, με σίγουρο αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων τελευταίας στιγμής να ήταν πολύ αυξημένες. Παρά τον κανονισμό της εταιρείας, λοιπόν, που αναφέρει στο καταστατικό της πως σε περίπτωση ακύρωσης πτήσεων η εταιρεία καλείται να βρει στον πελάτη άλλη πτήση και να πληρώσει με δικά της έξοδα τυχόν χρηματικές διαφορές, αλλά και σε περίπτωση πολύωρων στάσεων υποχρεούται να πληρώσει διαμονή σε ξενοδοχείο, φαγητό, 2 διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις και πολλά άλλα, η Alitalia δεν έκανε κάτι τέτοιο. Και σίγουρα όλα αυτά δεν πληρώνονται με 50 ευρώ.
    Μετά την εκδήλωση της δυσαρέσκειας των επιβατών, και κατόπιν πολλών διεθνών τηλεφωνημάτων στην εταιρεία από τους επιβάτες. τα οποία κόστισαν μια περιουσία, στις 17 Ιουνίου και ώρα πρωινή, προτάθηκε από μέρους της εταιρείας το ταξίδι να γίνει στις 18 Ιουνίου, μιας και δεν υπήρχε καμία κενή θέση σε καμία πτήση στις 19 Ιουνίου. Ειπώθηκε δε, από την εταιρεία, ότι θα μπορούσε να βρεθεί πτήση μετά τις 19 Ιουνίου. Οι παραπάνω, όμως, επιβάτες, λόγω της φοιτητικής τους ιδιότητας έπρεπε να γυρίσουν το αργότερο στις 19 Ιουνίου για δύο λόγους : α) Γιατί η παροχή στέγης στη Σουηδία σταματούσε στις 19, οπότε θα έπρεπε να πληρώσουν κατάλυμα μέχρι την ημερομηνία της πτήσης και β) γιατί έπρεπε να γυρίσουν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο, και να εξεταστούν σε κάποια μαθήματα συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ήταν, επομένως, λογικό να διαλέξουν λόγω ανωτέρας βίας ως ημερομηνία πτήσης την 18η Ιουνίου. Η πτήση αυτή θα ξεκινούσε στις 06:20 το πρωί από Στοκχόλμη και αφού θα έκανε στάσεις στο Άμστερνταμ, κατόπιν στη Ρώμη και μετά στη Λάρνακα, θα κατέληγε, τέλος, στη Θεσσαλονίκη, στις 21:00 της 18ης Ιουνίου.
    Η πτήση της 18ης Ιουνίου θα γινόταν στις 06:20 το πρωί, πράγμα που σήμαινε πως οι επιβάτες θα έπρεπε να φύγουν από τον τόπο διαμονής τους ( 2,5 ώρες περίπου από Στοκχόλμη ) στις 17 Ιουνίου, το βράδυ. Την ίδια μέρα, δηλαδή, που πληροφορήθηκαν πως θα πετούσαν. Από τη στιγμή, όμως, που το τελευταίο τρένο για Στοκχόλμη ήταν στις 21:00 θα έπρεπε να φύγουν με το συγκεκριμένο και να περιμένουν στο αεροδρόμιο 9 περίπου ώρες.
    Η αγορά εισιτηρίων τελευταίου λεπτού στα εκδοτήρια του τρένου στη Σουηδία, έχει αυξημένη τιμή. Οι επιβάτες, εκτός του ότι πλήρωσαν πολύ περισσότερα απ ότι θα πλήρωναν αν κατοχύρωναν τα εισιτήρια μια μέρα νωρίτερα (πράγμα που θα έκαναν αν όλα πήγαιναν καλά με την πτήση στις 19 Ιουνίου), θα έπρεπε να επωμιστούν και το κόστος φαγητού και νερού των ωρών αναμονής και ταξιδίου που σε σύνολο έφταναν τις 24 ώρες, τη στιγμή που η Στοκχόλμη απέχει απ την Θεσσαλονίκη λιγότερο από 2500 χιλιόμετρα. Η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία δεν εξαιρείται απ όλη αυτή την κατάσταση.
    Οι επιβάτες, αφού έφτασαν στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 23:00 της 17ης έπρεπε να περιμένουν ως τις 04:00 για να θεωρήσουν τα εισιτήριά τους και να κάνουν το check in. Πηγαίνοντας, όμως, την προβλεπόμενη ώρα στο γραφείο της ΚLM, εταιρείας που είχε αναλάβει της αντικατάσταση της ακυρωθείσας πτήσης, πληροφορήθηκαν από την ταμία πως ο κωδικός που τους είχε δώσει τηλεφωνικά ο υπάλληλος της Alitalia για την έκδοση των εισιτηρίων τους, ήταν άχρηστος. Ο λόγος ήταν πως ο κωδικός αυτός ( booking number) έπρεπε να δοθεί μόνο σε γραφείο της Alitalia, ώστε να επανεκδοθεί το εισιτήριο. Ο υπάλληλος ,δηλαδή, της Alitalia δεν ήξερε πως από το Φεβρουάριο του 2008 η συνεργασία της Alitalia με το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης είχε σταματήσει, και θεώρησε πως με το booking number οι επιβάτες θα μπορούσαν να πετάξουν. Στις 04:00, όμως, το πρωί τα γραφεία της Alitalia ήταν κλειστά και οι επιβάτες δε μπορούσαν καν να προσπαθήσουν να βρούνε μια λύση. Το προσωπικό της KLM με αξιοθαύμαστη βοήθεια και υπομονή, μετά από πολλές ώρες, και αφού χάθηκε η πτήση των 06:20, βρήκε μία πτήση μόνο για τους 2 επιβάτες με όνομα : Α και Β (λόγω του ότι οι επιβάτες κατάφεραν να βρουν τον αριθμό εισιτηρίου της ακυρωμένης πτήσης για τις 19 Ιουνίου), η οποία πτήση ξεκινούσε στις 09:45 από Στοκχόλμη και μετά από στάσεις στο Άμστερνταμ και στην Πράγα, έφτανε στη Θεσσαλονίκη στις 03:00 της 19ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη τροφή που έλαβαν οι επιβάτες ήταν ένα πολύ μικρό σάντουιτς σε κάθε πτήση, λογικό