some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Tuesday, January 08, 2008

Αρκεί να πας σινεμά!

Κάποτε, τον 18ο αιώνα από τους πρώτους κανόνες καλής συμπεριφοράς, έλεγαν πως ¨καλό θα ήταν να μην φτύνουμε πάνω στο τραπέζι αλλά κάτω στο πάτωμα¨. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει. Περάσαμε σε στάδιο που αν κάποιος τολμήσει να φτύσει το φαγητό που τρώει σε κάποιο δείπνο θα τον πετάξουν με τις κλωτσιές έξω από το σπίτι όπου είναι καλεσμένος η από το εστιατόριο όπου και τόλμησε να συμπεριφερθεί έτσι. Η όχι;

Φαντάσου ένα πρώτο ραντεβού. Η ένα δεύτερο δεν έχει σημασία. Φαντάσου πως πας σε ένα όμορφο και προσεγμένο εστιατόριο με την-τον ενδιαφερόμενη-ο. Η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική, το φαγητό υπέροχο, το κρασί που διάλεξες ακόμη καλύτερο και εκεί που μασουλάς και χαϊδεύεις τον ουρανίσκο σου με τις λεπτεπίλεπτες γεύσεις, μιλώντας για τον Μότσαρτ η για τις επιτυχίες του Πασχάλη στο αντίθετο φύλο, ξαφνικά βλέπεις την-τον ενδιαφερόμενη-ο να φτύνει ένα κομμάτι κρέας από το στόμα του στο πάτωμα. Η-ο ενδιαφερόμενη-ος μετά από αυτό συνεχίζει να μασουλάει και να συζητάει αμέριμνή-ος. Φανταστείτε τώρα ένα κάπως light ραντεβού στο σινεμά. Εισιτήρια κλεισμένα η αγορασμένα από πριν. Smart casual ντυσιματάκι γιατί θα επακολουθήσει και ποτάκι αν όλα πάνε καλά… Το ποπ κορν ανά χείρας και ξεκινάει η ταινία. Φαντασίωση τέλος.

Είμαι σίγουρος 100%, πως στην πρώτη περίπτωση, ούτε ένας από εσάς δεν θα ανεχόταν αυτή την συμπεριφορά. Μερικοί θα διαλέγατε να φύγετε στην στιγμή και άλλοι θα περιμένατε να τελειώσει η βραδιά για να διαγράψετε από την μνήμη του κινητού σας αλλά και του μυαλού σας το ζώο που βγάλατε ραντεβού. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, όπου τα φώτα είναι κλειστά και όλοι είναι συγκεντρωμένοι στην ταινία και όχι στο τι μασουλάει ο κάθε ένας έρχεται η τραγική διαπίστωση πως το 90% των θεατών είναι ζώα! Και όχι μόνο είναι ζώα αλλά ανεχόμαστε και την συμπεριφορά αυτή. Το συμπέρασμα το βγάζω από την απογοητευτική εικόνα που έχει η αίθουσα μετά το τέλος της ταινίας. Τα μισά ποπ κορν είναι στο πάτωμα και στις καρέκλες. Τα τελειωμένα αναψυκτικά και νεράκια παρατημένα στο μπράτσο της καρέκλας η πεταμένα στο πάτωμα. Την εικόνα δεν χρειάζεται να σας την δείξω, όλοι σας έχετε πάει σινεμά.

Κλείνοντας, έχω μια ερώτηση. Πόσο μακριά ήμαστε από το ¨καλό θα ήταν να μην φτύνουμε πάνω στο τραπέζι αλλά κάτω στο πάτωμα¨, δεδομένου πως όταν κλείνουν τα φώτα και κανείς δεν κοιτάζει εξακολουθούμε να ¨φτύνουμε¨ κάτω στο πάτωμα;

41 Comments:

  • At 1/08/2008 11:57 PM, Blogger Psipsinel said…

    efharista xekinises tin nea xronia nikolaki!
    edo pantos ston kanada afto pou me enohli afantasta ine oti san perpatas ston dromo, o kosmos ftini ke esi kanis dromo meta empodion gia na glitosis to ftisimo

     
  • At 1/09/2008 8:39 AM, Blogger Θυμήσου πως με λένε… said…

    Το savoir vivre για τους περισσότερους είναι απλά ένα βιβλίο. Ωραίο το θέμα..χμ.. μπορεί να στο "κλέψω στο μέλλον" ... φυσικά και θα σου κάνω αναφορά!

