some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Sunday, October 30, 2005

Γυφτιά είναι:


Δεν ξέρω ποιος έγραψε το παρακάτω κείμενο, αλλά να σας πω… ένα δίκιο το έχει ο άνθρωπος.

Γυφτιά είναι: Να φοράς σούπερ επαγγελματικό ρολόι καταδύσεων ενώ κινείσαι στο τρίγωνο Κυψέλη -- Παγκράτι -- Κ. Πετράλωνα. (τούτο δω το πραγματάκι που βλέπεις αντέχει μέχρι 800 μέτρα βάθος, 35 ατμόσφαιρες πίεση, 5 εκρήξεις υποθαλάσσιων ηφαιστείων και 2 τρακαρίσματα με πυρηνικό υποβρύχιο, ενώ διαθέτει και φακό για την άβυσσο, ανοιχτήρι για στρείδια, πυροφάνι για καλαμάρια, κλουβί για τα σκυλόψαρα, μπιμπερό για ορφανά φαλαινάκια και άμα δεις, εδώ δεξιά, πατάς ένα κουμπί και φωσφορίζει η φωτογραφία του Κουστώ. Άσε, δε μπορείς να φανταστείς πόσο με έχει βολέψει!).

Η photo είναι από το ρολόι που “ζαχαρώνω”…

Wednesday, October 26, 2005

ALL GREEK TO ME



Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω πως κάποιες από τις φωτογραφίες μου θα άρεζαν τόσο πολύ σε κάποιους. Αναρωτιέμαι όμως γιατί αφού τους αρέσουν τόσο γιατί δεν αφήνουν και ένα commentακι! Τα jpg του post αυτού είναι αποσπάσματα από το παρακάτω blog : http://charmingjustcharming.blogspot.com/ Είναι λίγο μεγάλο το blog του αλλά με λίγη προσοχή θα τα βρείτε.

Labels:

Monday, October 24, 2005

Crazy world, crazy town, crazy people…

Πριν από 2 χρόνια περίπου, μου συνέβη ένα περιστατικό απείρου κάλους και γέλιου με έναν από τους κλασικούς τρελούς που κυκλοφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αλλά, ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.

Για κάποιο λόγο, δεν θυμάμαι, κατέβηκα στο κέντρο μαζί με τον συνάδελφο και φίλο μου τον Χρήστο. Δεν πήρα εγώ αυτοκίνητο αλλά ο Χρήστος. Κατεβήκαμε στο κέντρο λοιπόν, κάναμε τις δουλείες μας, τελειώσαμε και κατά το μεσημεράκι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε προς το γραφείο. Όλα normal στην πόλη, η κίνηση στο αποκορύφωμα, κόσμος παντού, μιας και ο καιρός ήταν πολύ καλός, τα λεωφορεία φίσκα, κτλ. Κτλ. Ξεπαρκάραμε, μπήκαμε σε έναν δρόμο όπου και θα μας έβγαζε στην Εγνατία με κατεύθυνση την έκθεση και περιμέναμε με ανυπομονησία να ανάψει το πράσινο φανάρι. Τα ακόλουθα, είναι ζήτημα αν κράτησαν πάνω από 15 δευτερόλεπτα. Εκεί λοιπόν που περιμένουμε ήσυχοι ακούγοντας μουσικούλα και χαζεύοντας δεξιά και αριστερά μέχρι να ανάψει το πράσινο, ξαφνικά, από το παράθυρο του συνοδηγού, εκεί που καθόμουν εγώ δηλαδή, βάζει το πρόσωπο του ένας τύπος! Αρπάζει την γραβάτα μου και κουνώντας την πάνω κάτω αρχίζει και φωνάζει: Κουστουμάκι; Γραβατούλα; Γαμάμε; Γαμάμε; Αστραπιαία του αρπάζω το χέρι και του το σφίγγω με δύναμη. Το αποτέλεσμα άμεσο, Τρομάζει ο παλαβός και αφήνει την γραβάτα μου! Φεύγει από το παράθυρο και πάει στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου όπου και αρχίζει να επιδίδεται σε σεξουαλική άσκηση του κάμα σούτρα με το καπό! Κορναρίσματα, φωνές, γέλια κακό, τελικά αφού βαρέθηκε την καινούργια του ερωμένη, μας άφησε να φύγουμε. Απώλεια του σκηνικού ένας μεγάλος λεκές στην γραβάτα μου! Ευτυχώς ο λεκές δεν έμεινε.