για μια πτήση μίας ώρας, αλλά όχι για πολλές συνεχόμενες πτήσεις μίας ώρας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Ο επιβάτης Α, και ενώ μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, δέχτηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο της Alitalia, με το οποίο τον ειδοποιούσε πως η πτήση του στις 19 Ιουνίου είχε ακυρωθεί. Φυσική ήταν η απέραντη δυσαρέσκεια του επιβάτη για την έλλειψη κάθε ίχνους επαγγελματισμού της εταιρείας. Σημειωτέον δε, ότι η ίδια η εταιρεία την οποία ο πελάτης είχε εμπιστευτεί και πληρώσει, δε βοήθησε καθόλου στην επανέκδοση των εισιτηρίων των 2 επιβατών, αλλά αντίθετα, όλη η δουλειά έγινε από υπάλληλο της KLM. Η απόπειρα της Alitalia να προσπαθήσει να διορθώσει τα αδιόρθωτα, την τελευταία στιγμή, με ένα τηλεφώνημα απλά για να υπάρχει αυτό στο ιστορικό της εταιρείας, είναι θρασύτατη.
    Ο τρίτος επιβάτης με όνομα Γ στις 08:00 ώρα Σουηδίας και 09:00 ώρα Ελλάδος τηλεφώνησε στα γραφεία της Alitalia, ώστε να τον βοηθήσουν να πετάξει στη Θεσσαλονίκη. Αφού ζήτησε από υπάλληλο της εταιρείας τον αριθμό του ακυρωμένου εισιτηρίου της 19ης , βοηθήθηκε από υπάλληλο της KLM, όπου με απίστευτη υπομονή προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το προσωπικό της Alitalia για να βρεθεί μία λύση. Από τις 08:00 Σουηδική ώρα μέχρι τις 09:00, περίπου, γινόταν προσπάθεια από μέρους της υπαλλήλου να βρει εισιτήριο στον επιβάτη για την πτήση των 09:45 ( την ίδια πτήση με τους άλλους δύο επιβάτες δηλαδή). Δε βρέθηκε καμία λύση, καθώς κανένας υπάλληλος της εταιρείας, Alitalia, δεν ήξερε να επανεκδίδει εισιτήρια, και έτσι ο καθένας παρέπεμπε την υπάλληλο της KLM σε άλλο τηλέφωνο. Η πτήση των 09:45 χάθηκε, αλλά η υπάλληλος συνέχισε να προσπαθεί να βρει κάποιον να μιλήσει. Σε κάποια τηλέφωνα, δεν απαντούσαν καθόλου, ενώ όσοι απαντούσαν δεν ήξεραν να επανεκδίδουν εισιτήρια. Η υπάλληλος της KLM έκανε περίπου 2,5 ώρες τηλεφωνήματα εξωτερικού (που δεν είχε καμία υποχρέωση να τα κάνει, μιας και ο επιβάτης ήταν πελάτης της Alitalia, και όχι της KLM) για να βρει κάποια λύση μέσα στην αδιαφορία, την έλλειψη κάθε ίχνους επαγγελματισμού και το χάος του προσωπικού της εταιρείας. Εκτός από την ταλαιπωρία των επιβατών, δηλαδή, υπήρξε και ταλαιπωρία του προσωπικού της KLM. Η KLM δε επωμίστηκε επιπλέον χρηματικό κόστος, λόγω των τηλεφωνημάτων που έκανε για να εξυπηρετήσει τους απογοητευμένους επιβάτες. Και το χειρότερο είναι ότι μια τέτοια αντίστοιχη ταλαιπωρία είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και πάλι σε μελλοντικούς επιβάτες, καθώς και στις εταιρείες που αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν πτήσεις που δεν πραγματοποιούνται για κάποιους λόγους.
    Ο επιβάτης έχοντας υπέρ αγχωθεί και δυσαρεστηθεί πλήρως, από τον τρόπο μεταχείρισής του από την εταιρεία, την οποία πλήρωσε, έκανε άλλο ένα τηλεφώνημα, αλλά η υπάλληλος της Alitalia του είπε πως δεν μπορεί η Alitalia να επανεκδώσει το εισιτήριο, γιατί κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης. Αλλά και πάλι, το προσωπικό της Alitalia δεν μπορούσε να καταλάβει πως στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης δεν υπήρχε από το Φεβρουάριο ταμείο της Alitalia. Ίδιες απαντήσεις έπαιρνε και η υπάλληλος της KLM, της οποίας η υπομονή και το ενδιαφέρον ήταν συγκινητικά, ενώ αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν στο προσωπικό της Alitalia, επίσης.
    Τελικά και ύστερα από πολλή προσπάθεια, άγχος και αβεβαιότητα, και αφού η υπάλληλος της KLM πληροφόρησε τον επιβάτη πως αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια, λόγω του ότι υπήρχαν και άλλοι πελάτες, που περίμεναν, και ότι από κει και πέρα θα έπρεπε ο επιβάτης να βρει μόνος του μια λύση, μέσα στο χάος της εταιρείας Alitalia, κατά καλή τύχη βρέθηκε κάποια υπάλληλος της Alitalia, που ήξερε να επανεκδίδει εισιτήρια. Το εισιτήριο της επιστροφής επανεκδόθηκε και ο επιβάτης ταξίδεψε από Στοκχόλμη περίπου στις 12:00 για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη μετά από στάσεις στο Άμστερνταμ και την Πράγα στις 03:00 ελληνική ώρα της 19ης Ιουνίου.
    Συνολικά, οι παραπάνω επιβάτες βρέθηκαν σε περίοδο αναμονής- άγχους, και ταξιδίου, λόγω του ανεπίτρεπτου λάθους της Alitalia από τις 21:00 της 17ης Ιουνίου έως της 03:00 της 19ης Ιουνίου (29 ώρες δηλαδή συνολικά), για ένα ταξίδι λιγότερο από 2500 χιλιόμετρα.

    Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι : Α
    Β
    Γ
    καταγγέλλουν την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και μεταχείρισή τους από την εταιρεία Alitalia, ανακοινώνουν το συγκεκριμένο περιστατικό με σκοπό την προφύλαξη μελλοντικών θυμάτων και ζητούν τις αναλογούμενες χρηματικές αποζημιώσεις για τους παρακάτω λόγους:

    . Ψυχική οδύνη, που προήλθε από την έλλειψη κάθε επαγγελματισμού και υπευθυνότητας, από την πλευρά της Alitalia, καθώς και από την αβεβαιότητα της επιστροφής των επιβατών και την αδιάφορη μεταχείρισή τους από το προσωπικό της Alitalia.
    . Χρηματικά κόστη φαγητού και ποτών ( σε σύνολο 29 ωρών), όπως επίσης, και των αυξημένων τιμών των εισιτηρίων του τρένου για Στοκχόλμη, καθώς αυτά ήταν εισιτήρια του τελευταίου λεπτού.
    . Ειδοποίηση μόνο 6 μέρες πριν την προγραμματισμένη πτήση, μόνο του ενός εκ των τριών επιβατών, ενώ προβλέπεται από το καταστατικό τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα.
    . Ειδοποίηση της καινούριας πτήσης μόλις 18 ώρες πριν την πτήση.
    . Αναστάτωση και άγχος των επιβατών, οι οποίοι προγραμμάτιζαν τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων υποχρεώσεων ( παράδοση κλειδιών εστίας, ποδηλάτων και κλειδιών ποδηλάτων, λήψη υπογεγραμμένων χαρτιών και βεβαιώσεων από το πανεπιστήμιο Σουηδίας, καθαρισμός εστίας, ώστε να είναι έτοιμη για έλεγχο από ειδικό ελεγκτή) να γίνουν σε διάστημα δύο ημερών, ενώ με τα καινούρια δεδομένα θα έπρεπε να τις έχουν τελειώσει μέσα σε 7 ώρες.
    . Πιθανό πρόστιμό που θα πρέπει να πληρώσουν οι τρεις επιβάτες για τον εξής λόγο: Ο προγραμματισμένος έλεγχος για την εστία είχε οριστεί στις 10:00 της 18ης. Η απουσία των τριών επιβατών από τον έλεγχο, καθώς και ο πρόχειρος έως και μηδαμινός καθαρισμός των εστιών από τους επιβάτες, λόγω έλλειψης χρόνου έχουν μεγάλες πιθανότητες προστίμων στους τρείς επιβάτες από την ιδιωτική εταιρεία των εστιών.