     
  • At 1/09/2008 10:12 AM, Blogger Sophia said…

    XAXA!! Είμαστε τόσο μακριά, που θα χρειαστούμε gps για να βρούμε το δρόμο μας... (φαντάσου, εγώ τι γκρρρρρ... ρίχνω κάθε μέρα, που μένω σε μια περιοχή που η καθαριότητα είναι σχεδόν γραφική, όσον αφορά τους δρόμους και τη φύση!)
    ;-D

     
  • At 1/09/2008 10:13 AM, Blogger KV said…

    ... και δεν έκανες και την σύγκριση ... μπράβο γιατί θα μας μαζεύαν κάτω από το τραπέζι και όλοι ξέρουμε πλέον τι έχει εκεί!
    Καλημέρα

     
  • At 1/09/2008 11:19 AM, Anonymous Anonymous said…

    ρε συ νικολα!
    καταρχην καλη χρονιά!
    κατα δευτερον
    ειχα την εντυπωση οτι το αποτελεσμα μετα την ταινια στο σινεμα, προερχοταν απο παιδιακαι εφηβους, που σοσο να ναι δεν τους νοιαζει ο σεβασμος στο χωρο που εχουν παει, τους νοιαζει μονο να δουν μια ταινια εν μεσω παντα γενικοτερου χαβαλε!
    καλημερες!

     
  • At 1/09/2008 12:19 PM, Blogger patsiouri said…

    Σα γνήσιοι Έλληνες ασπαζόμαστε κατά γράμμα το φοβερό απόφθεγμα "Όσα βλέπει η πεθερά"! Επακριβώς!

     
  • At 1/09/2008 3:41 PM, Blogger egoistaki said…

    nai, ok. Ena dikaio to exeis.
    Alla skepsou pws egw otan paw cinema k pernw popcorn, 1 trww 2 mou peftoun katw. Ti na kanw? Na kukloforw me ilektriko skoupaki philips? :P

     
  • At 1/09/2008 3:51 PM, Blogger Anna said…

    Συμφωνω με τον/την προλαλησαντα.
    Τα ποπ κορν στο σινεμα συνηθως πεφτουν, δεν φτυνονται, εχει διαφορα. Παρολα αυτα ναι, τα μπουκαλακια απο αναψυκτικα και τα χαρτοκουτια κι ολο το υπολοιπο σκουπιδαριο θα μπορουσε να αποφευχθει σχετικα ευκολα.

     
  • At 1/09/2008 3:56 PM, Blogger Dimitra said…

    KALI XRONIA Nikola

    oso gia to cinema
    OXI POP CORN OXI PATATAKIA OXI ASKOPES OMILIES gia na xairomaste tis tainies se kathe provoli!

    to wraio theama pou perigrafeis mou ekane entypwsi prin ta xmas se mia tainia sta village kai i diafora irthe liges meres meta se 2provoles sto olympion...kamia sxesi!

     
  • At 1/09/2008 4:28 PM, Blogger Marina said…

    Καλά! Το φτύσιμο τείνει να γίνει εθνικό σπόρ. Μια φορά στην Ολλανδία που δεν είχα βρεί τη σωστή Θύρα και την έψαχνα, είδα κάτι ροχάλες, τις ακολούθησα και Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ..βρηκα τη σωστή Θύρα γεμάτη με Ελληνάρια πρωταθλητές του φτου!
    Και δεν φτύνουμε (και οι γυναίκες φτύνουν-μη το ξεχνάμε) μονο όταν μας βλέπουν, στο σκοτάδι..όλα να τα περιμένεις..
    Κάφροι και καφρίτσες!

     
  • At 1/09/2008 5:04 PM, Blogger toolman said…

    αρκεί που ζεις στην ελλάδα my friend! ήλιο και θάλασσα δε θες! φάτα τώρα! χαχαχα! πλάκα κάνω εννοείται! είμαστε ζώα σαν λαός ώρες ώρες....

