some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Saturday, December 08, 2007

Υποχρεωτικό μπάνιο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Άκρως μυστική και εμπιστευτική κάπου στην πινέζα του χάρτη στον νομό Έβρου.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: Καλοκαίρι πολλά χρόνια πριν.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αντοχή κάτω από τον δυνατό ήλιο – πόλεμος με τα κουνούπια.

Είναι γνωστό, σε όσους έχουν επισκεφτεί τον Έβρο, πως το χειμώνα έχει πολύ κρύο και το καλοκαίρι τρελή ζέστη. Το bonus του χειμώνα, είναι τα χιόνια, η ομίχλη, το τρέμουλο μέχρι να εμφανιστεί ο Ήλιος το μεσημέρι και άλλα πολλά ωραία. Το bonus του καλοκαιριού, πέρα από την άκρως τρελή ζέστη με 40°C υπό σκιά, είναι τα κουνούπια! Τα κουνούπια, αν τα χώριζε κανείς σε κατηγορίες όπως τις ταινίες, θα έβγαζε το εξής συμπέρασμα: κουνούπια Θεσσαλονίκης, όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης = Ελαφριά ρομαντική κομεντί. Κουνούπια Έβρου = Splatter. Αυτό, είναι άσχετο με την ιστορία, αλλά ήθελα απλά να το πω!!!

Το να πας σε άσκηση και να μείνεις σε σκηνές για μέρες όσο είσαι φαντάρος, για άλλους ακούγεται σαν ένα μακρινό παραμύθι και σε άλλους like me, που δεν έπεσα στα μαλακά όταν υπηρέτησα την μαμά πατρίδα, ρουτίνα! Σε μια άσκηση λοιπόν από τις πολλές που κάναμε, ο διοικητής, προς το τέλος της άσκησης, είχε την φαεινή ιδέα, να επιστρατεύσει και να μετατρέψει ένα όχημα χημικού πολέμου σε δημόσια ντουζιέρα! Ο λόγος, ήταν απλός. 40°C υπό σκιάν, πολύ τρέξιμο και πολλές εργασίες μας έκαναν όχι απλά μούσκεμα στον ιδρώτα αλλά και να βρομοκοπάμε σαν πτώματα παρατημένα σε βάλτο. Όμορφα πράγματα!


Το όχημα, ήταν σαν της φωτογραφίας που βρήκα στο google, αν όχι το ίδιο ακριβώς. Ρωσικής κατασκευής, φτιαγμένο για χημικό πόλεμο. Στο εσωτερικό του, είχε μικρά μπεκ σαν τα ποτιστικά, που ψέκαζαν τους στρατιώτες ένας θεός ξέρει τι. Με αυτό το πράγμα λοιπόν, όποιος ήθελε, θα έκανε ντους! Δεν γνωρίζω αν το όχημα ήταν κάτι άλλο πριν έρθει στα χέρια του Ελληνικού στρατού. Δεν γνωρίζω αν το αγοράσαμε μεταχειρισμένο η καινούργιο. Δεν γνωρίζω αν φτιάχτηκε όντως για χημικό πόλεμο η αν αυτό ήταν παραμύθι από τα πολλά που ακούγαμε στο στρατό. Δεν γνωρίζω, τίποτα. Το μόνο που γνωρίζω, είναι πως μου έδωσε μια απίθανη ιδέα να σπάσω την μονοτονία κάνοντας πλάκα με μερικούς ¨παλαιούς¨ συμφάνταρους μου που μας είχαν σπάσει τα νεύρα!

Τους έπιασα και τους είπα πως αυτό το όχημα έχει χρησιμοποιηθεί από τους ρώσους σε πειράματα. Είναι τίγκα στην ραδιενέργεια και στα χημικά λόγο των πειραμάτων και πως όποιος κάνει ντους σε αυτό το πράγμα θα πεθάνει από καρκίνο στην καλύτερη η τα παιδιά του αργότερα θα γεννηθούν με λέπια και 2 κεφάλια!!! Έπαιζε και το x-files την εποχή εκείνη… δεν ήθελε και πολύ! Όπως φαντάζεστε φρικάρανε, το φαινόμενο ¨σπασμένο τηλέφωνο¨, όμως που μετά ανέλαβε τα υπόλοιπα δεν το είχα υπολογίσει! 500 άτομα μέχρι την επόμενη μέρα περίπου, συζητούσαν τις επιπτώσεις που θα είχε η υγεία τους κάνοντας μπάνιο στο περίεργο όχημα που μας έφεραν και με ότι άλλες προσθήκες είχε βάλει ο κάθε ένας από μόνος του. Το αποτέλεσμα ήταν πως Κανείς δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Το θέμα είναι όμως, πως αυτή η απίστευτη ιστορία έφτασε και στα αυτιά του διοικητή που φυσικά έγινε έξαλλος με τις βλακείες που λένε οι φαντάροι. Διέταξε υποχρεωτικό μπάνιο σε όλους. Στο άκουσμα της διαταγής, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να λιποτακτήσουν.

