some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Monday, April 23, 2007

Γκομενοδουλειές (part 2)

Previously in some photos… ένα σχέδιο για την κατάκτηση μιας τουρίστριας στην Χαλκιδική! Μαθήματα αγγλικών, θάρρους και κυνηγητά με στρώμα θαλάσσης. Ένα post με ανατροπές, αγωνία και τον μικρό Νικόλα σε ρόλο καθηγητή να οδηγεί τον φίλο του S κατευθείαν στην καταστροφή! Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια…

Απέναντι από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια των δύο φίλων, έμενε μια οικογένεια με μια κόρη, η οποία ουδέποτε έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τους δύο φίλους! Δεν χαιρετούσε καν όταν κατά τύχη συναντιόντουσαν στην κοινή αυλή η σε κάποιο άλλο μέρος. Για τον Νικόλα, αυτό ήταν πολύ ευχάριστο μιας και το κορίτσι στα μάτια του, φάνταζε με τον χαμένο κρίκο στην αλυσίδα μεταξύ ανθρώπου και πίθηκου. Για τον φίλο του τον S όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Στα μάτια του S, το κορίτσι φάνταζε ιδανικό και έπρεπε να το κατακτήσει! Οι αντιρρήσεις σε θέματα καρδιάς όπως πολλοί από εσάς ξέρετε, δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Ο έρωτας είναι τυφλός και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν και έγιναν προσπάθειες ανάκτησης της όρασης του, όπως ήταν αναμενόμενο απέτυχαν παταγωδώς.

Το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα που προέκυπτε στο σχέδιο δράσης για την κατάκτηση του κοριτσιού από τον S ήταν μονάχα ένα. Η απομόνωση! Ποτέ δεν ήταν μόνο του αυτό το κορίτσι. Πάντα υπήρχε κάποιος δίπλα του. Ο μπαμπάς, η μαμά κάποια φίλη η κάποιος ένοικος από διπλανό σπίτι που θα ήταν φίλος. πράγμα που έκανε τον S πολύ διστακτικό. Ο κ. ¨καθηγητής¨ έπιασε και πάλι δουλειά. Αυτή τη φορά το μάθημα των αγγλικών αντικαταστάθηκε από συνεχές μπίρι μπίρι (πρήξιμο δηλαδή) του στυλ ¨μα τι κάθεσαι; Όρμα!¨ και τα απαραίτητα μαθήματα θάρρους.

Μετά από μια εβδομάδα περίπου, εκεί που όλα έδειχναν πως η επιχείρηση δεν θα γίνονταν ποτέ, έγινε το θαύμα. Ο Νικόλας και ο S, κάθονται στο μπαλκόνι με θέα το μπαλκόνι του κοριτσιού και ξαφνικά η κοπέλα ανοίγει την πόρτα και αποχαιρετά τους γονείς της που φεύγουν φορτωμένοι πράγματα για Θεσσαλονίκη! Στο συγκρότημα, δεν υπήρχε ψυχή για μάρτυρας! Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Χρειάστηκε περίπου ένα δεκαπεντάλεπτο ¨ψησίματος¨ και μαθήματα θάρρους στον S για εγκαταλείψει την έως τότε αναβλητικότητα του. Ξαφνικά ο S πήδηξε από το μπαλκονάκι και βρέθηκε στο χορτάρι. Σε λιγότερο από 30” περίπου, για ακόμη μια φορά, κανείς δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή.

Ο S χτύπησε την πόρτα και περίμενε να του ανοίξει η κοπέλα. Οι ατάκες, τα βασικά κόλπα και αστειάκια, όλα όσα έπρεπε να πει η να μην πει είχαν χιλιόειπωθεί. Ήταν έτοιμος! Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα αλλά απάντηση δεν πήρε. Ο S ξαναχτύπησε την πόρτα και περίμενε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα, αλλά και πάλι η κοπέλα δεν άνοιξε την πόρτα. Τα μαθήματα θάρρους, σε αυτό το κρίσιμο σημείο της επιχείρησης, έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι στο μυαλό του S. Αφού είδε πως του κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, δεν είχε άλλη επιλογή και μπούκαρε στο σπίτι από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα! Οι τσιρίδες του κοριτσιού δεν άργησαν να ακουστούν και ο S με την σειρά του δεν άργησε και αυτός να βγει έξω! Μετά από 2” ακολούθησε και η κοπέλα η οποία ήθελε να μάθει τα αίτια αυτής της τελείως τρελής εισβολής.

