some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Tuesday, April 17, 2007

Γκομενοδουλειές (part 1)

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, ζούσαν 2 φίλοι. Ο Νικόλας και ο… ας τον αποκαλέσουμε απλά ο S για ευνόητους λόγους. Οι δύο φίλοι, βλεπόντουσαν μόνο κατά την διάρκεια των διακοπών γιατί ο S έμενε στην μακρινή πρωτεύουσα Αθήνα. Μεγάλη η χαρά των δύο φίλων όταν επιτέλους το σχολείο τελείωνε και μαζί του και οι υποχρεώσεις του. Μεταξύ μας… ποτέ δεν ήταν και πολύ εντάξει αυτοί οι δύο με τις σχολικές τους υποχρεώσεις, αλλά αυτό είναι ένα άλλο παραμύθι.

Η μεγάλη συνάντηση, γινόταν πάντα στην Χαλκιδική. Δεν είχε τόσο πολύ κόσμο τότε, δεν ήταν καμένη τότε και οι παραλίες, ήταν ακόμη άνευ beach bar και υποχρεωτικό reserve (έλεος πια) για να απολαύσεις την θάλασσα. Συνήθως, η περίοδος που οι δυο φίλοι κάνανε διακοπές μαζί, ήταν περίπου 15-20 μέρες. Αρκετές για να φέρουν τα πάνω κάτω στις κατά τα άλλα ήσυχες οικογενειακές διακοπές. Οι δύο φίλοι, είχαν πάντα πολλά να κάνουν. Τα κυριότερα από αυτά ήταν οι εξορμήσεις στην θάλασσα και να βρουν γκόμενα για το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, πνιγμένοι στις υποχρεώσεις!

Ένα από αυτά τα καλοκαίρια, ο S, ερωτεύτηκε μια τουρίστρια. Έρωτας μεγάλος και το Greek kamaki σε απόγνωση διότι δεν γνώριζε αγγλικά. Βασικό σφάλμα του… αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Τα μαθήματα άρχισαν σε εντατικούς ρυθμούς. Πρωί μεσημέρι βράδυ ο Νικόλας σε ρόλο καθηγητή προσπαθούσε να βάλει στο κεφάλι του S όσα χρειαζόταν για την πρώτη ουσιαστική κρούση. Και λέω για πρώτη ουσιαστική κρούση, διότι ο S αν και δεν ήξερε αγγλικά, κάτι κυνηγητά στην θάλασσα με το στρώμα θαλάσσης έγιναν! Μαζί με τα αγγλικά φυσικά έγιναν και οι απαραίτητες ασκήσεις θάρρους! Μετά από δυο μερόνυχτα, εντατικά αγγλικά με τα βασικά και ασκήσεις θάρρους, τα μαθήματα έλαβαν τέλος. Ο ¨μαθητής¨ ήταν έτοιμος για την επίθεση.

Ο S είχε φροντίσει να γνωρίζει στο περίπου την ώρα που το κορίτσι θα έβγαινε για την απογευματινή του βόλτα στην παραλία. Μη ρωτάτε πως. Αυτά είναι μυστικά που δεν γίνεται να αποκαλυφθούν ποτέ. Το πλάνο ήταν πολύ απλό, ο S θα την έπεφτε έξω από το ξενοδοχείο περιμένοντας το κορίτσι και ο κ. ¨καθηγητής¨ θα περίμενε λίγο πιο κάτω κρυμμένος έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν θα πήγαινε καλά να βοηθήσει τον φίλο του την κατάσταση που στράβωσε. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο… τίποτα σχεδόν δεν θα πήγαινε καλά!

Στην αρχή της επιχείρησης υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα άγχους, και χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει από την κρυψώνα του ο κ. ¨καθηγητής¨, αλλά όπως κάθε καλός coach που εκτελεί και χρέη guru στα δύσκολα, έτσι και ο αυτός κατάφερε να πείσει τον S πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως πρέπει να μείνει στην θέση του σαν καλός στρατιώτης. Το κορίτσι όντως, μετά από κανένα 10λεπτό αναμονής κατέβηκε αλλά όχι μόνο του. Κατέβηκε μαζί του ολόκληρη η ομάδα. Μπαμπάς, μαμά και τα 2 αδερφάκια! Το σχέδιο ξαφνικά, ¨έμπαζε¨ από παντού. Κάποιος έπρεπε να φωνάξει το ¨στράτευμα¨ πίσω αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρξε χρόνος.

