some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Monday, August 20, 2007

Ικαρία, το νησί της ειρήνης.

Φέτος οι διακοπές είχαν εκτός των άλλων, 8 ημέρες Ικαρία. Αρκετές, αν θέλει κανείς να γυρίσει όλο το νησί. Για να βρεθείς Ικαρία από Θεσσαλονίκη, αν δεν βρεις αεροπορικά εισιτήρια, πρέπει να κατέβεις στον Πειραιά και να πάρεις ένα άθλιο πλοίο. Να ταξιδέψεις 8 ώρες (χωρίς τις καθυστερήσεις), αφού παλέψεις πρώτα, για άγνωστους ακόμη σε μένα λόγους, με τους υπόλοιπους συνεπιβάτες σου σώμα με σώμα. Υπάρχει και πλοίο που κάνει την διαδρομή σε 4,5 ώρες. Επειδή όμως είναι καινούργιοι στο παιχνίδι των εφοπλιστών οι ιδιοκτήτες, ο πόλεμος που τους κάνουν είναι μεγάλος και αν δεν το ξέρεις για να το ζητήσεις από τα ταξιδιωτικά γραφεία θα ταλαιπωρηθείς άδικα με τα σαπιοκάραβα όπως εγώ. Δοκίμασε το www.kallistiferries.gr










Το νησί είναι μεγάλο οπότε και είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο, η ακόμη καλύτερα για όσους την διαθέτουν, μηχανή, γιατί το οδικό δίκτυο της Ικαρίας είναι άθλιο. Στο λιγότερο ανεπτυγμένο τουριστικά κομμάτι του νησιού, δεν υπάρχει άσφαλτος και θα χρειαστεί να κατέβει κανείς από το αυτοκίνητο μερικές φορές για να ανοίξει την καγκελόπορτα που κλείνει τον δρόμο! Το μήνυμα είναι σαφές: ¨ΞΕΝΕ ΦΥΓΕ¨. Το μόνο που λείπει, είναι η ταμπέλα με τους εναπομείναντες ζωντανούς κάτοικους του χωριού σαν αυτές που είχε στα Λούκι Λούκ.










Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι όταν φτάσεις στο νησί, είναι πως οι κάτοικοι, στην λέξη χαλαρά έχουν δώσει την δική τους έννοια. Στην Αθήνα, εμάς τα καρντάσια, μας την λένε συνέχεια για το πόσο χαλαρά είμαστε. Σας πληροφορώ πως αν φέρναμε Ικαριώτη στην Θεσσαλονίκη θα τον ανακηρύσσαμε κλινικά νεκρό και θα τον θάβαμε. Οι κάτοικοι της Ικαρίας νομίζουν πως βρίσκονται στο αποστακτήριο του Jack Daniels αλλά αντί να παίζουν εκείνο το παιχνίδι με τις τάπες, ευτυχώς για εμάς, ψήνουν αγριοκάτσικα!










Οι οργανωμένες παραλίες τους είναι λίγες και αυτό είναι πολύ καλό. Αν θέλεις ομπρελίτσα, ξαπλώστρα και χάλια freddo, μπορείς να πας σε οργανωμένη παραλία. Αν θέλεις χαλαρά να απολαύσεις τον ήλιο και την Θάλασσα, όπως το έκανες πιτσιρίκι, (όπως θα έπρεπε να είναι παντού έτσι κατά την γνώμη μου), με την πετσέτα, την μάσκα, τα βατραχοπέδιλα και την ομπρέλα σου, τότε έχεις και αυτή την εναλλακτική. Εναλλακτική, διαθέτουν και όσοι είναι fan του να μη φοράνε μαγιό, προβάλλοντας προπέλα, βαθύ φαράγγι, τη σπηλιά του αγριάνθρωπου κτλ.