     
  • At 1/09/2008 6:21 PM, Blogger snikolas said…

    Psipsinel, αυτό δεν το περίμενα από έναν λαό σαν τους Καναδούς. Τους είχα πολύ ανεβασμένους αλλά τώρα…

    Θυμήσου πως με λένε… κλεφτράκι!!! :p

    Sophia, haha… Δεν το είχα σκεφτεί σαν λύση το gps.

    Kv, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Θα ήταν πολύ άδικο να κάνω σύγκριση.

    Lifewhispers, αυτό είναι το θέμα, πως δεν είναι μόνο τα παιδάκια. Πρόσεξε πόσοι από τους ενήλικες θα πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους για να τα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.

    Patsiouri, πάλι καλά που δεν τα βλέπει όλα.

    Egoistaki και anna, δεν θα βγάλω την ουρά μου έξω!!! Απλά ρε συ, όταν είσαι σπίτι και τρως μπροστά στην tv σου ποπ κορν προσέχεις να μη σου πέσει τίποτα κάτω ενώ στο σινεμά που ξέρεις πως θα τα μαζέψει άλλος τρως σαν 3χρονο! Καταλαβαίνω πως μέσα στα σκοτάδια θα σου φύγουν μερικά. Όπως είπα και πριν δεν θα βγάλω την ουρά μου έξω, και μένα μου πέφτουν αλλά όταν τελειώσει η ταινία θα μαζέψω τα σκουπίδια μου και θα προσπαθήσω να αφήσω τον χώρο όσο πιο καθαρό γίνετε.

    Δήμητρα, [τι έπαθε το blog σου χθες και δεν δούλευε;] εσύ βλέπω είσαι hardcore θεατής! Δεν πρέπει να πέφτει καρφίτσα ε: :)

    Marina, τα αφήνω όλα στην άκρη και πάω στο ζουμί. Έψαχνες την θύρα; ΕΨΑΧΝΕΣ ΘΥΡΑ;;;;;;; πας στο γήπεδο;;;; ρεζίλι μ’ έχεις κάνει. Εγώ έχω πάει 3 φορές στην ζωή μου μόνο!!!! :)

    Toolman, είναι η χειρότερη δικαιολογία που ακούω ξέρεις. Απίστευτο είναι πως μερικοί την πιστεύουν πραγματικά.

     
  • At 1/09/2008 6:35 PM, Blogger Cinestef said…

    Το έχω πει κι αλλού. Όταν κάποιος με αποκαλεί ζώο, απαντώ, "Ευχαριστώ πολύ!"
    Σνικόλα μου, τα ζώα δεν μας φταίνε. Δεν πάνε στο σινεμά για να φάνε το 1/3 από τα ποπκόρν και τα υπόλοιπα να τα τσαλαπατούν στο πάτωμα της αίθουσας. Δεν λύνουν τα μυστικά του σύμπαντος καθώς οι υπόλοιποι προσπαθούν να συγκεντρωθούν στην ταινία. Και δεν κάνει το ένα γαστροσκόπηση στο λαρύγγι του άλλου με τη γλωσσάρα του καθώς ο άλλος στο πίσω κάθισμα κάνει πέρα δώθε για να δει την οθόνη. Οι άνθρωποι τα κάνουν αυτά. Κι από ό,τι ξέρω, μόνο η καμήλα φτύνει και αυτή πάλι τη ροχάλα θα την ρίξει κατόπιν ενόχλησης... από άνθρωπο.
    Αυτά!
    Νάις του ση γιου εγκέιν!

     
  • At 1/09/2008 7:57 PM, Anonymous Anonymous said…

    Hey Snikolas!
    Great handjob you did had make!
    Hope has nise succed and
    habby 2008!

     
  • At 1/09/2008 8:20 PM, Blogger snikolas said…

    Cinestef, η καμήλα δαγκώνει κι όλας!

    Narita, είσαι θεός ρε φίλε έχει ένα τέταρτο που γελάω.