Μετά από Κανά 8μηνο, το σκηνικό είναι παρόμοιο, είμαι πάλι με τον Χρήστο στην αγορά, πάλι στο αυτοκίνητο του συνοδηγός, πάλι μεσημέρι, κόσμος, χαμός, ζεστός καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, μουσικούλα να χαλαρώσουμε… περιμένουμε το φανάρι να γίνει πράσινο… Ξαφνικά, ο Χρήστος με απίστευτη γρηγοράδα, κλειδώνει παράθυρα και πόρτες! Μόλις που πρόλαβε το παράθυρο να κλείσει και ο ίδιος τρελός που γράπωσε την γραβάτα μου την προηγούμενη φορά, τράκαρε τα χέρια του στο κλειστό παράθυρο από την μεριά του Χρήστου. Για ακόμη μια φορά μας έπιασε το γέλιο. Το απίστευτο είναι πως γελούσε και ο τρελός. Μας κουνούσε το κεφάλι με νόημα σαν να μας έλεγε “γλιτώσατε αυτή την φορά, αλλά θα σας πετύχω σε άλλη φάση”. Ο Χρήστος κλείδωσε πόρτες και παράθυρα γιατί τον είδε από το καθρεφτάκι να τρέχει προς το μέρος μας σαν σίφουνας. Μας θυμότανε μάλλον από την προηγούμενη φορά!

Σήμερα “έπεσα” πάλι πάνω του! Αυτή την φορά χωρίς τον Χρήστο. Ξέχασα κάτι από το αυτοκίνητο μου και επέστρεφα σε αυτό για να το πάρω. Περπατούσα αμέριμνος στην Σβόλου, όπου και πάλι στο ξαφνικό, να ‘τος ο “φίλος” μας από τα παλιά, μου την πέφτει κανονικά.
- ΠΑΟΚαρα ε;
Δεν απαντάω, κάνω τον κινέζο! Βλέπει πως δεν ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του για αθλητικού περιεχομένου συζήτηση και το παίρνει από την αρχή το πράγμα. Τρέχει μερικά μέτρα μπροστά και μου στήνει καρτέρι. Μόλις τον φτάνω μου αρχίζει τον πρόλογο.
- Γιατί έχει κόκκινο η γραβάτα σου;
Δεν απαντώ αλλά σκέφτομαι : Έπρεπε να φορέσω την αγαπημένη μου γραβάτα σήμερα; Μπρος εγώ, πίσω εκείνος. Ευτυχώς το αυτοκίνητο μου είναι στα 10 μέτρα και δεν αργώ να το φτάσω. Φτάνω, ανοίγω το πορτ μπαγκάζ πάει να μπει μέσα! Του φωνάζω και κάνει λίγο πιο πίσω. Κλείνω το πορτ μπαγκαζ, και ανοίγω την πόρτα του οδηγού. Μπαίνω μέσα, κλείνω, αφήνω την τσάντα μου στο κάθισμα του συνοδηγού, και ο φίλος μου ανοίγει την πόρτα του οδηγού! Γυρίζω απότομα και την ξανά κλείνει. Μου κάνει νόημα : OK!!! Έκλεισε καλά τώρα! Φυσικά η επόμενη κίνηση μου ήταν να κλειδώσω γιατί τα επόμενα σχέδια του μπορεί και να ήταν να τον πάω βόλτα ενώ συζητάμε τα του ΠΑΟΚ! Μιλάω στο τηλέφωνο Κανά 5λεπτό αλλά ο φίλος μου, εκεί, μπάστακας. Δεν το κουνάει ρούπι. Κάνει μερικές σβούρες γύρω από το αυτοκίνητο, μου κάνει μερικά κομπλιμέντα για το αυτοκίνητο, γράφει πάνω στο βρόμικο παρμπρίζ, τι άλλο; ΠΑΟΚ και αποφασίζει να μου κάνει και μερικές υποδείξεις για το πώς πρέπει να φοράω το σακάκι μου! Αν και ακίνδυνος ο “φίλος” μου, δεν ήθελα να το διακινδυνέψω. Δεν ήθελα ούτε να βάλω τις φωνές σε κάποιον που δεν είναι καλά στο μυαλό του αλλά δεν ήθελα ούτε και να λερώσω την γραβάτα μου!!! Η λύση απλή, περίμενα να βαρεθεί και να φύγει. Με την ευκαιρία έκανα και τα τηλεφωνήματα μου, χαλάρωσα λίγο, αλλά ο “φίλος” μου δεν πτοήθηκε από το τεταρτάκι που πέρασε. Εκεί, πιστός στην φιλία μας και στους αδιευκρίνιστους σκοπούς του. Την λύση τελικά έδωσε η δημοτική αστυνομία. Μόλις τους είδε που πλησίαζαν, μου έκάνε νόημα πως πρέπει να φύγω γιατί αλλιώς θα με γράψουν. Άσχετα αν μπροστά του ακριβώς, έχω αραδιασμένα πάνω στο ταμπλό τα καρτελάκια του δήμου Θεσσαλονίκης από το περίπτερο, που μου επιτρέπουν την στάθμευση για πολλές ώρες ακόμη!!! Όταν λοιπόν η δημοτική αστυνομία έφτασε και σε μας, αυτός βλέποντας την αδράνεια μου αποφάσισε πως αφού εγώ δεν θέλω να σωθώ από το ανελέητο “γράψιμο” πρέπει να σώσει τους άλλους που είναι παρκαρισμένοι λίγο ποιο κάτω με alarm! Έφυγε λοιπόν τρέχοντας να προειδοποιήσει τον πρώτο οδηγό που ήταν στην σειρά με τα παρκαρισμένα που είχαν αναμμένα τα alarm. Άρπαξα και ‘γω την ευκαιρία λοιπόν και αφού πήρα αυτό που ήθελα από το πορτ μπαγκαζ, την κοπάνησα με ελαφρά πηδηματάκια!