Τα πανηγύρια των διαφόρων χωριών, είναι δυστυχώς σε στυλ ¨θα βγάλουμε φράγκα¨ και ο ντόπιος θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από τον τουρίστα, αλλά αυτό είναι γενικό φαινόμενο και χαρακτηριστικό γνώρισμα της ράτσας μας. Δυστυχώς στο πρώτο πανηγύρι που πήγαμε, το κρασί ήταν τόσο χάλια, που δεν τολμήσαμε να δοκιμάσουμε ξανά σε άλλο πανηγύρι. Το κρέας που μας σερβίραν, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν το καλύτερο κομμάτι, ήταν καλό. Στις ταβέρνες τους, κυρίως στα ορεινά χωριά, τα φαγητά κάνουν τα εστιατόρια με τους χρυσούς σκούφους των μεγάλων αστικών κέντρων, να μοιάζουν με καντίνες της κακιάς ώρας.


Μερικά ενδεικτικά νούμερα.
34 ώρες και 45 λεπτά πίσω από το τιμόνι. Θεσσαλονίκη-Αθήνα, εξερευνώντας όλη την Ικαρία και ξανά μανά Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει τα 8.4l ανά 100km αν δεν το παίξεις οδηγός formula1 και το σιδερένιο άλογο θα κάψει 142,1l. Συνολικά από Θεσσαλονίκη, όλη η εκδρομή, βλέποντας τα σχεδόν όλα, είναι 1683km.

ΤΑ +
Υπερβολική χαλαρότητα των κατοίκων. Βιάζεσαι; Γιατί βιάζεσαι; Διακοπές είσαι, χαλάρωσε.
Super φαγητό σε καλή τιμή.
Δεν είναι πήχτρα στον κόσμο.
Καθαρά παγωμένα νερά.
Συνδυασμός ορεινών και παραθαλάσσιων διακοπών.
Παγωτό κρέμα από γάλα κατσίκας.
Όμορφη άγρια φύση.

ΤΑ –
Υπερβολική χαλαρότητα των κατοίκων. Βλέπεις το πλοίο της επιστροφής και ο καφές που έχεις παραγγείλει εδώ και 45 λεπτά δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.
Super φαγητό σε καλή τιμή. (τρως τρως τρως τρως…)
Οδικό δίκτυο της κακιάς ώρας.
Η ντομάτα της χωριάτικης σαλάτας made in Holland σε ταβερνάκι πάνω στην θάλασσα στους Φούρνους! Το είδα με τα μάτια μου το Ολλανδικό καφάσι με τις ολόιδιες μεταξύ τους πλαστικές ντομάτες θερμοκηπίου. Το ψάρι, ευτυχώς φρεσκότατο.
Παρατημένα στην μοίρα τους σκυλιά, δεμένα σε διάφορα περάσματα, μόνο και μόνο για να μην περνάνε τα κατσίκια. Ψάχνοντας πληροφορίες για το νησί πριν πάω, βρήκα κάπου στο internet αναφορές φιλόζωων οι οποίοι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα. Πίστεψα πως αυτό ίσως το έκαναν παλαιότερα, έκανα λάθος. Δεν περίμενα να το συναντήσω. Ελεεινό και τρισάθλιο από μέρους των κατοίκων.


Ευτυχώς, θα συνεχίσω το μαύρισμα μου για ακόμη μία εβδομάδα. Μετά… το κεφάλι μέσα πάλι!

48 Comments:

  • At 8/20/2007 7:28 PM, Blogger €lisavet said…

    "Οι κάτοικοι της Ικαρίας νομίζουν πως βρίσκονται στο αποστακτήριο του Jack Daniels αλλά αντί να παίζουν εκείνο το παιχνίδι με τις τάπες, ευτυχώς για εμάς, ψήνουν αγριοκάτσικα!"


    χαχαχαχαχαχχαχαχα! Πευχημένη η παρομοίωση! :)

    Πανέμορφο νησί η Ικαρία,καταπράσινο. Δυστυχώς στις Κυκλάδες κάνεις τάμα στην Τήνο για να πετύχεις δέντρο!

    Καλή συνέχεια στο μαύρισμα, τυχερέ!