     
  • At 1/09/2008 9:18 PM, Anonymous Anonymous said…

    Δυστυχώς,δεν είναι μόνο η "απογοητευτική εικόνα που έχει η αίθουσα μετά το τέλος της ταινίας"...Eίναι και κατά τη διάρκεια,που αφενός και κατά διαστήματα ακούς όλα τα τελευταία hits από τα "μη χαμηλωμένα" κινητά και αφετέρου,έχεις δέκα -στην καλύτερη- μαλάκες που δε βάζουν γλώσσα μέσα,έχοντας μπερδέψει προφανώς την κινηματογραφική αίθουσα με καφενείο.

    Ώπα!Δεύτερο σοβαρό σχόλιο...Υπόσχομαι να συμμορφωθώ,πάραυτα!;ppppppppp

     
  • At 1/10/2008 12:15 AM, Blogger fpboy said…

    καλή χρονιά , φτου,φτου,φτου (όχι κάτω!!!)

     
  • At 1/10/2008 10:29 AM, Blogger Marina said…

    Σου έχω κάνει πρόσκληση στο μπλόγκ μου

     
  • At 1/10/2008 10:30 AM, Blogger Marina said…

    @νικολάκη! Οχι βρέ δεν έχω πάει ΠΟΤΕ μου στο γήπεδο, στο αεροδρόμιο ήμουνα για Gate έψαχνα!

     
  • At 1/10/2008 10:58 AM, Blogger €lisavet said…

    Ε δεν είμαστε και πολύ μακριά...δεδομένου ότι έχουμε τα ίδια ένστικτα με έναν homo sapiens και απενεργοποιούμε το φίλτρο της λογικής ή του savoir vivre, όταν δε μας κοιτάζουν ή όταν πληρώνουμε το αντίτιμο για κάτι (βλέπε cinema) νομίζοντας ότι ο χώρος μας ανήκει.

    Σε ευρύτερη κλίμακα μάλιστα, αν το σκεφτείς, ο άνθρωπος "φτύνει" αφελώς τα σκουπίδια του κάτω κι έχει μετατρέψει τον πλανήτη σε μια απέραντη χωματερή, θεωρώντας ότι αυτός του ανήκει. Κάτι που όμως αυτή τη φορά δυστυχώς, θα έχει συνέπειες για όλους...

     
  • At 1/10/2008 11:28 AM, Anonymous Anonymous said…

    Χαχαχχαχα!χαχχαχα...ωραίο Νικολάκη μας...με έκανες και γέλασα λίιιιγο! μπράβο πολύ ωραίο..όμως πέρα από το οποιοδήποτε αστείο της υπόθεσης υπάρχει και το πάρα πολύ σοβαρό της....και αυτό είναι η απίστετα κακή παιδεία και διαπαιδαγώγηση που έχουν οι έλληνες γενικότερα..και τώρα μου θύμισες πρώτον ένα πολύ απαίσιο ραντεβού που είχα βγεί με έναν εντελώς ηλίθιο τύπο..όταν ήμουν φοιτήτρια..που παρεπιπτόντως ήταν και συμφοιτητής...και μου ζήτησε να πληρώσω το λογαριασμό ΕΓΩ!!!(Η καρακατινιά του αιώνα για μένα)... και φυσικά μετά από αυτό τον έστειλα από εκεί που ήρθε..και από την άλλη την απαίσια παιδεία πολλών φοιτητών της Παντείου (άκουσον,άκουσον της Παντείου!!)που λέρωναν διαρκώς και αναιδώς τις αίθουσες με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς,που κατέστρεφαν τα πάντα μέσα στις αίθουσες...τα πάντα λέμε..χωρίς ίχνος σεβασμού......αυτά είναι αυτά που πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε πολύ άσχημα...και να ντρεπόμαστε.. γενικότερα σα λαός πιστέυω..άδικα;;...Με αγάπη,Αθανασία.

     
  • At 1/10/2008 3:44 PM, Blogger tzo said…

    Εγώ πάντως δεν ανέχομαι καμία τέτοια συμπεριφορά, εγώ δεν το κάνω και καλό θα ήταν να μην το κανει και ο εκάστοτε γκόμενος!!!

     
  • At 1/10/2008 4:27 PM, Blogger snikolas said…

    Εύη, με την τρίτη καίγεσαι!

    Fpboy, καλή χρονιά!

    Marina, πλάκα μου κάνεις; Δηλαδή συγνώμη, αλλά είναι δυνατόν να φτύνουν μέσα στο αεροδρόμιο; Δεν περίμενα να μου πεις τέτοιο πράγμα. Σοκ.