Sunday, October 23, 2005

Shipwreck

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο! Το Σάββατο, έκανα μια βουτιά στα 40m, όπου και επικρατεί το απέραντο γαλάζιο! Είναι απίστευτη η αίσθηση του να μην βλέπεις την επιφάνεια.

Όσο για την Κυριακή, επιτέλους, μετά από πολλές φορές αναβολή λόγο καιρού, βουτιά σε ένα ναυάγιο, το “Μυτιλήνη”. Ένα μικρό εμπορικό πλοίο, που βούλιαξε το φθινόπωρο του 1961 , 2 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της ακτής του Σάνη. Το “Μυτιλήνη” ήταν ένα μικρό ποταμόπλοιο που κατασκευάστηκε το 1941. Αργότερα υπέστη μετατροπές για να μπορεί να κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη. Κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας, ένα μεγάλο κύμα πέταξε το πλοίο στην ακτή, το έσυρε στα βράχια και το ξαναπέταξε στο νερό. Ευτυχώς το πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα, αλλά το φορτίο χάθηκε στην θάλασσα. Τώρα, το “Μυτιλήνη” μας περιμένει ήσυχα στα 18m βάθος προσφέροντας μας ένα όμορφο θέαμα.

Labels:

Shipwreck photos








Labels:

Thursday, October 20, 2005

SCUBA DIVING Vol.2

Σήμερα δοκίμασα την camera σε real συνθήκες. Δεν πιέσαμε πολύ τα πράγματα, 23 μέτρα βάθος. Θεωρητικά αντέχει άλλα 17. Μένει να το δοκιμάσουμε στην πράξη. Αν έχει καλό καιρό το Σαββατοκύριακο…
Μπορώ να πω πως η πρώτη και αναγνωριστική φάση στέφτηκε με επιτυχία. Τώρα μένει να δουλέψω στο μυαλό μου το τι, και το πώς, θα φωτογραφίσω κάτω στον βυθό.

Labels:

Wednesday, October 19, 2005

scuba diving photos








Labels:

Tuesday, October 18, 2005

Underwater photo Vol.1


Μετά από ατελείωτη αναμονή, επιτέλους, οι γερμανοί αποφάσισαν να στείλουν τον υποβρύχιο εξοπλισμό για την camera.
Αμέσως οι κακές σκέψεις έκαναν την εμφάνιση τους: Είναι δυνατόν να έχω τα απαραίτητα και να μην μπορώ να βουτήξω; Ξαφνικά ένιωσα ξανά 10 χρόνο που του παρουσίασαν το καινούργιο παιχνίδι του και το πήραν πίσω γιατί τα γενέθλια του είναι σε 5 μέρες!
Το σκέφτηκα από δω, το σκέφτηκα από κει, Τζίφος, πουθενά φως στο τούνελ. Μεσοβδόμαδα να κάνω βουτιά σε κάποιο ναυάγιο αποκλείετε. Οπότε και ‘γω καθότι ανήσυχο πνεύμα δημιούργησα το δικό μου ναυάγιο!

