some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Saturday, December 03, 2005

Γίνε λιώμα!

Η συνταγή είναι απλή. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαρελάκι, δοχείο, μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, οτιδήποτε βολέψει τέλος πάντων (είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο αν αυτό το δοχείο είναι εφοδιασμένο με κάνουλα) και το γεμίζουμε με φρούτα εποχής και επιλογής (η και όχι). Οι ποσότητες εξαρτώνται από την παρέα που περιμένετε να γίνει λιώμα μαζί σας, είτε αυτό είναι για τα φρούτα, είτε είναι για την vodka της επιλογής σας που θα συμπληρώσει τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στα φρούτα! Στο δοχείο της photo χώρεσαν δύο μπουκάλια vodka ένα κεσεδάκι φράουλες, ένα κεσεδάκι κεράσια (αφαίρεσα τα κουκούτσια), και μία μπανάνα (η αλήθεια είναι πως το εν λόγω εγχείρημα το έκανα τον Ιούνιο). Αφήνουμε 3-4 μέρες στο ψυγείο και μετά φωνάζουμε τους φίλους στο σπίτι. Επειδή είναι ευκολόπιοτο και δεν πολύ καταλαβαίνει κανείς πότε πρόλαβε και κατέβηκε η στάθμη του δοχείου, και επειδή το τσακίρ κέφι έχει κάνει την εμφάνιση του καλό είναι να έχετε και μια καβάτζα από διάφορα άλλα ποτά!

Προαιρετικά είναι έτοιμες και οι στρωματσάδες για τους φίλους που κλαίνε εντελώς ξαφνικά γιατί νομίζουν πως έχουν να σας δουν χρόνια, η όταν σας απευθύνουν τον λόγο νομίζετε πως πρόκειται για άραβα που ζητάει οδηγίες για να φτάσει στον λευκό πύργο.

5 Comments:

  • At 12/03/2005 10:17 PM, Blogger jojo said…

    πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται, αλλά μάλλον πρέπει να περιμένουμε τον Ιούνιο για να το δοκιμάσουμε καθώς τα φρούτα που αναφέρεις είναι καλοκαιρινά.
    δεν νομίζω οτι με πορτοκάλια και μήλα θάναι τόσο πετυχημένο.....

     
  • At 12/04/2005 7:08 PM, Blogger snikolas said…

    Hahaha ξέρω πως δεν τα πας καθόλου καλά με τα χειμωνιάτικα φρούτα από προηγούμενο post… όμως μερικά χειμωνιάτικα φρούτα, ίσως και με κανέναν συνδυασμό από τροπικά φρούτα που υπάρχουν στο εμπόριο, να κάνουν ένα αξιόλογο home made ποτάκι.

    Αν έχει κάποιος πρόταση η πιθανό συνδυασμό παρακαλώ ας δώσει ένα χεράκι…

     
  • At 12/05/2005 12:14 AM, Blogger NetKerveros said…

    Βότκα με μούρα (τα βρίσκεις κατεψυγμένα όλο τον χρόνο). Το κάνουν φίλοι στην Εσθονία και κάνεις απίστευτο κεφάλι. Επίσης έκτατα βαρελάκια με κάνουλα πουλάνε στην Αθηνάς (προς μοναστηράκι μεριά).

     
  • At 12/05/2005 3:31 PM, Blogger Unknown said…

    Ανανα, αχλάδι, ακτινίδιο, μπανάνα...

    Jojo άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη βλέπω....

     
  • At 12/05/2005 3:50 PM, Blogger snikolas said…

    Χμ, κάτι παίζει εδώ… ποιος έχει το όνομα; και ποιος την χάρη;

     

Post a Comment

<< Home