     
  • At 8/21/2007 12:12 AM, Blogger cindaki said…

    Δεν έχω πάει ακόμα στην Ικαρία, αλλά από φίλους ακούω πάντα τα ίδια: χαλαρά, χαλαρά, χαλα΄ρα!
    Ούτε η Θεσσαλονίκη τέτοια χαλαρότης!

    Καλή συνέχεια Νικόλα!

     
  • At 8/21/2007 12:48 AM, Anonymous Anonymous said…

    Ωραία τα λες :-) Θα ήθελα να επισκεφτώ το νησί.

     
  • At 8/21/2007 1:02 AM, Blogger patsiouri said…

    Καλή συνέχεια και στα δύο μας Νικολάκη! Το κολύμπι απαγορεύεται αλλά άν με δέιτε θα νομίζετε πως το έχω σκάσει από καταυλισμό!

     
  • At 8/21/2007 1:23 AM, Blogger uncle said…

    και την άλλη φορά να πας στη Σάμο. Αλλη μια εγγύηση!!

    Welcum back ;-)

     
  • At 8/21/2007 1:31 AM, Blogger snikolas said…

    €lisavet, τυχερός για μερικές μέρες ακόμη, μετά… το κεφάλι μέσα και μάλιστα στα πολύ βαθιά.

    Sofi-k, μα πραγματικά ρε παιδί μου τέτοια χαλαρότητα δεν την έχω ξαναζήσει!

    Asteraki, ναι να πας είναι πολύ ωραία. Αρκεί να είσαι προετοιμασμένη πως τα πάντα έχουν άλλους ρυθμούς.

    Patsiouri, σου περισσεύουν και ‘σένα μέρες ε; καλά να περάσεις ρε θηρίο και καλή επιστροφή.

     
  • At 8/21/2007 1:31 AM, Blogger snikolas said…

    ucle jack, έχει και καλό ούζο η Σάμος! :)

     
  • At 8/21/2007 1:57 AM, Anonymous Anonymous said…

    Έχει και καλό κρασί η Σάμος!!

    Έχω ακούσει πως υπάρχει μια ουσία στο νερό τους που τους κάνει τόσο χαλαρούς.

     
  • At 8/21/2007 8:18 AM, Blogger Tanila said…

    Aγριοκάτσικα;
    ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ;
    Ιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!
    Αγριοκάτσικα!!!
    Περιττό να σου πώ ότι το μόνο που μου έμεινε από το κειμενάκι ήταν τα αγριοκάτσικα.

     
  • At 8/21/2007 9:27 AM, Blogger Sophia said…

    Χεχε, στους Φούρνους πήγες (εύγε, εύγε, εγώ είχα πάει χειμώνα, με το καΐκι να ταξιδεύει μέσα σε απαγορευτικά, ήταν φανταστικά!!!!), στη Χρυσομηλιά πήγες? Στη Θύμαινα?
    ;-D

     
  • At 8/21/2007 9:31 AM, Blogger uncle said…

    και ωραία "αγριοκάτσικα" έχει στη Σάμο αν με πιάνεις. και σουβλάκι κοτόπουλο αν περάσεις απο το ταβερνάκι του θείου μου του
    Άγγελου.

    πάντος τώρα που έριξα και δεύτερη σχολαστική ματιά στα γραμμένα, δυσανασχέτισα. νομίζα πως έχει και καράβι απευθείας απο Θεσσαλονίκη για Ικαρία/Σάμο, επίτευγμα του μεγάλου Γ.Αυτιά, αλλά από ότι βλέπω τα λαμόγια έκαναν πάλι τι δουλειά τους.

     
  • At 8/21/2007 10:03 AM, Blogger snikolas said…

    Stefy, σαν το αντικούκου του στρατού; :)

    Tanila, ολόκληρο κείμενο, φωτογραφίες, χαρτάκι με προπαγάνδα για οτοστόπ από τους μη έχοντες μέσο και εσύ μου στάθηκες στα αγριοκάτσικα; Τι θα κάνουμε με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Bill που είσαι ρε να βοηθήσεις την κατάσταση;

    Sophia, φούρνους πήγα μόνο για μία μέρα και την πέρασα στην Κεραμιδού.