Λίγο πριν έρθει και η σειρά του λόχου μου για το υποχρεωτικό μπάνιο, ήρθε μια διαταγή από τον λοχαγό μου να πάω συνοδηγός στο stayer* που έφευγε πίσω στην μονάδα για να μεταφέρει κάτι πράγματα. Με την ευκαιρία λοιπόν της επιστροφής μου στην μονάδα, καθυστέρησα ένα δεκάλεπτο την επιστροφή στο τόπο της άσκησης για να κάνω ένα μπάνιο. Όταν γύρισα, ήμουν καθαρός και λαμπερός. Άρα, εγώ, δεν ήμουν υποχρεωμένος να κάνω μπάνιο στο περίεργο ρώσικο όχημα. Πράγμα που πυροδότησε αντιδράσεις στους ¨παλαιούς¨ που μας την έσπαγαν γενικώς αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα! Σαν πρόβατα που πηγαίνουν στην σφαγή, με κατεβασμένα κεφάλια και βαριά καρδιά, έξι έξι, έμπαιναν μέσα στο όχημα για να κάνουν μπάνιο.

Μετά από πολλά χρόνια, συνάντησα ένα παλικάρι που ήμασταν μαζί φαντάροι. Είπαμε τα νέα μας, συζητήσαμε για τα παλιά όπως κάνουν όλοι οι φίλοι από το στρατό και ξαφνικά, μου πέταξε την ιστορία με το ρώσικο όχημα! Θυμάσαι; Μου είπε με βαριά καρδιά! Ποιος ξέρει… φυσικά με έπιασαν τα γέλια. Όλος απορία ο φίλος μου με ρώτησε γιατί γελάω. Όταν του είπα ποιος κρύβετε πίσω από το όλο θέμα, γελούσε και εκείνος. Α, ναι, άκουσα και κάτι ψιλές! Υποθέτω πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι εκεί έξω, που θα ήθελαν να μην είχαν ζήσει το υποχρεωτικό μπάνιο μέσα στο περίεργο ρώσικο όχημα.


*κλασσικό φορτηγό του στρατού.

42 Comments:

  • At 12/08/2007 6:01 PM, Blogger BLUEPRINTS said…

    α είσαι μεγάλη αμαρτία εσύ αγοράκι μου, για να προσέχουμε τι γράφεις... (αλλά γενικά αυτές οι ιστορίες του στρατού που το τόσο γίνεται άλλο τόσο και δημιουργεί κωμικοτραγικές καταστάσεις λίγο πολύ το έχουμε βιώσει όσοι έχουμε πάει με τον ένα ή άλλο τρόπο)

     
  • At 12/08/2007 10:29 PM, Blogger Attalanti said…

    "να βρομοκοπάμε σαν πτώματα παρατημένα σε βάλτο" !!!!!

    Xaxaxaxa! Είχε καλό concept, δε μπορώ να πω! :)

     
  • At 12/09/2007 1:55 AM, Blogger alienlover said…

    τι απαίσιος που είσαι!!

     
  • At 12/09/2007 1:59 AM, Blogger m00nchild said…

    1) Είσαι ελεεινός και τρισάθλιος...μούφα red alert στο στρατόπεδο... :)

    2)διοικητής=κύρος γρανάζης...

    3)έξι έξι κάνατε μπάνιο; Τώρα αυτό ήταν καλό;

    4)Τελικά εσύ "κάτι" έχεις με τα κουνούπια :)

     
  • At 12/09/2007 2:06 AM, Blogger snikolas said…

    Blueprints, είναι αλήθεια πως το σπασμένο τηλέφωνο είναι μεγάλο πρόβλημα στον στρατό. Το πρωί ακούς πως κάποιος βρήκε στον σάκο του μια σαύρα και μέχρι το βράδυ που θα ακούσεις ξανά την ιστορία μαθαίνεις πως κάποιος πέθανε γιατί του επιτέθηκε ο Godzilla!