Sunday, October 16, 2005

Devil’s car



Για όσους είχαν μια αγωνία, ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός τόπος διαμονής του Διαβόλου και τι αυτοκίνητο τον μετακινεί από μέρος σε μέρος για τις σκοτεινές του υποθέσεις τώρα υπάρχει απάντηση! Ο Διάβολος είναι θεσσαλονικιός και οδηγεί Mercedes!

Thursday, October 13, 2005

GENERATION X


Κάτι δεν πάει καλά με τον Winnie the Pooh. Κάτι κακό έκανε. Σίγουρα πράγματα σας λέω. Δεν θα συμμάζεψε το δωμάτιο του, μπορεί να αποπειράθηκε να βιάσει την Barbie, η ακόμη χειρότερα τον Ken. Μπορεί να έκλεψε τίποτα χρήματα από την μικρή του ιδιοκτήτρια, μπορεί να τον έπιασαν έπ’ αυτοφώρω να κατεβάζει τσόντες από το internet η να σνιφάριζε λίγη κόκα στο παιδικό δωμάτιο.

Ειδάλλως πως εξηγείτε το κατά τα άλλα γλυκύτατο οχτάχρονο κοριτσάκι που μένει δίπλα μου να τιμωρήσει τόσο σκληρά τον Winnie; Εγώ πάντως ψηφίζω, Ένοχος!!!

Το μαστιγώνεις το δελφίνι;



Αναμφισβήτητα έχουμε φαντασία. Αν γνωρίζει κανείς και καμιά άλλη ατάκα, παρακαλώ, ελεύθερα ας κάνει τον κόπο να κάνει ένα comment.



(κάνε κλικ το διπλανό jpg να δείς όλοκληρη την λίστα)

Tuesday, October 11, 2005

Last test

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πως μια ελαφριά λόξα με την φωτογραφία την έχω. Μαζί με την λόξα της φωτογραφίας υπάρχει και η λόξα του Photoshop. Αγαπημένα μου θέματα φυσικά είναι να παραποιώ την πραγματικότητα τόσο, όσο θα την κάνει ακόμη ποιο πιστευτή και αληθινή. Γιατί ως γνωστόν, το απίθανο ποιο εύκολα το πιστεύει κανείς από την απλή και μίζερη αλήθεια. Φυσικά κάνω και πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ πιστευτά αλλά είναι ωραία να τα βλέπεις.

Πειράζοντας λοιπόν τις φωτογραφίες μου στο Photoshop, και φτιάχνοντας πράγματα που δεν υπάρχουν, δημιουργήθηκε μια ανάγκη. Η ανάγκη για εκτύπωση. Φυσικά αυτά που κάνω με το Photoshop δεν είναι για να τα βλέπει φωτογράφος σε φωτογραφείο! Νομίζω πως θα με κοιτούσαν περίεργα αν θα τους έφερνα φωτογραφίες με τους φίλους μου δαίμονες η ντυμένους με τις στολές τις Nasa. Οπότε και έπρεπε να αγοράσω εκτυπωτή…

Αφού έκανα και την αγορά του εκτυπωτή, οι πρώτες εκτυπώσεις έγιναν…
Αυτά όλα τον Ιούλιο! Σε 30 μέρες, μερικές φωτογραφίες (ειδικά με πολύ μαύρο) άρχισαν να ξεθωριάζουν!!! Και αυτό παρακαλώ με το επίσημο και καλύτερο διαθέσιμο χαρτί της Canon. Να σημειωθεί πως ο εκτυπωτής δεν είναι κάποιος τυχαίος εκτυπωτής, είναι ο Canon PIXMA ip8500 ο οποίος έχει πάρει βραβείο για τον καλύτερο εκτυπωτή της χρονιάς 2005 σε φωτογραφίες Α4!!!
Δοκίμασα και χαρτί της HP αλλά δεν είμαι και από εκεί ευχαριστημένος γιατί δεν αποδίδει σωστά κάποιες λεπτομέρειες. Το ξεθώριασμα είναι λιγότερο πάντως από αυτό της Canon.