    Unclejack σε πιάνω σε πιάνω! Όσο για τα δρομολόγια υπάρχει και ένας σκυλοπνίχτης Θεσσαλονίκη Σάμος (όχι για Ικαρία) οπότε και προτίμησα να κατέβω Αθήνα και να δω μερικούς φίλους.

     
  • At 8/21/2007 11:35 AM, Blogger mad2luv said…

    με επεισες...του χρονου θα παω...

     
  • At 8/21/2007 11:44 AM, Anonymous Anonymous said…

    Ώραιότατο μέρος για χαλάρωση έτσι όπως το περιγράφεις... Για μένα που δεν έχουν έρθει οι καλοκαιρινές διακοπές ακόμα είναι δεύτερη στη λίστα μετά τη Σχοινούσα!! Οι δρόμοι με χάλασαν λίιιιγο!! :)

     
  • At 8/21/2007 11:56 AM, Blogger billzouk said…

    Ελα, εδω ειμαι. Με την τανιλα δεν θα κανουμε τιποτα. Η επιστημη κι ο εστιατορας σηκωνουν τα χερια ψηλα.

    Οσο για την Ικαρια, αμα ειναι τοσο χαλαροι, εγω θα παθαινα κριση. Ακου 45 λεπτα και να μην εχει ερθει ο καφες! Τι σκατα εκανε τοση ωρα ο καφετζης; Ενταξει ειπαμε διακοπες ειναι, να ειμαστε λιγο χαλαροι, αλλα αυτο που περιγραφεις καταντα αηδια!

     
  • At 8/21/2007 12:31 PM, Blogger Cinematia said…

    lucky you!!!
    εγώ είμαι ακόμη Λευκάδα με την κολλητή μου απο τις 6.8 και έχουμε χαθεί στο καταπληκτικό πράσινο και μλέ του Ιονίου...!Φιλιά

     
  • At 8/21/2007 3:15 PM, Blogger Lina said…

    έχω ακούσει τα καλύτερα για την ικαρία.

    αν βόλευαν τα κωλοαεροπλάνα από βόρεια ελλάδα θα πήγαινα εκεί φέτος.
    αλλά όπως από κει λείπει η ταμπέλα "ξένε φύγε", /έτσι κι απ το αεροδρόμιο μακεδονία λέιπει η ταμπέλα "πήγαινε καλύτερα στο βενιζέλος"..

     
  • At 8/21/2007 3:22 PM, Blogger Trilian said…

    το ξέρεις οτι απαγορεύεται το κυνήγι αγριοκάτσικου; εκτός και αν ήταν agriokatsiko season!
    πάντως η Ικαρία rules... 2 κολλητοί είναι από εκεί και έχουμε λιώσει (κυριολεκτικα) σε διακοπές παλιότερα … αχ τι με θύμησες τώρα! Θεϊκή ατάκα παππού Ικαριωτη σε ερώτηση «γιατί η ζωή στην Ικαρία ξεκινάει αργά το βράδυ;»… «για να μείνουμε μέχρι νωρίς το πρωί ξύπνιοι παιδάκι μου να δούμε μήπως και μας κοροϊδέψει ο ήλιος και δεν βγει»!!! όχι απάντησε σε αυτό τωρα!

     
  • At 8/21/2007 8:16 PM, Blogger Σπιτόγατος said…

    Αααα... Αυτό εννοούσες όταν έλεγες ότι ήσουν δίπλα...
    Πάντως, έχω πολλές ιστορίες χαλαρότητας από την Ικαρία να διηγηθώ. Ίσως το κάνω κάποια στιγμή. Αλλά, όντως, η χαλαρότητά τους και η βαρεμάρα τους είναι παροιμιώδης...

    Και θα προσθέσω σε αυτά που είπαν οι unclejack και η stefy ότι και στη Σάμο είναι πάρα πολύ ωραία...
    ...με πιάνεις;; ;)))

     
  • At 8/21/2007 9:50 PM, Blogger NetKerveros said…

    Εκείνο το πορτοκαλί πράγμα ... τρώγετε?