Ο S έκανε ένα ακόμη μοιραίο λάθος. Επειδή δεν ήθελε ο φίλος του Νικόλας να ακούσει το ¨ψήσιμό¨, πήρε το κορίτσι και το πήγε σε ένα λίγο πιο απομονωμένο σημείο. Κάτω από ένα κλειστό παράθυρο. Για κακή του τύχη, το παράθυρο αυτό ήταν το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο του Νικόλα και αν και τα παντζούρια ερμητικά κλειστά, τα τζάμια όχι! Δέκα λεπτά αργότερα, ο πατέρας του Νικόλα έρχεται στο σπίτι.

- Τι κάνεις εκεί ρε;
- Σσσσσσς…
- Α, ¨ψήνει¨ την γκόμενα ο S από κάτω; (ψιθυριστά)
- Ναι, άμα σου πω τι έκανε πριν από λίγο… (ψιθυριστά)

Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε χαμός από τα γέλια. Το κορίτσι και ο S κατάλαβαν πως υπάρχουν ¨κοριοί¨ ανάμεσα τους και πως αυτά που λένε δεν μένουν μεταξύ τους και η ιστορία έληξε άδοξα. Οι δύο φίλοι συνέχισαν τις διακοπές τους χωρίς άλλα παρατράγουδα και ιστορίες. Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Στην πραγματικότητα, κατά το μακρύ παρελθόν που με ενώνει με τον φίλο μου τον S, 30 χρόνια, έχουν γίνει πράγματα ακόμη πιο ακραία και τρελά, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να γραφτούν. Τόσο γιατί δεν το θέλει ο S αλλά και γιατί δεν το θέλω και ο ίδιος. Κάποια πράγματα είναι για να μένουν για πάντα μεταξύ φίλων.

26 Comments:

 • At 4/23/2007 5:48 PM, Blogger Attalanti said…

  Οι κοριοί ήθελαν μόνο να βοηθήσουν... Μα, και αυτός, πώς του ήρθε να μπει από το μπαλκόνι;!

   
 • At 4/23/2007 6:03 PM, Blogger Σπιτόγατος said…

  Εμ τα ακραία είναι που έχουν ενδιαφέρον...αλλά βέβαια η ομερτά μεταξύ φίλων είναι σημαντικότερη από κάθε τι άλλο...;)

   
 • At 4/23/2007 7:58 PM, Blogger Sophia said…

  ΧΑΧΑ!! Βέβαια, πλέον αντί για πολλά πολλά ψησίματα και ασκήσεις θάρρους, παίρνεις απλά ένα ασύρματο ακουστικό στον φίλο σου κ. καθηγητά, και παίζει υποβολέας με αρωγό την τεχνολογία!!! ΧΑΧΑ!! Πάντως, αυτά τα κλειστά παντζούρια με τα ανοικτά τζάμια, έχουν κάψει κόσμο και κοσμάκη!!!!
  ;-D

   
 • At 4/23/2007 7:59 PM, Blogger patsiouri said…

  Με τον χαμένο κρίκο στην αλυσίδα μεταξύ ανθρώπου και πίθηκου???????

  Θα το λέω κι εγώ!!!

  Γιατί τόση μπαζοθύελλα στο κεφαλάκι του S ρε σύ?? Ελπίζω να έχει συνέλθει!

   
 • At 4/23/2007 8:12 PM, Blogger proserpina said…

  Πωω, κι ο μπαμπάς στο κόλπο; Τς τς τς, τον κάψατε οικογενειακώς τον S!!! loooooooooooool

   
 • At 4/23/2007 9:23 PM, Blogger snikolas said…

  Attalanti, έλα μου ντε! Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα μπουκάρει από την μπαλκονόπορτα!!!