    Attalanti, οι προθέσεις μου ήταν αγνές! Να την σπάσω μόνο στους σπαστικούς! :)

    Alienlover, είδες;

    M00ncild, 1, όχι, απλά έπρεπε κάποιος να τιμωρήσει τους παπάρες ¨παλαιούς¨ που το έπαιζαν μάγκες. 2, ήταν όντως φοβερός τύπος. 3, δεν ήμασταν στο Hilton. 4, ποιο πολύ μου την σπάνε οι μύγες!!!

     
  • At 12/09/2007 3:55 AM, Blogger uncle said…

    και γιατί υπηρέτησες τη "μαμά πατρίδα"?? μισός eidgenosse δεν είσαι ή κάνω λάθος???

     
  • At 12/09/2007 9:45 AM, Blogger Sophia said…

    Xm... να σου πω, μήπως είμαστε αδέρφια??? Γιατί βλέπω πολλά κοινά εδώ πέρα...
    ;-D

     
  • At 12/09/2007 5:59 PM, Blogger patsiouri said…

    Α χα χα χα, πού το σκέφτηκες??? Ασε που ότι παθαίνουν από υγεία οι πρώην συμφαντάροι σου...σίγουρα θα το αποδίδουν ακόμα στο ρωσικό θανατηφόρο τέρας!

     
  • At 12/09/2007 6:53 PM, Anonymous Anonymous said…

    Γειάσας Νίκολας!!...πολύ ωραία η ιστορία σας...με κάνατε να γελάσω λίγο που το χρειαζόμουν αυτό το καιρό...έχω ακούσει και άλλες ιστορίες από το στρατό αλλά αυτή είναι πάρα πολύ καλή...πρέπει να είσασταν πολύ ζαβολιάρης νεαρούλης έτσι;;;....είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα της Ελλάδος...γενικά... ξέρω από τον πατέρα μου που είχει υπηρετήσει εκεί στα μέρη σας..( στην Έδδεσα!!)....και κανείς δεν κάνει κάτι γιανά πάψουν να υπάρχουν και γιανά βελτιωθεί η κατάσταση αυτή....δυστυχώς και να υπηρετούν οι νεαροί μας σε πιό καλές και ανθρώπινες συνθήκες....Με αγάπη,Αθανασία.

     
  • At 12/09/2007 6:59 PM, Blogger Σοφία said…

    Τα κουνούπια του Έβρου είναι χειρότερα δηλαδή από τα κουνούπια του Μεσολογγίου; Αδυνατώ να το πιστέψω και υποψιάζομαι ότι πρόκειται για άλλη μια από τις μούφες που διαδίδεις!

     
  • At 12/09/2007 7:52 PM, Blogger snikolas said…

    Uncle, όταν πήγα φαντάρος η Ελλάδα δεν αναγνώριζε θητεία σε ξένη χώρα κάτω των 6 μηνών! Άρα αν πήγαινα να κάνω φαντάρος στην Ελβετία, θα έπρεπε να κάνω και στην Ελλάδα! Αν έκανα πρώτα στην Ελλάδα, τότε δεν χρειαζόταν να κάνω στην Ελβετία.

    Sophia, πολλά κοινά; Πήγες φαντάρος στον Έβρο; :p

    Patsiouri, ούτε και εγώ να σου πω ξέρω πως μου ήρθε να κάνω τέτοιον χαβαλέ. Ίσως η καλύτερη πλάκα που έχω κάνει ποτέ!

    Αθανασία, θα σε παρακαλούσα να μου απευθύνεις τον λόγο στον ενικό. Πρώτον γιατί ήμαστε όλοι μια παρέα εδώ και δεύτερον γιατί δεν είμαι και τόσο μεγάλος! :) Σε γενικές γραμμές δεν είχα παράπονα από την συγκεκριμένη μονάδα σε θέματα εγκαταστάσεων. Οκ, δεν ήμασταν και στο Hilton αλλά δεν ήταν και άσχημα. Απλά όταν είσαι σε άσκηση είναι λίγο δύσκολο να διατηρηθείς καθαρός.

    Σοφία, έχω πάει στο Μεσολόγγι και δεν μου έκαναν εντύπωση τα κουνούπια. Δεν διανυκτέρευσα για να ξέρω στα σίγουρα, αλλά πιστεύω πως αν κάνεις ένα ταξιδάκι προς τον Έβρο θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω.