    Για όλους τους παραπάνω λόγους και ιδιαίτερα για την ηθική βλάβη που υποστήκαμε, ζητάμε να μας αποζημιώσετε με το ποσό των 3000 ευρώ για τον κάθε ένα από μας.

















    Η απάντηση της Alitalia

    Γραφείο Σχέσεων Πελατών Αθήνα 24.07.08
    Κύριο Α
    Κύριο Β
    Κύριο Γ

    Αγαπητοί Κύριοι,
    Αναφερόμενοι στην από 24.07.08 επιστολή σας, το περιεχόμενο της οποίας λάβαμε σοβαρά υπ΄ όψιν, σας πληροφορούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει έρευνα με τα αρμόδια γραφεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα σας γνωστοποιήσουμε μόλις αυτή ολοκληρωθεί.
    Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα εισιτήρια και τις κάρτες επιβίβασής σας.
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και σας αποστέλλουμε φιλικούς χαιρετισμούς.

    Με εκτίμηση

    Μαίρη Καλύβη
    Γραφείο Σχέσεων Πελατών






    H απάντησή μας


    Αξιότιμη Κυρία Καλύβη του γραφείου σχέσεων πελατών της Alitalia

    Κατόπιν τηλεφωνήματός σας στο οποίο διευκρινίσατε ότι χρειάζεστε τους
    αριθμούς των αρχικών εισιτηρίων τα οποία ακυρώθηκαν απο την Alitalia
    και όχι των τελευταίων με τα οποία ταξιδέψαμε, σας στέλνω τους σωστούς αριθμούς.

    Στο τηλεφώνημά σας αναφέρατε πως αν δεν έχουμε ακόμη στην κατοχή μας
    τους αρχικούς, ακυρωμένους αριθμούς εισιτηρίων, θα χρειαστεί μία
    μεγάλη και αργή διαδικασία για να μπορέσετε εσείς να τα εντοπίσετε και
    καθώς τον Αύγουστο θα βρίσκεστε σε διακοπές, θα μου απαντούσατε μετά
    τον Αύγουστο.