  Σπιτόγατε, όπως τα λες, η ομερτά μεταξύ φίλων είναι ιερή.

  Sophia, hehehe… μάλλον κάηκες έτσι;

  Patsiouri, βελτιώθηκε το γούστο του κατά πολύ (η το δικό μου χειροτέρεψε) αλλά μερικές φορές είναι αδιόρθωτος.

  Proserpina, εμείς τον κάψαμε η αυτός που μπούκαρε από την μπαλκονόπορτα;

   
 • At 4/23/2007 11:05 PM, Blogger €lisavet said…

  Μ'όποιον δάσκαλο καθίσεις...τέτοια γράμματα θα μάθεις! :P

   
 • At 4/23/2007 11:44 PM, Blogger LionHeart said…

  Τα μαθήματα αγγλικών ήταν μεγάλη αποτυχία , αλλά τα μαθήματα θάρρους έγραψαν ...ιστορία! Ο S δεν κάνει πίσω με τίποτα...
  Δεν μου λές, όταν πήδηξε από το μπαλκόνι φορούσε και την στολή του S με την ...μπέρτα;

   
 • At 4/23/2007 11:59 PM, Blogger LionHeart said…

  Τα μαθήματα αγγλικών ήταν μεγάλη αποτυχία , αλλά τα μαθήματα θάρρους έγραψαν ...ιστορία! Ο S δεν κάνει πίσω με τίποτα...
  Δεν μου λές, όταν πήδηξε από το μπαλκόνι φορούσε και την στολή του S με την ...μπέρτα;

   
 • At 4/24/2007 12:12 AM, Blogger mtdoggie said…

  νικολα καθε φορα που ησουνα απο κοντα δε μπορουσε να σταυρωσει γκομενα ο s. το γεγονος δεν το εξελαβε σαν σημαδι ο s και να σε κραταει σε αποσταση??χιχιχι

   
 • At 4/24/2007 3:51 AM, Blogger Psipsinel said…

  pos mporis na onomazese daskalos meta apo toses apotixies????akou na mpi apo tin mpalkonoporta o allos!

   
 • At 4/24/2007 7:53 AM, Blogger snikolas said…

  €lisavet, α μάλιστα, θα μου χρεώσεις την αποτυχία τώρα; Τι φταίω ρε συ που σάλταρε από την μπαλκονόπορτα;

  Βασίλειε-lionheart, τα μαθήματα θάρρους όπως το λέτε, 100% επιτυχία. Τώρα για την μπέρτα και το S… μάλλον ναι… ο super goofy είναι!

  Mtdoggie, βρε χωρίς εμένα δεν θα είχε δοκιμάσει καν. :)

  Psipsinel, δεν μπορείς να πεις πως δεν είχα επιτυχία ως δάσκαλος. Τα μαθήματα θάρρους είχαν απόλυτη επιτυχία. Είδες, από το παράθυρο μπήκε ο S χωρίς να το σκεφτεί. :)

   
 • At 4/24/2007 10:58 AM, Blogger Trilian said…

  άχρηστο το έβγαλες το παιδί πάλι... γράψε και καμία ιστορία επιτυχίας να φτιάξεις το προφίλ του ανθρώπου!

   
 • At 4/24/2007 1:47 PM, Blogger unclejack said…

  xoxoxo, o S είναι επικίνδυνος ή ήταν τουλάχιστο (αν και δεν νομίζω να έχει αλλάξει ολα αυτά τα χρόνια) για ότι κινείται!!!

  Τελικά μάθαμε γιατί το κοπέλι δεν άνοιγε την πόρτα??? Μήπως είχε καταλάβει οτι απέξω ήταν ο "ουγκ"!!??