     
  • At 12/09/2007 9:56 PM, Blogger Σοφία said…

    Μείνε ένα καλοκαιρινό βράδυ στο Μεσολόγγι & τα ξαναλέμε ;-)

     
  • At 12/10/2007 12:41 AM, Blogger Sophia said…

    Χοχο, χωριό πατέρα=Νέα Βύσσα Έβρου όπου κουνούπι και μύγα ήταν σε βαθμό απίστευτο (ειδικά όταν ζούσε ο παππούς μου και είχαμε και γελάδες στο στάβλο)!!!
    ;-D

     
  • At 12/10/2007 9:26 AM, Blogger YO!Reeka's said…

    είσαι τόσο μάχιμος νέε μου, και δεν σε είχα πάρει campari. μπράβο, μπράβο. ποθέτω βέβαια ότι ο διοικητής σας είχε κερδίσει τον διαγωνισμό IQ βορείου έβρου, το φορτηγό έχει πατενταριστεί (αμάν τελεσόπιν, φορτηγό-ντουζιέρα) κλπ

     
  • At 12/10/2007 12:19 PM, Blogger Dimitra said…

    λίγο gay ο Διοικητής? κοτζάμ ποτάμι και αντι να σας στείλει εκεί για βουτιές να δροσιστείτε σας έφερε το όχημα ντουζιέρα? ή λες να έβλεπε πολύ ΑΜΑΝ γιατί τέτοιο σενάριο φέρνει η ιστορία με τον Σερβετά διοικητή βεβαια!
    Ελληνικός Στρατός forever!

     
  • At 12/10/2007 1:17 PM, Blogger snikolas said…

    Σοφία, αφήνω ένα περιθώριο να έχεις δίκιο αλλά είναι λιγότερο από 0,01% να το ξέρεις.

    Sophia, αφού είσαι από τα μέρη εκείνα πες μας σε παρακαλώ αν είναι τα κουνούπια μεγαλύτερα από του Μεσολογγίου!

    Yo!reeka, το μάχιμος ακούγεται μάλλον σαν εκδρομή με τα ΚΑΠΗ σε σχέση με αυτά που χρειάστηκε να περάσω. Άστα, θα σου τα πω από κοντά.

    Δήμητρα, στο ποτάμι;;;;; οι μισοί εκεί πέρα δεν ήξεραν να κάνουν μπάνιο, στο ποτάμι θα τους έριχνε; Είναι όντως καλό σενάριο! :)

     
  • At 12/10/2007 2:04 PM, Anonymous Anonymous said…

    Τα κουνούπια τύπου Έβρου νικάνε κατά κράτος του Μεσολογγίου... έχω κάνει καλοκαίρι και στα 2 και μπορώ να το πω κατηγορηματικά.

    Για πολύ καιρό το Autan ήταν ο καλύτερος φίλος μας...

    Γεια σου ρε Ε.Σ που έχεις κάνει το Ράδιο Αρβύλα τέχνη...

    Εβρο-λύομαι,Εβρο-λύομαι μωρό μου και τρελαίνομαι... (Hit της εποχής)

     
  • At 12/10/2007 2:15 PM, Blogger €lisavet said…

    Ελπίζω να μην τους έμεινε ψυχολογικό τραύμα με το μπάνιο των ανθρώπων!!!

     
  • At 12/10/2007 2:48 PM, Blogger Trilian said…

    μια χαρα σε βρισκω κ εγω το ιδιο σκεφτηκα με το που ξεκινησες την ιστορια...χαχα!

     
  • At 12/10/2007 3:31 PM, Blogger daydreamer said…

    Nομιζω την ιδια φημη θα διεδιδα αλλα απο πραγματικη ανησυχια!!Αμα παντως θελησω να οργανωσω καμμια φαρσα θα ερθω για συμβουλες!!

    ΥΓ:Επειδη η προθεσμια των 40 ημερων δεν εχει ληξει σου ευχιμαι ολοθερμα Χρονια Πολλα και κυριως καλα!!Με πολυ γελιο και ωραιες πλακες!!

     
  • At 12/10/2007 3:43 PM, Blogger snikolas said…

    Ανώνυμε, είχες autan; Τυχερέ! Εμένα μου τελείωσε (πάλι σε άσκηση) και αναγκάστηκα να βάλω του στρατού. Το ρολόι μου έλιωσε από την πλευρά του δέρματος!!!!!!!!!