     
  • At 8/22/2007 12:52 AM, Blogger KV said…

    Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια!!!
    Αυτό με το αποστακτήριο μου έρχεται συχνά εδώ στο μυαλό...

     
  • At 8/22/2007 1:08 AM, Blogger Σοφία said…

    Στην Ικαρία δεν είναι ένα χωριό που οι κάτοικοι κάνουν τη νύχτα μέρα; Ή την μπερδεύω με άλλο νησί;

     
  • At 8/22/2007 4:46 AM, Blogger Πεφτάγγελος said…

    κουφαλίτσεεεε....
    αλί σε μας...
    keep the good tanning :P

     
  • At 8/22/2007 9:00 AM, Blogger jul said…

    Ειχα πάει Ικαρία το 2004....το μόνο που με ξετρέλανε ήταν η ΤΡΕΛΗ ποσότητα φαγητού που μπορούσες να φάς με μόλις 18€ τα δύο άτομα...Να φάς και να σκάσεις....Η θάλασσα στον Αρμενιστή νομίζω, ήταν γαμάτη μόνο για 3 μέρες, μετά έπιασε ένας κωλοβοριάς που μας έσκισε....Τετοια θαλασσοταραχή δεν έχω δει ξανά!!!!!
    Αντε λιάσου!!!

     
  • At 8/22/2007 11:02 AM, Blogger rockordie said…

    Να υποθέσω ότι αυτήν την εβδομάδα είσαι Χαλκιδική, γιατί καλή η Ικαρία αλλά όπως όλοι ξέρουμε σαν την Χαλκιδική δεν έχει...

     
  • At 8/22/2007 11:48 AM, Blogger Anna said…

    Εμενα παλι το μονο που μου εμεινε ηταν η βουτια με τη μεδουσα... ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται κι εγω βουτιες σε γαλανα νερα...
    Καλα τα περασες τυχερακια, εγινες τελειως γυφτακι ή ειπες να αποτελειωσεις το ψησιμο στη Χαλκιδικη;

     
  • At 8/22/2007 12:48 PM, Blogger Marina said…

    Καλώς τον απο την Ικαριά. Υπέροχες (όπως πάντα άλλωστε) οι φωτογραφίες, αυτή η τσούχτρα απίθανη (ή μήπως σου κόλλησε στη πλάτη?). Για τους Ικαριώτες έχω ακούσει ότι είναι θεοπάλαβοι, (είχα έναν παλιό συνάδελφο στο γραφείο-κάτι ξέρω), οι εμπειρίες σου το επιβεβαιώνουν. Τα περίφημα φίδια της Ικαρίας που είναι είδος προστατευμένο (άρα δαγκωνουν ό.τι-όποιον βρίσκουν ανενόχλητα)τα είδες?
    Μπορούμε να ελπίσουμε και σε άλλες φωτός?
    Αντε, εύχομαι και άλλες διακοπές!

     
  • At 8/22/2007 3:32 PM, Blogger Unknown said…

    έφερες τίποτα; (διακριτικός ο Ναριτα)

     
  • At 8/22/2007 6:45 PM, Blogger Alexandra said…

    Το αγαπημένο μου νησί. Εκεί που τα πάντα ξεχνάς. Την λατρεύω και διαφωνώ στο "ξένε μακρυά". Είναι ευγενικοί αλλά όχι δουλοπρεπείς όπως συνηθίζουμε να βλέπουμε σχεδόν παντού. Σε ζηλεύω...

     
  • At 8/23/2007 8:36 AM, Blogger BLUEPRINTS said…

    είσαι εντελώς μέσα, κι εγώ που την επισκέφτηκα πριν αρκετά (μη λέμε τώρα) χρόνια κάπως έτσι θα την περιέγραφα - οπότε δεν άλλαξαν και πολλά. Καλή συνέχεια και τα λέμε στην επόμενη επιστροφή σου...