Τα μαθήματα θάρρους είχαν απόλυτη επιτυχία. Η μάλλον για να το πω καλύτερα, παραείχαν επιτυχία! Ο S αντί να ματαιώσει την αναμέτρηση με την σουσουράδα που του είχε πάρει τα μυαλά, έκανε επίθεση! Καθισμένος σχεδόν ανακούρκουδα πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, με μαγκιά που θα τρόμαζε ισοβίτη, κοίταξε το κορίτσι ίσια στα μάτια τείνοντας το δάχτυλο και του είπε:

- χει, γιου… καμ χiαρ!

Κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι σε στυλ έλα εδώ μη σου τσακίσω τα κόκαλα.

Ο κ. ¨καθηγητής¨ δεν πίστευε στα μάτια του. Το κορίτσι είπε κάτι στους δικούς της οι οποίοι και αποχώρησαν διακριτικά, μάλλον θα τους είπε ¨προχωρήστε εσείς, του ρίχνω χυλόπιτα και έρχομαι¨ και ήρθε μπροστά στον S. Το σχέδιο θα είχε επιτυχία μέχρι εκεί. Ο κεντρικός επεξεργαστής του S crashάρε με την απροσδόκητη έως τότε επιτυχία και έμεινε βουβός για μερικά δευτερόλεπτα υποδυόμενος προφητικά τον Forrest Gump! Ο κεντρικός επεξεργαστής όμως, όταν επανήλθε είχε χάσει όλα τα νεοφερμένα δεδομένα. Τα μαθήματα αγγλικών και θάρρους είχαν πάρει εξιτήριο από την μνήμη και το μόνο που είχε απομείνει ήταν η βοήθεια του κοινού. Ο S φώναξε τον φίλο του που έβλεπε την καταστροφή από μακριά.

- Νικόλα… έλα εδώ ρε…
- Τι θες;
- Τι λέμε τώρα;
- Καλά… άστο… έρχομαι!

Τα επόμενα 5 λεπτά ήταν τα αναμενόμενα. Ο S έφαγε μια διακριτική και ευγενική χυλόπιτα και αφού το κορίτσι απομακρύνθηκε ο κ. ¨καθηγητής¨ έφαγε το βρισίδι της ζωής του από τον S. Ευτυχώς, η ιστορία ξεχάστηκε σχετικά γρήγορα γιατί ο S βρήκε καινούργιο στόχο. Αυτή την φορά ο στόχος ήταν Ελληνίδα και το μόνο που θα χρειαζόταν από τον κ. ¨καθηγητή¨ θα ήταν οι ασκήσεις θάρρους!

39 Comments:

  • At 4/18/2007 12:52 AM, Anonymous Anonymous said…

    amigos para siempre

     
  • At 4/18/2007 1:11 AM, Blogger Unknown said…

    Καθηγητα... υπαρχουν ανοικτα τμηματα;;;

     
  • At 4/18/2007 3:10 AM, Anonymous Anonymous said…

    lol

     
  • At 4/18/2007 9:31 AM, Blogger snikolas said…

    Ανώνυμε, ελπίζω με τον S να μείνουμε φίλοι για πάντα. Μετά από αυτό το post θα έρθει σίγουρα και ο δεύτερος γύρος βρισίδι γι’ αυτή την ιστορία παρόλο που πήρα την άδεια του για να την γράψω!

    Narita, είσαι σίγουρος πως θέλεις να γραφτείς; Δεν θέλεις να περιμένεις λίγο να διαβάσεις το επόμενο post με την συνέχεια της ιστορίας για να αποφασίσεις;

    Karpidis, άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το ζεις! Πίστεψε με!!! ;)

     
  • At 4/18/2007 10:17 AM, Blogger €lisavet said…

    -χέι γιου...καμ χίαρ ιμίντιατλι!

    χιχιχι!
    Φαντάζομαι την εικόνα...! Είναι μορφή, τι να λέμε. :)

     
  • At 4/18/2007 10:55 AM, Blogger Attalanti said…

    Υπάρχουν κάποια ρίσκα όταν σε διαβάζουν άνθρωποι που σε ξέρουν, αλλά είναι πάντα περίεργοι να δουν πώς βλέπεις εσύ τα πράγματα. Και χαμογελούν, ό,τι κι αν λένε - τσεκαρισμένο.