    €lisavet, την ευρύτερη κλίμακα δεν την είχα σκεφτεί καθόλου έτσι. έχεις πολύ δίκιο.

    Αθανασία, στα 31 χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη το συμπέρασμα είναι ένα: το η τα πτυχίο-α δεν σε κάνουν άνθρωπο.

    Allitnil, σου δίνω απόλυτο δίκιο να μην ανέχεσαι τέτοιου είδους συμπεριφορές.

     
  • At 1/10/2008 6:56 PM, Blogger Cinematia said…

    Ακριβώς όπως τα λες είναι!Δεν μπορώ να καταλάβω μερικές φορές (όπως αυτή με το σινεμά που περιγράφεις)τι διαφορά έχουμε με τον 3ο κόσμο; Τελικά στο σκοτάδι μήπως βγαίνει ο πραγματικός "μας" εαυτός; Ξεχνάει ο κόσμος τους τύπους και δώστου!Στο σινεμά γενικά δεν τρώω ποτέ, νομίζω ο χώρος είναι για να δεις και όχι να φας.Ικανοποιείς την όραση και όχι τη γεύση εκείνη τη στιγμή.Ξέρω όμως ότι υπάρχουν σινεφιλ που τους αρέσει να τσιμπάνε το κατι τους.Ας είναι όμως συνεπεις και ας μαζεύουν τα απομεινάρια!Γενικά είναι ότι πιο "απολίτιστο" να αφήνεις πίσω σκουπίδια ή να τα πετάς απο το παράθυρο καθώς οδηγείς! Μη μιλήσουμε για το τι γίνεται στις παραλίες το καλοκαίρι...

     
  • At 1/11/2008 1:10 PM, Anonymous Anonymous said…

    Θα συμφωνησω κι εγω. Αν και ο κακος χαμος γινεται στα μουλτιπλεξ. Ειχα παει στο mall, κι ανοιγουν τα φωτα και επαθα σοκ. Το ποπκορν ηταν το πιο light σκουπιδι. Τι goody's ειχαν πεταμενα, τι κουτια απο πιτσα, τι αλλα φαγητα. Αρενα μιλαμε. Αισχος.

     
  • At 1/11/2008 2:14 PM, Blogger Trilian said…

    κοίτα μπορεί να μην τα πετάω κάτω γενικότερα όχι μόνο στο σινεμά αλλά δεν θα έλεγα όχι σε ένα ποπ κορν fight με την παρέα ειδικά αν χωριστείς σε ομάδες περνάς πολυ καλά (5 χρονών)... ;)

     
  • At 1/11/2008 10:30 PM, Blogger Provato said…

    όπα χαλαρώστε ρε Μπάτλερς της ελληνικής μπλογκόσφαιρας!

    έχετε υπόψη σας όλοι πόσο απίστευτα δύσκολο και απαιτητικό είναι να τρως ποπ κορν, νάτσος, χοτ ντογκ και τυρόπιτα με το ένα χέρι και κοκακόλα, σοκοφρέτα και γρανίτα με το άλλο;

    εγώ το παλεύω χρόνια τώρα και ένα έχω να πω...

    είναι σχεδόν αδύνατο να το καταφέρεις χωρίς να πέσει λίγο ποπκορνούλι κάτω. αλλά εντάξει ποπκωρν είναι, πλαστικό πράγμα, ανεπτυγμένο σε αμερικάνικα εργαστήρια, όχι σκατά!

    ξυνίλες, ε ξυνίλες όλοι. μην φάει ένας άνθρωπος το κάτι τις του.

    τισκ τισκ τισκ. κοίτα ρε κάτι λαμέδες.

     
  • At 1/12/2008 12:48 AM, Blogger Σοφία said…

    Πήγα αρκετές φορές σινεμά κατά τη διάρκεια των διακοπών, και έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις!! Πέστα μήπως τα ακούσουμε και συμμορφωθούμε καθόλου...

     
  • At 1/12/2008 2:04 AM, Anonymous Anonymous said…

    ουφ, δίκιο έχεις, πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις το θέμα της ευγένειας..
    πάντως έτσι όπως το ξεκίνησες νόμισα ότι βγήκες όντως ραντεβού και την πάτησες έτσι και τρελάθηκα!