    Παρόλα αυτά προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά αμέσως μετά το τηλεφώνημά
    σας και αφού τηλεφώνησα στις εκδόσεις εισιτηρίων της Alitalia,
    υπάλληλος της εταιρείας σας μέσα σε μόλις 5 λεπτά κατάφερε να εντοπίσει τα
    εισιτήριά μας τα οποία σας παραθέτω

    …….
    …….









    Τελική απάντηση-απόφαση Alitalia




    ATTN MR Γ
    ________________________________________


    Γραφείο Σχέσεων Πελατών Αθήνα 09.09.08

    Κύριο Γ

    Αγαπητέ κ. Γ,
    Αναφερόμενοι στην επιστολή σας, εξ ονόματος και για λογαριασμό της ALITALIA -Linee Aeree Italiane S.p.Α-, λυπούμαστε για όποιο ζήτημα προέκυψε επ’ευκαιρία του προγραμματισμένου ταξιδιού σας και των κ.κ. Α και Β, από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου στις 19.06.2008.
    Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Alitalia ακολουθώντας τους κανονισμούς που αφορούν σε θέματα κρατήσεων, ενημερώνει εγκαίρως τους επιβάτες για οποιαδήποτε αλλαγή προκύπτει στις προγραμματισμένες πτήσεις τους.
    Από τις έρευνές μας στο ιστορικό της κράτησής σας, προέκυψε ότι το προσωπικό μας κατέβαλλε επανειλλημένες προσπάθειες να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, πολύ ενωρίτερον της προγραμματισμένης αναχώρησής σας, προκειμένου να σας ενημερώσει ότι η συγκεκριμμένη πτήση δεν θα εκτελεστεί.
    Η επικοινωνία όμως με τους αριθμούς τηλεφώνου που υπήρχαν διαθέσιμοι στο σύστημά μας κατέστη αδύνατη.
    Περαιτέρω εστάλη ειδοποίηση και στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση η οποία κατά δήλωσή σας σε υπάλληλο των κρατήσεών μας δεν είχε ελεγχθεί.
    Ωστόσο, η Εταιρία φρόντισε να εξασφαλίσει την μετάβαση στον τελικό σας προορισμό με εναλλακτικές πτήσεις στις οποίες υπήρχε διαθεσιμότητα.
    Λυπούμαστε για ότι μας αναφέρετε στην επιστολή σας σχετικά με το επίπεδο εξυπηρέτησης από το προσωπικό και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι παρατηρήσεις σας γνωστοποιήθηκαν στα αρμόδια τμήματα της Εταιρίας.
    Ωστόσο σας ενημερώνουμε ότι ο Αερομεταφορέας δεν ευθύνεται για συμβάντα που προκύπτουν από αδυναμία επικοινωνίας με τους επιβάτες.
    Επίσης ο Αερομεταφορέας δεν ευθύνεται για έμμεση η παρεπόμενη ζημία και ως εκ τούτου αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε αίτημά σας για αποζημίωση.
    Ευχαριστούμε για την επιστολή σας και ελπίζουμε σύντομα να σας φιλοξενήσουμε στις μελλοντικές μας πτήσεις.
    Με εκτίμηση


    Μαίρη Καλύβη
















    Η απάντησή μας στην απόφαση της
    Alitalia



    Βόλος 12 Σεπτεμβρίου 2008

    Κυρία Καλύβη,

    ευχαριστούμε για την απάντησή σας.
    Φυσικά και το αποτέλεσμα της έρευνάς σας δεν θα ήταν ικανοποιητικό για μας, αφού στόχος σας δεν ήταν να αναδείξετε τα προβλήματα που μας δημιούργησε η εταιρεία σας, με το έλλειμμα που διαθέτει στην εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά να τα καλύψετε και αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για ένα μεγάλο και διεθνή αερομεταφορέα, όπως η Alitalia.
    Όπως μπορείτε να κατανοήσετε εύκολα, στην εταιρεία σας δεν πρόκειται να μας φιλοξενήσετε, ούτε με δωρεάν πτήσεις, αφού τη θεωρούμε αναξιόπιστη και αφερέγγυα.
    Η εταιρεία σας βέβαια να είστε σίγουρη ότι θα μας βρει στο διαδίκτυο, όπου θα ενημερώνουμε τους ανύποπτους ταξιδιώτες, για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία συναλλαγή μαζί σας.


    Με εκτίμηση

    Α
    Β
    Γ

     

Post a Comment

<< Home