    Και εις άλλα, με κάθε επιτυχία!

    p.s. Πού είναι οι φωτογραφίες από τη θάλασσα; Μύρισε καλοκαίρι, αλλά από εικόνα, τζίφος!

     
  • At 4/18/2007 11:17 AM, Blogger Sophia said…

    XAXAXAXA!! Βρε, θα μας φας και την δουλειά τώρα???
    ;-D

     
  • At 4/18/2007 11:35 AM, Blogger AVRA said…

    ομορφες ιστοριες!
    αντε για ριξε και την συνεχεια....

    φιλια

     
  • At 4/18/2007 11:37 AM, Anonymous Anonymous said…

    Καλά είσαστε και ανεπίδεκτοι. Ρε σείς, το κλασσικότερο και πιο δοκιμασμένο και επιτυχημένο όλων είναι το πιο γνωστό:
    Κάθεσαι σε μία άκρη, φοράς ότι πιο τραχύ έχεις, γεμίζεις την τσέπη με αμύγδαλα, και όταν βγεί η Σουσουράδα βγάζεις μια χούφτα αμύγδαλα και φωνάζεις: "Κοπέλα, αμύγδαλα".
    Δοκιμασμένο παιδί μου....
    Άχχχ τι εποχές....

     
  • At 4/18/2007 1:09 PM, Blogger MTdoggie said…

    χα χα χαχα σε φανταζομαι οπως τους προπονητες του μποξ.οταν ο μποξερ-S περιμενει στη γωνια του(=εξω απο το ξενοδοχειο) πριν αρχισει ο αγωνας και ο coach του δινει νερο, του λεει τις τελευταιες συμβουλες στο αυτι και του δινει κανενα δυο σφαλιαριτσες για να μην χασει την αυτοσυγκεντρωση!!περιμενω εναγωνιως το part 2

     
  • At 4/18/2007 2:01 PM, Blogger YO!Reeka's said…

    στην χαλκιδική, πού αλλού;!
    ωραίο αυτό με τις τουρίστριες, εμείς καποτε το είχαμε πάθει ανάποδα, προσπαθήσαμε να την πέσουμε σε κάτι σλοβάκες, οι οποίες δεν μιλούσαν γρι. τελικά ήρθαν με λεξικό στην παραλία και έπεσε πολύ γέλιο (δυστυχώς μόνο αυτό έπεσε)

     
  • At 4/18/2007 2:18 PM, Blogger patsiouri said…

    Μου θυμίζει την ταινία "Ρωξάνη", το έχεις δεί?? Με τη Ντάριλ Χάνα και τους δύο φίλους που ο ένας ανοίγει το στόμα του και ο άλλος μιλάει από το θάμνο...Ήταν όντως τόσο όμορφη???

     
  • At 4/18/2007 4:10 PM, Blogger snikolas said…

    €lisavet, εσύ που τον έχεις γνωρίσει τον s μπορείς να φανταστείς το σκηνικό εύκολα! :)

    attalanti, κάνε λίγο υπομονή θα έρθουν και αυτές. Λόγο φόρτου εργασίας… καταβαίνεις.

    Sophia, παραδίδεις και εσύ τέτοια μαθήματα; :)

    Avra, θα την ρίξω και την συνέχεια!

    Koyan, αμύγδαλα; Ρε θα με τρελάνεις;

    Mtdoggie, κάπως έτσι… :)

    Yo!reeka, α βλέπω και εσύ έχεις τιμήσει το εθνικό σπορ! :P

    Patsiouri, ναι ναι ναι κάπως έτσι έγιναν όλα! Το γέλιο της αρκούδας σου λέω! Τώρα να σου πω αν ήταν όμορφη… πραγματικά δεν την θυμάμαι καθόλου. Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια… τον επόμενο στόχο του s όμως την θυμάμαι καλά (έμοιαζε με τον χαμένο κρίκο)!

     
  • At 4/18/2007 4:26 PM, Blogger Trilian said…

    και γιατι δεν άρχισε να τραγουδαει "ντου γιου λαικ ματμανζελ δι γκρις"?

     
  • At 4/18/2007 4:49 PM, Blogger Gogo said…

    Kirie kathigita, kirie kathigita, na fantastw, apo septemvrio frontistirio agglika o S eeee??
    ;-))

     
  • At 4/18/2007 5:34 PM, Blogger tzo said…

    Κύριε καθηγητά μου! Πόσο πάει το ιδιαίτερο παρακαλώ;

     
  • At 4/18/2007 6:38 PM, Blogger snikolas said…

    Trilian, γιατί το μόνο που έμεινε ζωντανό μετά το restart του κεντρικού επεξεργαστή του ήταν η βοήθεια του κοινού! :)

    Gogo, o S για Μογγολικά πήγε παρά για αγγλικά!!!