   
 • At 4/24/2007 3:44 PM, Blogger Narita said…

  Δεύτερη αποτυχία ρε καθηγητά;
  καθ'οτι χρεώνεσαι κι εσύ τις αποτυχίες του... πιστεύω το κλειδί "της αποτυχίας βρίσκεται στο όλο απεγνωσμένο-απελπισμένο της κατάστασης..."
  Να θεωρηθεί άκυρη η εγγραφή μ παρακαλώ

   
 • At 4/24/2007 4:10 PM, Blogger Blogaki said…

  Ελπίζω να έχει γυρίσει η τύχη του κακομοίρη του S τώρα πια...ή να έχει αλλάξει δάσκαλο τουλάχιστον!!
  Το'χεις κάψει το παιδί!! :)

   
 • At 4/24/2007 8:28 PM, Blogger allitnil said…

  Δάσκαλε! θα αναθεωρήσω!
  άλλα πάλι τι να πω! μπορει να φταίει και ο μαθητης!

   
 • At 4/24/2007 8:33 PM, Blogger snikolas said…

  Trilian, τι να τον κάνω ρε παιδάκι μου; Εγώ φταίω που μπήκε από την μπαλκονόπορτα και το τρόμαξε το κορίτσι;

  Unclejack, το κορίτσι δεν άκουγε γιατί είχε ανοιχτή τηλεόραση!!! Κουφάλογο δηλαδή. :P

  Narita, ότι ελπίδες είχε τις κατέστρεψε μπουκάροντας από την μπαλκονόπορτα στο σπίτι!

  Blogaki, τον έχω αφήσει στην τύχη του τώρα! Άλλαξαν οι εποχές και αυτός έχει γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος! Μαζί με αυτόν θα φάω και εγώ καμιά μήνυση!!! :))))

  Allitnil, ναι ναι… ανεπίδεκτος μαθήσεως σου λέω!

   
 • At 4/25/2007 11:36 AM, Blogger patsiouri said…

  Όντως, δέν υπάρχουν άσχημες γκόμενες,μόνο άντρες που δέν πίνουν, χέ χέ!

   
 • At 4/25/2007 1:19 PM, Blogger billzouk said…

  Δεν θα μας πεις τις αλλες ιστοριες; Μα που ζουμε; Στα 50'ς; Στην εποχη του μεγαλου αδελφου, τιποτα δεν πρεπει να μεινει κρυφο! Ασε λοιπον τις αηδιες & πιασε το πληκτρολογιο! Που & που θα γραφεις & μια ιστορια υπερ του, για να διασκεδαζεις τις εντυπωσεις!
  Το κοινο περιμενει! λολ!

   
 • At 4/25/2007 2:50 PM, Blogger hopkins said…

  χεχεχε. Έχουν πλάκα αυτές οι ιστορίες από το παρελθόν του καθενός μας.

   
 • At 4/25/2007 8:40 PM, Blogger snikolas said…

  Patsiouri, μου θύμησες μια απίστευτη φάση σε ένα standup comedy όπου και με τσάκωσε εκεί μια τύπισσα και με ρωτούσε γιατί ανακαλύψανε το αλκοόλ! Όπως καταλαβαίνεις… εκεί το πήγε από εκεί το πήγε… για να γαμάνε και οι άσχημοι το ανακάλυψαν! :)

  Billzouk, σοβαρά μιλάω… έχουν γίνει τόσο απίστευτα πράγματα που 1.δεν θα με πιστέψετε και 2. μπορεί και να μας αρχίσουν στο κυνήγι! Οπότε… δεν βλέπω συνέχεια στις ιστορίες. Εκτός και αν θυμηθώ καμιά άλλη έτσι light όπως αυτήν.

  Hopkins, πολύ πλάκα… πάρα πολύ πλάκα!

   
 • At 4/25/2007 11:49 PM, Blogger Where is my happiness said…

  Mexri stigmhs me ayta pou diavazw katalabainw pws ton exeis kapsi ton kaimeno ton S. Den mou fainesai kai polu gourlhs.:P

   
 • At 4/26/2007 12:19 PM, Blogger daydreamer said…

  Nα σε ρωτήσω: Στην Ολυμπιάδα έκανες διακοπές?

   
 • At 4/26/2007 12:19 PM, Blogger daydreamer said…

  This comment has been removed by the author.

   
 • At 4/27/2007 4:56 PM, Blogger snikolas said…

  Where is my happiness, και εσύ σε μένα ρε τα ρίχνεις;

  Daydreamer, όχι όχι καμία σχέση! :)

   

Post a Comment

<< Home