     
  • At 1/12/2008 2:21 AM, Blogger snikolas said…

    Cinematia, το ότι θα φάμε και θα πιούμε στην αίθουσα το θεωρώ δεδομένο. Είναι μέρος του χαβαλέ που χρειάζεται ο κινηματογράφος. Όσο για τα άλλα που λες… μεγάλη κουβέντα άνοιξες και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες.

    Billzouk, τα multiplex έχουν την τιμητική τους απ’ ότι κατάλαβα.

    Trilian, κατά ένα περίεργο τρόπο το ποπ κορν fight είναι απόλυτα αποδεκτό!!! (μα τι λέω τώρα;)

    Provato, χαλάρωσε λίγο. Όπως (ίσως) θα διάβασες σε προηγούμενες απαντήσεις μου δεν έβγαλα την ουρά μου απ’ έξω! Απλά όταν τελειώσει η ταινία μην αφήνεις σκουπίδια. Πρέπει να είσαι μπάτλερ για να το κάνεις αυτό;

    Σοφία, πολύ δύσκολο το βλέπω να συμμορφωθούμε.

    Deadend mind, σοβαρά πίστεψες πως έφαγα τέτοια φρίκη ε; hahaha καλό!!! :)

     
  • At 1/13/2008 6:38 PM, Blogger Nathalie said…

    Καλέ πιο φτύσιμο.. Εμένα και το μασούλημα και το χρατς-χρατς της σακούλας με ενοχλεί.

     
  • At 1/13/2008 8:58 PM, Blogger mad2luv said…

    γι αυτο εγω δεν βγαινω ραντεβου...χαχαχα...ασχετο...μηπως φταιει οτι με ποτησαν διαφορα στο περτουλι???

     
  • At 1/13/2008 9:15 PM, Blogger BLUEPRINTS said…

    βρε καλά τα λες, ποιός σ'ακούει όμως; η ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά συμβαίνει παντού κι ειδικά όπως παρατηρείς όταν το "σκοτάδι" καλύπτει τα τεκτενόμενα... και καλά στους χώρους που ζούμε όλο και κάποιος τα μαζεύει, στη φύση όμως;

     
  • At 1/14/2008 7:16 PM, Blogger MTdoggie said…

    ειμαστε ζωα οντως!!και καλα που φτυνουν το θεμα ειναι και το πωςς μασανε κιολας,λες και εχεις διπλα σου μυρικαστικο!ανοιγουν μετα τα φωτα στο σινεμα,γυρνας να δεις ποιο ζωο καθεται διπλα σου και βλεπεις ατομα που ειναι σαν να εχουν βγει απο περιοδικο.η εμφανιση δεν ειναι το παν,πρεπει να μαθαινει κανεις και τροπους!!

     
  • At 1/14/2008 8:44 PM, Blogger Lina said…

    στο σινεμά τουλάχιστον βασίζονται πως κάποιος θα τα καθαρίσει (όχι ότι συμφωνώ μ αυτόν τον τ΄ροπο σκέψης...)

    εγώ φορτώνω όταν βλέπω να πετάνε στο δρόμο σκουπιδακια απ τις τσέπες τους ή ό,τι άλλο τους βαραίνει. Τι είναι ρε χαμένε κάτω; το σπίτι σου; και το κάνουν και μεγάλοι άνθρωποι, ντεμέκ πιό ώριμοι

     
  • At 1/14/2008 11:35 PM, Blogger YO!Reeka's said…

    απαπαπαπα ροχάλα και κακό!
    γι αυτό και γω δεν μπορώ στα σινεμά

     
  • At 1/15/2008 12:43 PM, Blogger Λωτοφάγος said…

    Ελπίζω μόνο τα ζώα, όταν θέλουν να βρίσουν το ένα το άλλο (αν έχουν τέτοια συνήθεια), να το αποκαλούν "άνθρωπο"! Γιατί είμαστε τα χειρότερα έμβια όντα αφού καννιβαλίζουμε και ρυπαίνουμε για πλάκα ή για... ηδονή!
    Η πληροφορία για τους Καναδούς με απογοήτευσε. Θα συμφωνήσω με τη Δήμητρα: ο ποτιτισμένος χώρος σου επιβάλλεται, και οι κάφροι των μούλτιπλεξ ποτέ δεν θα πήγαιναν στο Ολύμπιον!
    Λόγω παλαιότητος, θυμάμαι ότι το φτύσιμο ροχάλας θεωρούνταν μαγκιά μέχρι το τέλος της δεκαετίας του
    '70. Δυστυχώς, η έλευση μεταναστών από γειτονικές χώρες μάς ξαναθύμισε αυτές τις ελεεινές συνήθειες, επειδή ως λαός υιοθετούμε πάντα τα χειρότερα. Φυσικά και δεν μας φταίνε σε τίποτε οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι. Οι σαθρές βάσεις των "καλών" μας τρόπων φταίνε. Αν ανατρέφαμε σωστά τα παιδιά μας, θα σέβονταν τους άλλους και φυσικά τον εαυτό τους! Ποιος έχασε όμως τις αρχές του για να τις βρουν οι Έλληνες;

     
  • At 1/18/2008 10:22 AM, Blogger kat. said…

    τι να σου πω;
    δεν είμαι και ο χρήστος ζαμπούνης για να σου πω για "σωστούς τρόπους"!!!.. αν και εδώ που τα λέμε και εκείνος θα προτιμούσε να φτύσει κάποιος στο πάτωμα.. παρά πάνω στο τραπέζι!

     
  • At 1/21/2008 12:43 PM, Blogger tulipa nera said…

    Ακόμα χειρότερα: ενώ στο τέλος της ταινίας, ένας υπάλληλος του σινέ περιμένει με μια μεγάλη σακκούλα στα χέρια -μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος και πετάξει εκεί τα σκουπίδια του- οι περισσότεροι τον αγνοούν επιδεικτικά. Έχουν πληρώσει εισιτήριο, δεν έχουν δικαίωμα, λέει, να βρωμίσουν το χώρο;!; Αν είναι δυνατόν... απολίτιστοι...

     
  • At 1/21/2008 7:35 PM, Blogger snikolas said…

    Nathalie, αν πηγαίνεις στις υπερπαραγωγές του Hollywood με τα πολλά εφέ και τα μπαμ μπουμ δεν θα ακούς κανένα μασούλημα! :P

    Mad2luv, ναι καλά που δεν βγαίνεις ραντεβού. Όσο για το άλλο… εγώ δεν ξέρω τίποτα. :)

    Blueprints, αυτό το σκοτάδι είναι που τα φταίει όλα. Άλλα όπως το λες, στην φύση τι γίνετε;

    Mtdoggie, το λέγανε και οι παλιοί. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

    Lina, στο σπίτι τους παίζει να μη βρεις ούτε ίχνος σκόνης. Ή για να μπεις μέσα να πρέπει να βγάλεις και τα παπούτσια. Αλλά στον δρόμο… δεν τους νοιάζει τίποτα.

    Yo!reeka, να σε πάω ένα σινεμά την άλλη εβδομάδα;

    Λωτοφάγε το ανθρώπινο είδος είναι πραγματικά το χειρότερο πάνω στον πλανήτη. Έπρεπε να είναι το καλύτερο όλων και κατάφερε να γίνει το χειρότερο όλων. Κανένας σεβασμός πουθενά.

    Κατ. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Ζαπουνής για να συμπεριφερθείς όμορφα. Έτσι δεν είναι;

    Tulipa near, αυτό με στεναχωρεί ακόμη περισσότερο ξέρεις. Δεν σέβονται ούτε τον χώρο, ούτε τον διπλανό τους αλλά ούτε και τον εργαζόμενο που θα πρέπει μετά να ξεσκιστεί να μαζέψει τα σκουπίδια.

     
  • At 1/24/2008 8:29 AM, Blogger Marina said…

    Στο Σκίπολ στην Ολλανδία, όλη η μοκέττα που οδηγούσε σε gate εξόδου πρός Ελλάδα είχε ροχαλες, όχι πολλές, δύο μπροστά-μπροστά και άλλη μία στα τοιχώματα..Η φρίκη της καφρίλας.

     

Post a Comment

<< Home