some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Monday, December 31, 2007

Πότε πρόλαβε και την ¨έκανε¨ ρε παιδιά το 2007;



Χρόνια πολλά και
Καλή χρονιά σε όλους.
Θα επιστρέψω [επιτέλους] με την νέα χρονιά.

Saturday, December 08, 2007

Υποχρεωτικό μπάνιο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Άκρως μυστική και εμπιστευτική κάπου στην πινέζα του χάρτη στον νομό Έβρου.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: Καλοκαίρι πολλά χρόνια πριν.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αντοχή κάτω από τον δυνατό ήλιο – πόλεμος με τα κουνούπια.

Είναι γνωστό, σε όσους έχουν επισκεφτεί τον Έβρο, πως το χειμώνα έχει πολύ κρύο και το καλοκαίρι τρελή ζέστη. Το bonus του χειμώνα, είναι τα χιόνια, η ομίχλη, το τρέμουλο μέχρι να εμφανιστεί ο Ήλιος το μεσημέρι και άλλα πολλά ωραία. Το bonus του καλοκαιριού, πέρα από την άκρως τρελή ζέστη με 40°C υπό σκιά, είναι τα κουνούπια! Τα κουνούπια, αν τα χώριζε κανείς σε κατηγορίες όπως τις ταινίες, θα έβγαζε το εξής συμπέρασμα: κουνούπια Θεσσαλονίκης, όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης = Ελαφριά ρομαντική κομεντί. Κουνούπια Έβρου = Splatter. Αυτό, είναι άσχετο με την ιστορία, αλλά ήθελα απλά να το πω!!!

Το να πας σε άσκηση και να μείνεις σε σκηνές για μέρες όσο είσαι φαντάρος, για άλλους ακούγεται σαν ένα μακρινό παραμύθι και σε άλλους like me, που δεν έπεσα στα μαλακά όταν υπηρέτησα την μαμά πατρίδα, ρουτίνα! Σε μια άσκηση λοιπόν από τις πολλές που κάναμε, ο διοικητής, προς το τέλος της άσκησης, είχε την φαεινή ιδέα, να επιστρατεύσει και να μετατρέψει ένα όχημα χημικού πολέμου σε δημόσια ντουζιέρα! Ο λόγος, ήταν απλός. 40°C υπό σκιάν, πολύ τρέξιμο και πολλές εργασίες μας έκαναν όχι απλά μούσκεμα στον ιδρώτα αλλά και να βρομοκοπάμε σαν πτώματα παρατημένα σε βάλτο. Όμορφα πράγματα!


Το όχημα, ήταν σαν της φωτογραφίας που βρήκα στο google, αν όχι το ίδιο ακριβώς. Ρωσικής κατασκευής, φτιαγμένο για χημικό πόλεμο. Στο εσωτερικό του, είχε μικρά μπεκ σαν τα ποτιστικά, που ψέκαζαν τους στρατιώτες ένας θεός ξέρει τι. Με αυτό το πράγμα λοιπόν, όποιος ήθελε, θα έκανε ντους! Δεν γνωρίζω αν το όχημα ήταν κάτι άλλο πριν έρθει στα χέρια του Ελληνικού στρατού. Δεν γνωρίζω αν το αγοράσαμε μεταχειρισμένο η καινούργιο. Δεν γνωρίζω αν φτιάχτηκε όντως για χημικό πόλεμο η αν αυτό ήταν παραμύθι από τα πολλά που ακούγαμε στο στρατό. Δεν γνωρίζω, τίποτα. Το μόνο που γνωρίζω, είναι πως μου έδωσε μια απίθανη ιδέα να σπάσω την μονοτονία κάνοντας πλάκα με μερικούς ¨παλαιούς¨ συμφάνταρους μου που μας είχαν σπάσει τα νεύρα!

Τους έπιασα και τους είπα πως αυτό το όχημα έχει χρησιμοποιηθεί από τους ρώσους σε πειράματα. Είναι τίγκα στην ραδιενέργεια και στα χημικά λόγο των πειραμάτων και πως όποιος κάνει ντους σε αυτό το πράγμα θα πεθάνει από καρκίνο στην καλύτερη η τα παιδιά του αργότερα θα γεννηθούν με λέπια και 2 κεφάλια!!! Έπαιζε και το x-files την εποχή εκείνη… δεν ήθελε και πολύ! Όπως φαντάζεστε φρικάρανε, το φαινόμενο ¨σπασμένο τηλέφωνο¨, όμως που μετά ανέλαβε τα υπόλοιπα δεν το είχα υπολογίσει! 500 άτομα μέχρι την επόμενη μέρα περίπου, συζητούσαν τις επιπτώσεις που θα είχε η υγεία τους κάνοντας μπάνιο στο περίεργο όχημα που μας έφεραν και με ότι άλλες προσθήκες είχε βάλει ο κάθε ένας από μόνος του. Το αποτέλεσμα ήταν πως Κανείς δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Το θέμα είναι όμως, πως αυτή η απίστευτη ιστορία έφτασε και στα αυτιά του διοικητή που φυσικά έγινε έξαλλος με τις βλακείες που λένε οι φαντάροι. Διέταξε υποχρεωτικό μπάνιο σε όλους. Στο άκουσμα της διαταγής, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να λιποτακτήσουν.

