some photos, some ideas, some links, just a blog...

by snikolas

Thursday, May 31, 2007

Για την Αμαλία

Wednesday, May 30, 2007

really funny candid camera

Το χιούμορ είναι από τα πράγματα στην ζωή που εξελίσσεται. Είναι από τα πράγματα που δεν μένει ποτέ στάσιμο. Λες ένα αστείο η μαθαίνεις ένα ανέκδοτο και μετά από μία εβδομάδα είναι κιόλας παλιό, η έχει βγει κάτι καινούργιο ακόμη πιο ξεκαρδιστικό πάνω στο ίδιο θέμα. Υπάρχουν όμως, μερικές εξαιρέσεις. Είναι ατάκες που μένουν στην ιστορία και λέγονται η ακούγονται το ίδιο ευχάριστα και μετά από χρόνια. Παράδειγμα οι ατάκες του Ελληνικού κινηματογράφου. Πόσες από αυτές προκαλούν ακόμη χαμόγελα; Αν όχι όλες οι περισσότερες. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Ελληνικός κινηματογράφος, είναι πολλά ακόμη τα παραδείγματα. Δείτε το παρακάτω βραζιλιάνικο video (μη ξεχάσετε τον ήχο) για να καταλάβετε τι εννοώ.



Ο παρουσιαστής του video λέει πως δεν υπάρχει πιο περίεργος λαός από τον βραζιλιάνικο. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, τους συναγωνιζόμαστε πάντως! Το video το έχουν βάλει στα favorites 362 άνθρωποι και το έχουν δει 89.742 φορές μέχρι τώρα!

Thursday, May 24, 2007

Μάο Μάο, η επιστροφή.

Θέλω να γκρινιάξω. Δεν το συνηθίζω (λέμε τώρα…) να γκρινιάζω αλλά αν δεν το κάνω θα σκάσω από το κακό μου. Είχα πει στο παρελθόν, πως κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα, νοιώθω σαν να βρίσκομαι σε μια τριτοκοσμική χώρα όπου οι Μάο μάο κάνουν κουμάντο. Τότε, δεν δικαιολόγησα γιατί αισθάνομαι έτσι. Τώρα, ήρθε η ώρα να το κάνω. Είπαμε, αν δεν το κάνω θα σκάσω! Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλουν. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες –αν μπορείς να τις αποκαλέσεις μικρές- που κάνουν την διαφορά και καθορίζουν το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας.

Ας πω δυο λόγια για τους κλέφτες! Δεν εννοώ τα κλεφτρόνια που μπαίνουν στο σπίτι σου και σου το σηκώνουν όλο, εννοώ τα κλεφτρόνια που πλουτίζουν από την αισχροκέρδεια. Να σας δώσω μερικά παραδείγματα. Το playstation3 στην Ελλάδα κοστίζει 50€ παραπάνω απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη! Πριν από μερικά χρόνια αγόρασα μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon. Στην Ελλάδα, η φωτογραφική μηχανή που ζαχάρωνα τότε, κόστιζε 600€. Έδωσα 500€ κάνοντας την αγορά μου στο internet και πλήρωσα με αυτά τα λεφτά την μηχανή, μία κάρτα μνήμης και τα μεταφορικά! Τις προάλλες, πήγα να πάρω ανταλλακτικό ξυραφάκι για την ξυριστική μου μηχανή. 49€ στο Ελλαδιστάν το επίσημο ανταλλακτικό της Braun, 21€ στην υπόλοιπη Ευρώπη αγοράζοντας το μέσω internet! Και θα μπορούσα να συνεχίσω με τα παραδείγματα γράφοντας σεντόνια για τα cd, τα dvd, τα βιβλία, που όλα μα όλα είναι στο Ελλαδιστάν πιο ακριβά! Είναι αλήθεια πως πολλά προϊόντα, αν όχι όλα είναι πιο ακριβά ακόμη και στο εξωτερικό σε σύγκριση με την αγορά του internet. Όμως, οι διαφορές σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο μεγάλες με αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα. Θα Μπορούσα να δικαιολογήσω μια μικρή διαφορά τιμής, μόνο και μόνο γιατί ο έμπορος-μαγαζάτορας, έχει διάφορα τρεχούμενα έξοδα αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το κλέψιμο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν έχω αγροτεμάχιο με θάμνους που βγάζουν ευρώ.


Φαντάζομαι πως υπάρχουν χίλια δύο άλλα πραγματάκια που αγοράζω κατά καιρούς χωρίς να υποπτεύομαι την αισχροκέρδεια που κρύβεται από πίσω. Φαντάζομαι επίσης, πόσα κλικ επάνω θα ανέβαζα το βιοτικό μου επίπεδο αν μου έμεναν περισσότερα λεφτά στην τσέπη. Αυτά τα 28€ παραπάνω που ζητάνε στην Ελλάδα (και που φυσικά δεν πρόκειται να τους τα δώσω) για το ανταλλακτικό της ξυριστικής μου μηχανής θα το χαρώ εγώ και όχι τα λαμόγια. Τα 50€ επιπλέον του playstation3, αν αποφασίσω να το πάρω τελικά (γιατί χρόνο να ανασάνω δεν έχω, όχι για να παίζω παιχνίδια) θα τα χαρώ εγώ και όχι τα λαμόγια. Ελπίζω και όσοι διαβάσουν το post αυτό να κάνουν μπας και μειώσουμε τα λαμόγια.