    €lisavet, ως γνωστόν, οι τραυματικές εμπειρίες θάβονται στο υπερπέραν της ψυχής για να μην μείνεις σαν ζόμπι για την υπόλοιπη ζωή σου. ευτυχώς δηλαδή! Ο θεός να το κάνει μπάνιο.

    Trilian, έπρεπε να σε στείλουν και σένα φαντάρο να κάνεις πλάκες. :)

    Daydreamer, δε κρύβω πως μια ανησυχία για το παρελθόν του οχήματος την είχα. Απλώς ήμουν τυχερός και δεν χρειάστηκε να μπω μέσα σε αυτό να μπανιαριστώ!

     
  • At 12/10/2007 5:06 PM, Anonymous Anonymous said…

    χρόνια πολλά Νικόλα μου, έστω και καθυστερημένα..
    κατα τ' άλλα τι να πω, είσαι μεγάλο πειραχτήρι, εύγε, συνέχισε έτσι ;))

     
  • At 12/11/2007 11:27 AM, Blogger laxanaki said…

    χιχιχιχχιχι!! Είσαι φοβερός!! (Και γω στη θέση σου τα ίδια και χειρότερα θα έκανα ;) )

     
  • At 12/11/2007 1:52 PM, Anonymous Anonymous said…

    autan στη τσέπη και φιδάκια σε κάθε πλευρά του κρεβατιού (ή και μέσα στη σκήνη)γιατί αλλίως δεν αντέχεται...φυσικά τα Γκατζολόπτερα μας τσίμπαγαν έτσι και αλλιώς...

     
  • At 12/11/2007 7:07 PM, Blogger billzouk said…

    12.12.2007
    BILLZOUK RETURNS

     
  • At 12/11/2007 7:08 PM, Blogger billzouk said…

    Κι επισης ντροπη!
    τετοια εκανες στον στρατο;
    τς,τς,τς.

     
  • At 12/12/2007 11:44 AM, Blogger MTdoggie said…

    χεεχχχεχεχεχε εισαι θεος!!!!χρονια πολλα και για τη γιορτη σου,αν και καθυστερημενα!

     
  • At 12/12/2007 7:57 PM, Blogger Marina said…

    Και κουτσομπόλης και σουλατσαδόρος, δεν ντρέπεσαι βρε ν' αφήνεις τους μυρωδάτους αλα βαλτιέν ασβούς να μη πλένονται!..
    Απίστευτη η ιστορία σου. Κανονικά ο διοικητής έπρεπε να σε βάλει τιμωρία να κοιμάσαι στα βαλτόνερα.. πολύ γέλασα!

    Αλήθεια σ' αρέσει το μπάνιο?

     
  • At 12/13/2007 4:27 PM, Anonymous Anonymous said…

    Έχω ένα φίλο που ότνα πηγαίναμε διακοπές κάμπινγκ δεν ήθελε να κάνει μπάνιο γιατί είχε λέει ψυχολογικό από το στρατό. Βρες μπας και;

    Καλό σου απόγευμα :)

     
  • At 12/13/2007 5:45 PM, Blogger snikolas said…

    Deadend mind, ευχαριστώ. Είναι αλήθεια, το παραδέχομαι, είμαι μεγάλο πειραχτήρι! :)

    Laxanaki, έτσι, έτσι.

    Ανώνυμε, τζάμπα τα είχες όλα αυτά αφού όπως λες έτσι και αλλιώς τσιμπάνε.

    Billozouk, και άλλα πολλά έκανα αλλά καλύτερα να μη πω κουβέντα!!!

    Mt doggie, ευχαριστώ πολύ. :)

    Marina, ο διοικητής ποτέ δεν έμαθε ποιος ευθύνεται. Όσο για το αν μου αρέσει το μπάνιο άνοιξες πολύ μεγάλη συζήτηση. Πριν πάω στρατό θα σε ρωτούσα ¨μα καλά; Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει να κάνει μπάνιο;¨ αλλά μετά από αυτά που είδα… ξέρω πως υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν μπάνιο. Όσο για μένα, ένα θα σου πω, μου είχαν βγάλει το παρατσούκλι ¨ο πρίγκιπας¨!!! Αυτό γιατί το καλοκαίρι έκανα 3 φορές την ημέρα μπάνιο και το χειμώνα αν είχα χρόνο 2! Οπότε, όταν είδαν να μην θέλω να κάνω μπάνιο μέσα στο περίεργο όχημα ο φόβος τους μεγάλωσε ακόμη περισσότερο!!!!!!! :)

    Freedula, λες ε; τι να σου πω, δε ξέρω. Αν και για μένα αυτό είναι απλά μια δικαιολογία. Είναι δυνατόν να μη θέλεις να κάνεις μπάνιο;

     
  • At 12/14/2007 9:49 AM, Blogger Lina said…

    είσαι παρα πολύ κακός, γιατί γνωρίζεις πόση δύναμη έχει η αυθυποβολή και μπορεί να υπάρχουν ανθρωποι που ζουν μ αυτόν τον φόβο από τότε....

    επίσης τα κουνούπια του Έβρου λέγονται γκατζολόπτερα =ΡΡΡ

     
  • At 12/14/2007 4:16 PM, Blogger mad2luv said…

    ελεος λεμε.....

     
  • At 12/15/2007 11:58 AM, Blogger Unknown said…

    πωπω θα φοβούνται να κανουν παιδια..

    Ο snikolas φταιει για την υπογεννητικοητα στην ελλαδα..
    πρωτοσελιδο αυριο

     
  • At 12/16/2007 2:06 PM, Blogger Cinematia said…

    Γειά σου Νικόλα!Καλή βδομάδα!

     
  • At 12/17/2007 3:39 AM, Blogger maria λεμονατη! said…

    ευτυχως που δεν ημασταν ιδια σειρα ;p

     
  • At 12/17/2007 7:55 AM, Blogger snikolas said…

    Lina, είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις πως είμαι κακός. Όμως, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους (μιλάω για τους ¨παλαιούς¨) που η μόνη τους ασχολία ήταν να βασανίζουν τους υπόλοιπους θεωρώντας τους εαυτούς τους κάποιους να λες πως και λίγα τους έκανα. Ενδεικτικά, για να καταλάβεις τι έκαναν σε αθώα παιδάκια: τους έβαζαν φωτιά τα πόδια όταν κοιμόταν, τους έριχναν από το κρεβάτι όταν κοιμόταν, δεν τους άλλαζαν ποτέ στην ώρα τους όταν είχαν σειρά να φυλάξουν σκοπιά, έκλεβαν την σειρά στο ΚΨΜ… και άλλα πολλά που θα γέμιζαν τόμο. Ίσως σου φαίνονται γελοία όλα αυτά, αλλά όταν είσαι φαντάρος και αυτή είναι καθημερινή σου πραγματικότητα και το επίπεδο των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι αυτό, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Όσο τα θυμάμαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

    Mad2luv, έλεος σε ποιόν όμως;

    Narita, και ποιος ξέρει… μπορεί να μου φορτώσουν πολλά ακόμη με την ευκαιρία!

    Cinematia, καλή εβδομάδα! [από τις καλύτερες του χρόνου φαντάζομαι λόγο Χριστουγέννων]

    Μαρία λεμονάτη, ευτυχώς δεν λες! :)

     
  • At 12/18/2007 5:35 PM, Blogger Lina said…

    ρε συ... δνε το περιμενα πως θα παιρνες σοβαρά το "κακός" =Ρ ακόμα θεωρώ άσχημο το ψυχολογικό σοκ που τους υπέβαλες, αλλά έχω ακούσει για στρατόκαυλους, και βασικά ποτέ μου δεν τους συμπάθησα... κάλμα! =))

     
  • At 12/20/2007 7:48 PM, Blogger Sweet December said…

    Xairetw thn parea sas!Nikola me ekanes kai gelasa!Telika oi istories tou stratou exoun to kati tois tous pou emeis oi gynaikes den 8a to zhsoume alla eyxaristws egw to akouw h' to diavazw :-)

     
  • At 12/21/2007 1:05 PM, Blogger patsiouri said…

    Yποχρεωτικό ποστάρισμα πρέπει αν σου βάλουμε εσένα! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΥΟΓΕΝΝΑ!!!

     
  • At 12/27/2007 12:45 PM, Blogger Juanita La Quejica said…

    Χρόνια Πολλά! Να είσαι καλά!

     
  • At 12/30/2007 9:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    Χρόνια πολλά, καλά να περάσεις!!
    :))

     
  • At 2/20/2008 3:31 PM, Blogger andreadi said…

    to "stagier" grafetai STEYR gia na eimaste kai akriveis.

     

Post a Comment

<< Home