Λίγο πριν έρθει και η σειρά του λόχου μου για το υποχρεωτικό μπάνιο, ήρθε μια διαταγή από τον λοχαγό μου να πάω συνοδηγός στο stayer* που έφευγε πίσω στην μονάδα για να μεταφέρει κάτι πράγματα. Με την ευκαιρία λοιπόν της επιστροφής μου στην μονάδα, καθυστέρησα ένα δεκάλεπτο την επιστροφή στο τόπο της άσκησης για να κάνω ένα μπάνιο. Όταν γύρισα, ήμουν καθαρός και λαμπερός. Άρα, εγώ, δεν ήμουν υποχρεωμένος να κάνω μπάνιο στο περίεργο ρώσικο όχημα. Πράγμα που πυροδότησε αντιδράσεις στους ¨παλαιούς¨ που μας την έσπαγαν γενικώς αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα! Σαν πρόβατα που πηγαίνουν στην σφαγή, με κατεβασμένα κεφάλια και βαριά καρδιά, έξι έξι, έμπαιναν μέσα στο όχημα για να κάνουν μπάνιο.

Μετά από πολλά χρόνια, συνάντησα ένα παλικάρι που ήμασταν μαζί φαντάροι. Είπαμε τα νέα μας, συζητήσαμε για τα παλιά όπως κάνουν όλοι οι φίλοι από το στρατό και ξαφνικά, μου πέταξε την ιστορία με το ρώσικο όχημα! Θυμάσαι; Μου είπε με βαριά καρδιά! Ποιος ξέρει… φυσικά με έπιασαν τα γέλια. Όλος απορία ο φίλος μου με ρώτησε γιατί γελάω. Όταν του είπα ποιος κρύβετε πίσω από το όλο θέμα, γελούσε και εκείνος. Α, ναι, άκουσα και κάτι ψιλές! Υποθέτω πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι εκεί έξω, που θα ήθελαν να μην είχαν ζήσει το υποχρεωτικό μπάνιο μέσα στο περίεργο ρώσικο όχημα.


*κλασσικό φορτηγό του στρατού.

Saturday, December 01, 2007

Overdose και τώρα αποτοξίνωση. [update]

[update]


Πολλά χρόνια τώρα, δεν έβλεπα τηλεόραση. Δεν ήταν κάτι που μου έλειπε, ούτε ήταν κάτι που το αναζητούσα. Η ενημέρωση μου ήταν προσεκτικά επιλεγμένη από εφημερίδες και ραδιόφωνο. Τις ταινίες που ήθελα να δω, τις έβλεπα στον κινηματογράφο η σε DVD. Δεν ένοιωθα να μου λείπει τίποτα, δεν μου έλειπε τίποτα. Η μόνη εξαίρεση που έκανα, ήταν για τα ντοκιμαντέρ, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο όταν κάθομαι να δω ένα, δεν μπορεί να με ξεκολλήσει από την οθόνη ούτε χειροβομβίδα.

Το σπίτι μου, είναι κέντρο διερχομένων. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έρθει κάποιος για χαβαλέ. Αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα και αφού μαζευόμαστε που μαζευόμαστε, έπρεπε να κάνω το δικό μου Home Cinema να βλέπουμε και καμιά ταινία. Με το απαραίτητο ψάξιμο στην αγορά και το internet, βρήκα την ιδανική λύση για τα σχέδια μου. Όπως λοιπόν για να πέσει ένα αεροπλάνο, απαιτούνται σωρεία κακών χειρισμών και λάθη, έτσι και στην δική μου περίπτωση, μια σκέψη ¨συμφέροντος¨ σε συνδυασμό με την τελική αγορά του ¨συμφέροντος¨, έφερε τα πάνω κάτω. Η σκέψη ήταν απλή. Το DVD πεθαίνει. Το blue ray disc έρχεται. Όμως, τα blue ray disc players κοστίζουν. Έχουν αρχική τιμή περίπου τα 500€ έναντι των DVD players που μπορεί πια κανείς να προμηθευτεί με ελάχιστα χρήματα. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσω ένα Playstation3, που παίζει blue ray disc, DVD, CD, τα παιχνίδια φυσικά και ότι άλλο χωράει ο νους από ψηφιακό μέσο; Και έτσι έκανα! Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Super εικόνα, άλλη διάσταση, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα…

Το αποτέλεσμα στην ζωή μου όμως, δεν ήταν το αναμενόμενο. Είχα να νοιώσω έτσι, από τότε που πήρα για πρώτη φορά pc πριν από πάαααααρα πολλά χρόνια. Έφαγα τρελό κόλλημα. Η υπερβολική δόση τηλεόρασης και Playstation3 μαζί, μου στέρησε 15 μέρες περίπου φυσιολογικής ζωής! Τα mail μου ξεχασμένα. Ο reader μου με κράζει ¨φωνάζοντας¨ με, πως έχετε γράψει σχεδόν 400 post και εγώ δεν έχω διαβάσει τίποτα. Έχω να βγω από το σπίτι βράδυ να πάω για ποτό 15 μέρες! Μόνο για δουλειά βγαίνω από το σπίτι και ευτυχώς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγα μια εκδρομή και ξεκόλλησε το κεφάλι μου κάπως. Από εχθές το βράδυ όμως, έκαναν την επανάσταση μου. Χάιδεψα το Playstation3, την τηλεόραση και τους είπα: Να πάτε να γ@μηθείτε, από σήμερα εγώ θα βγαίνω πάλι!

Χθες το βράδυ πήγα cinema και είδα το Beowulf σε 3D με εκείνα τα πολύ αστεία γυαλιά που σου δίνουν. Αλλάζει η φάτσα σου με αυτά τα γυαλιά. Έχει τρελή πλάκα.

Λέω τώρα να διαβάσω κανένα postάκι σας που μου έχουν λείψει πολύ, το μεσημεράκι να πάω για καφέ και το βράδυ να βγω έξω. Είμαι μερικές ώρες καθαρός… λέτε να τα καταφέρω;