     
  • At 8/23/2007 9:53 AM, Blogger nanakos said…

    Kι εκεί που πέρυσι έλεγα "άμα με δει η ικαρία, να κάτσω να με χέσεις", έρχεσαι και λες για το φαγητό!
    Oh well, το χέσιμο είναι λεφτά!

     
  • At 8/23/2007 2:52 PM, Blogger Blogaki said…

    Ουχ!! Κι εγώ θέλω Ικαρίίίίααα!!!Πρέπει οπωσδήποτε να το κανονίσω του χρόνου!! :)
    Να περνάς τέλεια!!

     
  • At 8/23/2007 4:39 PM, Blogger Psipsinel said…

    telia prepi na perases ! latrevo ta taxidia me to aftokinito!

     
  • At 8/24/2007 10:02 AM, Blogger daydreamer said…

    Εχεις τόσο δίκιο για τις ξαπλώσρτες!!Ασε που τις βάζουν τόσο κοντά που ο ένας είναι πάνω στον άλλο!!Πάντως απο αυτά που λές νομίζω πως θέλω να πάω στη Ικαρία τώρααα!!!

    ΥΓ.Φρόντισε να πάρεις μαυρισμα στην καταλλήλη απόχρωση ωστε να μπορείς να μας λές και την μοίρα μετά ναι?

     
  • At 8/24/2007 11:57 AM, Blogger Unknown said…

    Ωωωω

    Πήγες στο "Ανεξάρτητο κράτος της Ικαρίας";

     
  • At 8/24/2007 2:11 PM, Blogger Nathalie said…

    Kala fainetai pws perases. Ante 1h Septemvrh anaxwrw egw gia Ikaria.

     
  • At 8/25/2007 8:23 PM, Blogger alienlover said…

    μια χαρά σε βρίσκω, και τους Ικαριώτες επίσης, αλλά αυτό για τα σκυλάκια είναι απαράδεκτο..

     
  • At 8/26/2007 9:34 PM, Anonymous Anonymous said…

    Σας πληροφορώ πως αν φέρναμε Ικαριώτη στην Θεσσαλονίκη θα τον ανακηρύσσαμε κλινικά νεκρό και θα τον θάβαμε.
    xaxxaxaxxaxaxaaxaxxa
    xaxxaxaxxaxaxaxa
    telika lew na paw na zhsw ikaria...
    pantws fainetai oti perases wraia.

     
  • At 8/27/2007 12:39 AM, Blogger YO!Reeka's said…

    έτσι είναι, άλλοι μαυρίζουν και άλλοι μαυρίζουν στο διάβασμα ή στις δουλειές!!!
    λοιπόν νικόλαε, καλή επανένταξη τώρα και άντε να δούμε

     
  • At 8/28/2007 5:00 PM, Blogger kat. said…

    κοίτα να δεις!!

    και φέτος ήθελα να πάω στο ίδιο μέρος!

    next year!!!!!

     
  • At 8/28/2007 9:53 PM, Blogger snikolas said…

    Mad2luv, ναι να πας είναι πάρα πολύ ωραία.

    Laxanaki, οι δρόμοι θα σε χαλάσουν ακόμη περισσότερο αν έχεις καινούργιο αυτοκίνητο. Μήπως να νοίκιαζες ένα;

    Billzouk, τι έκανε ο καφετζής; Λες και πάνε σε slow motion είναι όλοι τους.

    Cinematia, αν δεν πήγαινα Ικαρία, Λευκάδα είχε το πρόγραμμα. Του χρόνου δεν θα μου γλιτώσει.

    lina, όπως το λες είναι. Το αεροδρόμιο Μακεδονία είναι αφημένο στην τύχη του.

    Trilian, την απάντηση την έχω ακούσει ξανά! Όσο για το αν είναι agriokatsiko season… δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι polu nostimo! :)

    Σπιτόγατε, σε πιάνω σε πιάνω!

    Netkerveros, σούπα και μάλιστα πολύ ωραία.