    Allitnil, ακόμη και μετά τα όσα διάβασες θέλεις ιδιαίτερα; Για το θάρρος και την τόλμη που δείχνεις παιδί μου για σένα δωρεάν!

     
  • At 4/18/2007 7:08 PM, Blogger Psipsinel said…

    megali epitixia ta mathimata :P

     
  • At 4/18/2007 8:36 PM, Blogger Σπιτόγατος said…

    Απαπα...
    Διακριτική χυλόπιτα μετά από τέτοια ξεφτίλα;;; Η κοπέλα δεν έβαλε τα γέλια;

     
  • At 4/18/2007 9:13 PM, Blogger Blogaki said…

    Ρε γαμώτο δεν υπήρχαν και τα κινητά τότε..θα βοηθούσε πολύ ένα μηνυματάκι στο κινητό!! :)
    Αντε! Πες και τη συνέχεια τώρα!!

     
  • At 4/18/2007 10:52 PM, Blogger LionHeart said…

    Επειδή τον S τον γνωρίζω πολύ καλά, φαντάζομαι ότι θα πήγαινε την κοπελίτσα στο ''Mon Amour'' για παγωτό...

     
  • At 4/18/2007 11:06 PM, Blogger snikolas said…

    Psipsinel lol!

    Σπιτόγατε, όχι ρε συ δεν έβαλε τα γέλια.

    Blogaki, αν υπήρχαν τα κινητά μάλλον θα είχαμε μια ακόμη πιο τρελή έκβαση των γεγονότων! Θα έρθει και η συνέχεια μόλις βρω λίγο χρόνο.

    Lionheart, στο mon amour για παγωτό η κατευθείαν για την συλλογή με τις πεταλούδες;

     
  • At 4/19/2007 12:08 AM, Blogger LionHeart said…

    Εκείνη την εποχή ήταν πολύ της μόδας και οι συλλογές γραμματοσήμων...Αλλά δεν έχω τον S για φιλοτελιστή...Μήπως θα της έδειχνε καμμιά συλλογή με αφίσες του Bon Jovi και του Jason Donovan?

     
  • At 4/19/2007 9:47 AM, Blogger billzouk said…

    Ηθελες να το παιξεις κι εσυ Στρατηγακης, τρομαρα σου! (που τον θυμηθηκα τον Στρατηγακη; Αντε Ευρωγνωση για τα εικοσαχρονα!)
    Περιμενω την συνεχεια, γιατι υποψιαζομαι οτι & με την Ελληνιδα ο S, θα εκανε παλι την γκαφα του! (Μαλλον δεν ηταν το καλοκαιρι του, εκεινο!)

     
  • At 4/19/2007 1:08 PM, Blogger jul said…

    Βρε συ, ειναι το πιο γλυκό πόστ που έχω διαβασει...μυρίζει εφηβεία ανεμελιά και καλοκαίρι.
    Αυτά κάποτε θα τα λες στα παιδιά σου και θα γελάτε....:)

    Αααααχ πολυ μου άρεσε....το κειμενακι σου...:)

     
  • At 4/19/2007 1:15 PM, Blogger jojo said…

    Kαι γω που νόμιζα οτι σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάνε με τα μάτια και με τη γλώσσα του σώματος...

    έπεσα έξω ε?

     
  • At 4/19/2007 2:48 PM, Blogger snikolas said…

    Lionheart, ένα θα σου πω, ο S τότε το έπαιζε ο πολύ σκληρός για να πεθάνει ακούγοντας iron maiden και scorpions. Αν δεν ήταν η αδελφή του όμως για να του τα μάθει… μάλλον θα είχε μείνει στον Jason Donovan!

    Billzouk, ούτε που μπορείς να φανταστείς έγινε με την Ελληνίδα! :)

    Jul, βλέπεις πως δεν περιμένω να αποκτήσω παιδιά για να τα θυμάμαι και να γελάω! Και πίστεψε με δεν μπορώ να γράψω ούτε το 10% από αυτά που έχουν συμβεί στα χρόνια που κάνω παρέα με τον S.

    Jojo, όχι απαραίτητα! Κανείς δεν μας είπε πως η κοπέλα γούσταρε!!! Απλά αν δεν ρωτήσεις… δεν θα μάθεις!