Τώρα αγόρασα χαρτί της Kodak. Οι άνθρωποι της Kodak υποστηρίζουν πως τα χρώματα θα κρατήσουν για 100 χρόνια!!! Η αλήθεια είναι πως μέσα στον φάκελο με τα φωτογραφικά χαρτιά υπήρχαν οδηγίες, σημειώσεις και άλλα πολλά που δεν είδα στα υπόλοιπα πακέτα της Canon και της HP. Δεν με βλέπω να ζω άλλα 100 χρόνια για να δω αν όντως θα κρατήσει τόσο η φωτογραφία, αλλά θα με έκανε χαρούμενο να δω πως κρατάει για 5. Αυτό είναι και το τελευταίο test που κάνω πριν παραδώσω τα όπλα στην θεά τύχη για την διάρκεια των εκτυπώσεων μου.

Αν κάποιος από σας είχε τα ίδια προβλήματα και βρήκε μια λύση ας κάνει τον κόπο να μου πει και μένα τι έκανε.

Ποιο είναι τo tattoo που δεν είναι αληθινό;

Ο ιδιοκτήτης του κορμιού δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο ερώτημα. sorry zaf
Και κάτι άλλα παιδάκια που ξέρουν την απάντηση…

Monday, October 10, 2005

YAHOO


Όταν εμείς είχαμε yahoo από το 1984 οι άλλοι δεν είχαν ούτε internet!!!

Δεν ξέρω ποιος τράβηξε την photo...

Thursday, October 06, 2005

James Blunt You're Beautiful

Λιώνω όταν το ακούω.


My life is brilliant.
My love is pure.
I saw an angel.
Of that I'm sure.
She smiled at me on the subway.
She was with another man.
But I won't lose no sleep on that,
'Cause I've got a plan.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw you face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

Yeah, she caught my eye,
As we walked on by.
She could see from my face that I was,
Fucking high,
And I don't think that I'll see her again,
But we shared a moment that will last till the end.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw you face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.
You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
There must be an angel with a smile on her face,
When she thought up that I should be with you.
But it's time to face the truth,
I will never be with you.

Wednesday, October 05, 2005

Στερητικό σύνδρομo.


Στερητικό σύνδρομο… δεν αντέχω, δεν μπορώ! Πρέπει να βγω έξω και να φωτογραφίσω. Πρέπει να κρατήσω την camera στα χέρια μου, να ξεζουμίσω μπαταρίες και flash cards. Θέλω να ξεκινήσω μέρα και να τελειώσω την άλλη μέρα! Θέλω το χρόνο μου…

Όλος ο κόσμος παίρνει δάνεια από τις τράπεζες, εγώ που μπορώ να βρω την τράπεζα χρόνου, και τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Λίγο χρόνο ρε παιδιά; Λίγο. Θα με δεχθούν; Θα τους πειράξει που το πρόγραμμα μου είναι full; Να τους το πω η να το κρύψω; Θα μου το δώσουν άτοκο το δάνειο; Να φορέσω κουστούμι για να πάω;

Να κλέψω πάντως δεν γίνετε. Κάθε φορά που κλέβω χρόνο από κάπου το πληρώνω και με το παραπάνω…

Saturday, October 01, 2005

SCUBA DIVING BABY... SCUBA DIVING...



Πολλά χρόνια τώρα ήθελα να ασχοληθώ με το scuba diving, αλλά δεν είχα παρέα. Τώρα που βρέθηκε (thanks George), επιτέλους έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του scuba diving. Είναι super φάση και την συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα. Ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερος σύμμαχος μας, μιας και τα σαββατοκύριακα που έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τις βουτιές, δεν μας κάνει καλό καιρό. Δεν μας νοιάζει όμως. Εμείς βουτάμε!
Φυσικά δεν θα αφήσω την ευκαιρία για υποβρύχιες φωτογραφίες να πάει χαμένη, οπότε κάντε λίγο υπομονή μέχρι να έρθει ο υποβρύχιος εξοπλισμός για την camera μου.
Όποιος θέλει να δει, τα τι και πως της σχολής scuba diving, μπορεί να ακολουθήσει το παρακάτω link : http://www.seaworld.gr/