    Σοφία, ναι ναι ναι ακόμη και η εκκλησία είναι το βράδυ ανοιχτά!

    Beniamin, όσο για το μαύρισα… μια χαρά το πάω!

    Jul, ευτυχώς που είχε αυτή την θαλασσοταραχή για μερικές μέρες!!! Γιατί είχα την ευκαιρία να παίξω με τα κύματα όπως έπαιζα μικρός. Απίστευτη η αίσθηση.

    Rockordie, όπως το λες! Πώς να το κάνουμε;

    Anna, ναι αποτελείωσα το ψήσιμο στην χαλκιδική. Τώρα που τελείωσε η άδεια αδημονώ για τα ΣΚ.

    Marina, φίδια δεν είδα αλλά κάτι σαύρες μεγάλες σαν ελαφάκια είδα!

    Narita, πολλά! (διακριτικός και ξεγλιστρώντας σαν χέλι ο snikolas)

    Alex, ε… είναι λίγο ανθρωποδιώχτες.

    Blueprints, πότε πήγες; Έλα πες μας και δεν θα το πούμε πουθενά!

    Nanako, θα χεστείς στο τάλιρο σου λέω.

    Blogaki, να πας οπωσδήποτε.

    Psipsinel, εσύ οδηγείς η αφήνεις τον Δρακουμέλ να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά;

    Daydreamer, και κάτασπρος αν θέλεις πάλι μπορώ να σου πω την μοίρα!!!!!

    Darthiir, ναι ρε συ σαν να είναι άλλο κράτος εκεί κάτω.

    Nathalie, άντε να μου πεις πως πέρασες.
    Alienlover, απαράδεκτο δεν λες τίποτα.

    Blue, τον χειμώνα πρέπει να είναι πολύ καταθλιπτικά γιατί δεν θα έχει καθόλου κόσμο. Αλλά για διακοπές είναι super.

    Υο!reeka, τι να δούμε ρε; Μόνο δουλειά θα έχει από εδώ και πέρα.

    Kat, να πας είναι πολύ όμορφα.

     
  • At 8/30/2007 10:31 AM, Blogger Gogo said…

    Ouf berdeutika...

    Diladi, na pame i na min pame;;;

    tin eixa kata nou sa stoxo tin Ikaria. Na tin afisw i na tin petaksw apo ti lista;;;

    Eeee;;

     
  • At 9/01/2007 12:03 AM, Blogger Neilys said…

    Εγώ ήδη γύρισα κι έχω αρχίσει να ασπρίζω... Λέω να ξανα φύγω μετά το Σεπτέμβρη, μου μπήκαν και ιδέες με την Ικαρία, αν και με το τόσο χαλαρά μου ξανά βγήκαν :P

     
  • At 9/03/2007 11:31 PM, Blogger snikolas said…

    Gogo, είναι ωραία. Να πας. Αλλά να είσαι προετοιμασμένη για πολύ χαλαρούς ρυθμούς.

    Piri, μετά τον Σεπτέμβρη φίλε μου μόνο με το σολάριουμ θα κάνεις χρώμα! Φύγε τώρα που έχει ακόμη ήλιο. Welcome back.

     
  • At 9/06/2007 2:54 PM, Blogger Juanita La Quejica said…

    Παγωτό κρέμα από γάλα κατσίκας;
    Μα τελικά... όσο και να το κρύβεις, είσαι "γκουρμεδιάρης", χιχι!

     
  • At 9/07/2007 8:01 AM, Blogger snikolas said…

    Juanita ποτέ δεν έκρυψα πως είμαι γκουρμεδιάρης. Ίσα ίσα που είμαι πάρα πολύ απαιτητικός στο φαγητό.

     
  • At 1/30/2010 6:58 PM, Blogger :-o said…

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 2/01/2010 1:10 AM, Anonymous Anonymous said…

    Τα κατσίκια έχουν καταστρέξει παραπάνω απο το μισό νησί και οι τουρίστες θα καταστρέψουν το υπόλοιπο. Ουξ!! ζωα..

     

Post a Comment

<< Home