     
  • At 4/19/2007 7:08 PM, Blogger alienlover said…

    πολύ γέλασα με την ιστορία, ευχαριστώ πολυ!!!

     
  • At 4/19/2007 9:16 PM, Blogger Georgia said…

    Δάσκαλε, σαλάτα του τα'κανες του παιδιού!! Ενώ με ένα απλό "Γιου αρ μπιούτιφουλ, άι λάβ γιου... Ντου γιου γουόντ του γκόου φορ ε ντρίνννκ τουνάϊτ??" μια χαρά θα τα πήγαινε!! Τς τς τς... Ψάλτη δε βλέπατε?? ;)

     
  • At 4/19/2007 9:48 PM, Blogger Nathalie said…

    Koryfaio symvan! Na'sai kala, hmoun teleiws liwma kai me ekanes na gelasw!

     
  • At 4/20/2007 12:01 AM, Blogger uncle said…

    best!! μου έφερες στο μυαλό κάποιες παλιές ιστορίες, χαχα. να σαι καλα.

     
  • At 4/20/2007 7:47 AM, Blogger snikolas said…

    Alienlover, χαίρομαι που το διασκέδασες! :)

    Georgia, εγώ φταίω; Αυτός ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως. Και ήταν και φανατικός του ψάλτη!

    Nathalie, :)

    Unclejack, hehe… φαντάζομαι πως πάνω κάτω έχεις κάνει τα ίδια.

    Monte cristo, σαν τον koyan και εσύ με τα αμύγδαλα;

     
  • At 4/20/2007 9:16 PM, Blogger proserpina said…

    Οχι ρε συ Νικόλα, όχι, το έκαψες το παιδί, μια ήταν η λύση: κασσετούλα, ραδιόφωνο ενσωματωμένο στη ζώνη (φαρδύ πουκάμισο-μπλουζάκι απο πάνω) καιιι πάμε: you are beautiful, I love you (Παριζιάνα rulzzzzz) rooooooooofl

     
  • At 4/21/2007 9:40 AM, Blogger m@ri@ said…

    καλημέρα καλό ΣΚ...προφέσορ.. :)

     
  • At 4/21/2007 9:44 PM, Blogger Cinematia said…

    Τι ωραίες εποχές..Μα που πήγαν τα καλοκαίρια μας;Καμια φορά φοβάμαι να τα βγάλω απο το "συρτάρι" γιατί ήταν τόσο ξέγνοιαστα που σε τρομάζουν...Καλό υπόλοιπο Σαββάτου :-)

     
  • At 4/22/2007 12:41 PM, Blogger Cinestef said…

    Κάτι ανάλογο έκανα κι εγώ σε μια παραλία του Φορτ Λώντερντεηλ κάποτε και διαπίστωσα ότι το θύμα δε μιλούσε γρι αγγλικά. Κλήθηκα να μιλήσω ένα μίγμα γερμανογαλλικής για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν έπεσε φίκι φίκι, αλλά μετά από δυο βδομάδες, μιλούσα άπταιστα γερμανογαλλικά και έκανα ένα μαύρισμα θεϊκό που στα μέσα του Γενάρη έκανε εχθρούς και φίλους να σκάσουν! χε χε χε

     
  • At 4/23/2007 6:48 PM, Blogger snikolas said…

    Proserpina, που να διαβάσεις και το επόμενο post δηλαδή! :)

    m@ri@, ελπίζω να πέρασες καλά. Οι δικές σου ευχές πάντως έπιασαν.

    Cinematia, κακώς δεν τα βγάζεις. Να τα βγάλεις να δεις τι όμορφα που θα νοιώσεις.

    Cinestef, ε… δεν πειράζει που δεν έπεσε φίκι φίκι. Έγινες καλύτερος στα γερμανογαλλικά!

     
  • At 4/25/2007 2:34 PM, Anonymous Anonymous said…

    to katharma kai den mou eixe pei tipota apo auta..alla ti na ton kaneis?enas kai monadikos o s..den uparxei allos...nanai kala na mas kanei na gelame..a kai pou eisai den nomizo na exei mathei oute ta basika tis agglikis..ellinaras o S...

     
  • At 4/27/2007 5:00 PM, Blogger snikolas said…

    Anonymous, φυσικά και δεν θα σου έλεγε τίποτα! Τα Μογγολικά πάντως τα μιλάει άπταιστα!

     

Post a Comment

<< Home