Tuesday, May 15, 2007

me Tarzan you Jane (update)


Blog block!

Ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια κοντεύω να χάσω το μυαλό μου! Με έχει βαρέσει κατακούτελα ο καιρός. Λέω ο καιρός και δεν λέω άνοιξη γιατί πολύ απλά άνοιξη δεν παίζει το σενάριο της φύσης πια.

Αν δείτε κάποιον ανεβασμένο σε κανένα δέντρο να ουρλιάζει… εγώ θα είμαι. Μη με κατεβάσετε, εκεί να με αφήσετε. Θα παριστάνω τον Ταρζάν που ψάχνει την Τσίτα να παίξουν μπάτσες!

update:

Μιας και το post μου έχει να κάνει με τον καιρό που επηρεάζει κάθε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη είπα να συμπεριλάβω και το παρακάτω video. Στο κάτω κάτω, λόγο καιρικών συνθηκών είμαι σίγουρος πως κάποιοι κάνουν χρυσές δουλειές.



Wednesday, May 09, 2007

mini gallop

Όχι… δεν είμαι σε διακοπές, θα ήθελα να είμαι σε διακοπές. Τρέχω για την δουλειά μου όπως όλοι άλλωστε τέτοια εποχή. Η μόνη παρηγοριά μου, το ότι έκλεισα σε μαγικό νησί (αποκαλύψεις τον Αύγουστο) και από εδώ και στο εξής, εφόσον οι θερμοκρασίες επιμένουν να κοιτούν ψηλά, η θάλασσα θα αποτελεί συχνό καταφύγιο.


Τα επίπεδα αποδιοργάνωσης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Το δύστυχο μυαλό μου ονειρεύεται θάλασσες και παραλίες. Τα freddo και οι frappeδες σε παραλιακά cafe, δεν βοηθούν καθόλου στην κατάσταση και το mini gallop για λογαριασμό του αποδιοργανωμένου Νικόλα ξεκίνησε: Δεν είναι άδικο που δεν έχουμε περισσότερες διακοπές;

Ναι, είναι άδικο: jul, psipsinel, loukoumaki, gogo, broken link, patsiouri, cinestef, alienlover, evelina_z13, allitnil, blogaki, avra, lina, sophia, proserpina, vasiliki, mtdoggie, Σπιτόγατος, deaden-dmind, crucilla, blueprints, darthiir, narita , lisavet...

Όχι, δεν είναι άδικο: Yo!reekas, trilian, vasiliki, m@ri@, ex-redhair,

Wednesday, May 02, 2007

Μαθήματα μαγειρικής part two.

Μετά την αποκάλυψη πως κατέχω τα μυστικά της μαγειρικής, κατέφτασαν στο gmail μου, χιλιάδες e-mail που μου ζητούσαν να postάρω μερικές ακόμη συνταγές. Το περίεργο ήταν πως τα mail δεν ήταν από τους φίλους bloggers που με διαβάζουν και διαβάζω, αλλά από απλές νοικοκυρές που παρακαλούσαν να σώσουν τον γάμο τους, η από απελπισμένους νέους που ήθελαν με κάθε τρόπο να ¨ρίξουν¨ τον έρωτα της ζωής τους γιατί ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει απ΄ το στομάχι.

Δεν θα χαλάσω χατίρι λοιπόν στο ερωτευμένο αγαπητό αναγνωστικό κοινό και θα postάρω μια πολύ δυνατή συνταγή που θα λιώσει τον η την λεγάμενο-η. Δυστυχώς, θα στεναχωρήσω τους άπειρους σε θέματα μαγειρικής και θα τολμήσω να μεταφέρω μια συνταγή εξαιρετικά δύσκολη στην εκτέλεση, όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει το πιάτο.

nutellόσουπα!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

1. ένα κουτί nutella.
2. ένα κουτάλι.
3. Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
4. Έναν φούρνο μικροκυμάτων.



Εκτέλεση nutellόσουπας:

Αφαιρείτε το καπάκι της nutella και στην συνέχεια αφαιρείτε το προστατευτικό αλουμινόχαρτο που κρατάει την nutella φρέσκια [δώστε πολύ μεγάλη προσοχή γιατί αν δεν το αφαιρέσετε όλο το αλουμινόχαρτο ενδέχεται να κάνει μπουμ ο φούρνος σας. Aν δεν είστε σίγουροι πως έφυγε όλο καλύτερα αδειάστε σε ένα πιάτο την nutella]. Τοποθετήστε την nutella στον φούρνο και ζεστάνετε την για 5 δευτερόλεπτα. Βγάζοντας την ζεστή nutella σας από τον φούρνο αδειάστε τους ξηρούς καρπούς (που καλό θα ήταν να είναι ψιλοκομμένοι) και ανακατεύετε. Καλή σας όρεξη!

Ps. Η nutellόσουπα είναι light και μπορείτε να την χαρείτε όλες τις ώρες!
Ps2. [Μεγάλο μυστικό και να μείνει μεταξύ μας παρακαλώ] Η nutellόσουπα μπορεί να γίνει και merendόσουπα αντικαθιστώντας την nutella με merenda.

Labels: